« Til oversigten

Hemsedal - Det bedste sted for børnefamilien at lære at stå på ski!

Vi tog 3 familier afsted i bil og her bliver du bare aldrig skuffet. Det er alt man har brug for. Der er en grund til at Hemsedal er kåret til Norges bedste skiområde for 10. gang i træk.Nu er overskriften jo noget af en påstand, da der er rigtig mange ski områder, som gør rigtig meget for at skabe rammerne omkring den første ski tur med familien, men vi vil alligevel hævde at Hemsedal er det helt rigtige kombination, for børnefamilien som skal afsted på ski, for første, anden eller tredje gang. Vi har selv været der 5 gange og kender området ud og ind. 


Vi kom heldigvis op til skyfri himmel, hvilket gør området 1000 gange bedre

Turen til Hemsedal

Det starter allerede når man tager afsted, for i stedet for 12 timers monoton motorvejs transport, med risiko for diverse køer ved Hamborg eller Munchen, så er turen til Hemsedal delt op i naturlige bidder, da man (som oftest) skal med færge for at komme til Norge. Det betyder et behageligt afbræk, hvor det kan anbefales at bestille plads i buffet restauranten, som serverer ganske udmærket mad og man vel at mærke kan blive siddende på hele overfarten - hvilket klart kan være en fordel i uge 7, hvor færgen er tæt pakket. Når man så ankommer i Norge, har man en køretur på omkring 4 timer, inden man ankommer til Hemsedal. Der er vejafgift nogle enkelte steder, men har man sin BroBizz med, så virker den også i Norge. 

Foto: Skistar.com

Når man først er fremme, så er der intet at klage over

Ankomsten

Det er Skistar som driver Hemsedal, sammen med en række andre store områder i Norge og Sverige, og de ved hvad de laver - så hvad enten du skal i hytte eller hotel lejlighed, så er der ret godt styr på indtjekningen og man er hurtigt på plads. I bunden af Alpine Lodge, som er knudepunktet i Hemsedal, finder man receptionen, ski udlejning, garderobe bokse og supermarked samlet et sted. Ski udlejningen har typisk sent åbent, så ankommer man sent kan det være en fordel lige at hente udstyret om aftenen, i stedet for om morgenen, hvor alle skal afsted på ski. Man kan selvfølgelig bytte sit lejede udstyr hele ugen, til man finder det rette match - og der er gratis udlån af hjelme.

Foto: Karl Hägglund

Kig forbi skiudlejningen om aftenen, så du har styr på alt til når solen står op

Overnatning

Langt de fleste som tager til Hemsedal, bor i hytter i området, hvilket også er den primære grund til at vi mener at det er det bedste sted til børnefamilier. For en hytte er meget mere hyggelig end et hotel og både børn og voksne kan rende rundt i ski undertøj, når det passer dem. Samtidig kan man have sin egen mad med op til hytten - hvilket anbefales, da mad er ret dyrt i Norge, men det betyder jo, at man kan medbringe lige præcis det, de små poder har lyst til at spise. Så man laver blot en ordentlig omgang vikingegryde eller pasta bolognese hjemmefra, fryser det ned, og varmer det op i hytten - og alle er glade!

Hytterne kan noget, som hotellerne sydpå ikke kan - og det er specielt godt for børnefamilier. Kan man så finde en hytte med ski in/ ski out, hvilket der er rigtig mange af i Hemsedal, så kan børnene køre lige hjem til hytten og holde pause, når der er behov for det. Det bliver rigtig vigtigt i løbet af ugen, når kræfterne begynder at slippe op.


Der findes masser af muligheder for Ski-In/Ski-out, så du kan stå på ski direkte hen til liften

Faciliteter

Hemsedal er et helt moderne anlæg med alle de faciliteter man kan forvente af et godt ski område, men specielt børneområdet er rigtig fint. Det ligger lige ved foden af Alpine Lodge, så er man afsted for første gang, kan det anbefales at leje en lejlighed i Alpine Lodge, så man kan gå lige ud i børne området. Det er et fint bredt område, med en hældning hvor alle kan være med.

Oppe i terrænet er der fun parks, fun slopes, jump parks og en masse fine røde og blå pister, med et par enkelte sorte smidt ind i mellem. Men det sjoveste for børnene, når de lige har fået styr på det grundlæggende, er at stikke ud fra pisten og ind i de små skove, som er spredt rundt i terrænet. Her er der masser af spor, som man kan følge, og man går virkelig på opdagelse i skovene, mens pisterne ligger lige ved siden af.

Foto: Skistar.com

De gør rigtig meget ud af børneområder og funparks i Hemsedal

Det andet store argument hvorfor lige netop Hemsedal, er den bedste børnefamilie destination, er faktisk at hele skiområdet slutter nede i børneområdet ved Alpine Lodge. Så lige meget hvor meget dine børn farer vild på pisterne, så kan de bare køre nedad, og så ender I allesammen det samme sted. Det er en kæmpe fordel, fremfor eksempelvis Trysil eller destinationerne sydpå, at man ikke farer vild og pludselig er på den anden side af bjerget og skal have en ski bus tilbage igen. Børnene kan bare stikke ind i skoven, og så længe de kører nedad, så ender I i børneområdet ved Alpine Lodge.

Foto: Kalle Hågglund, Skistar Hemsedal

Hemsedal er et af de mest børnevenlige skiområder i hele Europa

Konklusion:

Så her er de 3 gode grunde til, hvorfor I skal vælge at tage til Hemsedal, når børnene skal lære at stå på ski:

1. Hytter er bare hyggelige og afslappede, og man kan tage sin egen mad med hjemmefra, så poderne får det mad de kender

2. Selvom der er 3 toppe og masser af godt skiløb, ender alle pister nede i børneområdet, så det er meget overskueligt og ingen bliver væk

3. Transporten derop og hjem har et hyggeligt afbræk, hvor man kan få lidt godt at spise undervejs, som er langt bedre end en tysk motorvejs snask


Der er masser af andre gode ting ved Hemsedal, så vi vil opfordre jer til selv at tage derop og prøve dette fantastiske børnefamilie ski område...

P.S. Husk at få håndvarmere og forvarmere med til ungerne - de kan være forskellen på en god første tur på ski og en meget lang uge i en hytte... :-)

Læs mere om skiferie i Hemsedal her

Skiferie forslag i Hemsedal

Fýri Resort of Norway... Fýri Resort of Norway... Bil fra 2.441,-/pers.
Alpin Apartments Type ... Alpin Apartments Type ... Bil fra 549,-/pers.
Alpin Apartments Type ... Alpin Apartments Type ... Bil fra 527,-/pers.
Alpin Apartments Type ... Alpin Apartments Type ... Bil fra 485,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning