Pistekort fra Hemsedal

Klik her for at se pistekort i fuld skærm

Skiområdet Hemsedal er et lækkert område, som henvender sig til det brede spektrum af skiløbere. Der er både for familierne og grupper af unge mennesker

Når man ankommer til Hemsedal skiområde, kommer man til begynderområdet, som er overraskende stort. Der er både rullebånd til de helt små, samt tallerken lifter, som kører lidt længere op, når niveauet er til dette. Hvis man gerne vil længere op, bliver man nøde til at tage en træklift op til "liftcentralen", hvor man derfra kan komme forskellige steder hen på bjerget. Det er også ofte her hvor de fleste skiskoler ender, efter endt undervisning

Hemsedal byder på et fantastisk børneområde, men ligeledes byder de også på et fantastisk skiløb for den øvede løber. Sneen er altid perfekt i Hemsedal, da der i vintersæsonen ikke kommer sol på pisterne, grundet dens beliggenhed. Dette gør at sneen er noget nær perfekt hele tiden og at den aldrig rigtig klumber og ligger sig i pukler, som ofte ses i alperne. Hvis man er en øvet skiløber og gerne vil prøve en af de bedste pister i Norden, skal man tage Hollvin Express op og køre til højre. Der er et halv stejlt glidestykke hvor man kan fjolle lidt rundt, eller øve lidt skiteknik, inden man kommer til den sorte pist nr. 8 Sähaugløypa. Den 1.6 km lange piste giver rig mulighed for fart, øvelse af skiteknik og masser af sjov.

Hvis man gerne vil have et lidt mere børnevenligt område af Hemsedal, skal man nok tage liften Holdeskarheisen, som fører en op til området Skigaarden. Der er en masser grønne og blå pister, hvor det ligeledes er nemt at aftale mødesteder, men stadig lækre omgivelser at stå på ski i. Når man så er blevet træt, ligger "Skigaarden" resturant lige for enden af liften, hvor man kan kører ind og få en kop varm kakao og lige få ledende varmet op igen.

I Hemsedal er det også muligt at stå på aften ski. Der er udvalgte løjper, som er åbne med belysning og der er minsandten også én af de to Funparks åbne, med belysning. Funparksene består af en for begyndere og en for de lidt mere øvede, hvor der ofte kommer nogle ret dygtige skiløbere forbi og laver nogle seje stunts. Helt sikkert et besøg værd, hvad enten man selv vil give sig i kast med de seje stunts, eller man bare gerne vil kigge på.

Hemsedal er et område, som aldrig vil skuffe. Sneen er altid perfekt, grundet den lave temperatur og ingen solskin på løjperne. Liftsystemet fungere fornuftigt, da stolelifterne bringer en ud til pisterne hurtigt, men hvis man vil ud og prøve det hele, så kan man ikke undgå nogle træklifter.

Læs mere om skiferie i Hemsedal her

Skiferie forslag i Hemsedal

Storehorn Apartment Storehorn Apartment Bil fra 449,-/pers.
Mølla apartment Mølla apartment Bus fra 1.849,-/pers.
Mølla Sportell Type A... Mølla Sportell Type A... Bil fra 562,-/pers.
Bakken Apartment Bakken Apartment Bus fra 1.749,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Hemsedal

Her kan du se brugernes karakterer for Hemsedal.

Skiterræn:
4,24
Liftsystem:
4,13
Afterski:
3,19
Byen:
3,18
Børnevenlighed:
5,00
Begyndervenlighed:
5,00
Prisniveau:
3,75
Off-piste:
4,75
Samlet score er 4,15 / 5 ud fra 127 anmeldelser.

For den mest erfarne til børnefamilien. | Skrevet den 06/01 2019

Oprettet af BearNice

Hemsedal har det hele, hvad angår udfordringer til de mest erfarne skiløbere i verden (dem møder du også i Hemsedal), til danskeren som har haft mange skiferier, begynderen og børnefamilien. Mangler ...
du udfordringer i Hemsedal, så er det nok mere egne evner end mulighederne der mangler ;) Tag afsted tidligst i uge 6 (kan være koldt tidligt på vinteren) og gerne den sidste hele uge inden påske, hvor der er gjort klart til påsken. I påsken skal "alle" nordmænd på ski, så der er det crowded. Har afterski på bar en høj prioritet, så er priserne for en øl i Norge skremmende. Har antal lifter og nedfarter høj prioritet, så er alperne et bedre valg.
Læs mere

Fantastisk for børn og familier | Skrevet den 30/10 2016

Oprettet af Dea

Vi er i flere år kommet i HemsedL og andre norske destinationer. Instruktørerne her er meget børnevenlige og ligeledes er området. Er du en erfaren løber er der nok ikke udfordringer nok. Men hytterne...
ligger godt på fjeldet og der er mange muligheder for ski-in/ ski-out.
Varmestuerne gør det også muligt om vinteren at have børnene med. Vi har været her i -25 og alligevel stået hver dag med ungerne på ski. Sneen er jo fantastisk i meget koldt vejr - bare sørg for varmt tøj og varme i støvler og handsker når kulden sætter ind.
Læs mere
Se alle Opret kommentar