Her er 3 af de billigste skirejseforsikringer [guide]

Her er 3 af de billigste skirejseforsikringer [guide]

Vi har lavet en prisliste, du kan bruge som rettesnor, når du vælger en skirejseforsikring. Her finder du 3 rejseforsikring til skiferien, der er gode til prisen.

Opdateret den 11. november 2022.

Leder du efter en skirejseforsikring, der dækker så meget som muligt, men som stadig er til at betale?

Vi har fundet 3 gode skirejseforsikringer til prisen, der sørger for, at du får dækket ”grundpakken” - altså de dyre udgifter, hvis du kommer til skade og skal på hospitalet, behandles, flyves hjem osv.

Herunder kan du se et udpluk af priser på skirejseforsikringer i denne vinter.

Info: Vær opmærksom på, at nogle forsikringer kun dækker den specifikke rejseuge, mens andre gælder 30 eller 60 dage. Priseksemplerne er udregnet efter kriteriet: Én person på 50 år, der rejser i Europa. Priserne kan svinge alt efter, hvor gammel du er, og hvor du bor.

1. Dansk Rejseforsikring: 244 kroner

Forsikringen dækker bl.a. grundpakken, ny rejse ved sygdom samt mistet/forsinket bagage. Du får ikke godtgjort tabte skidage, hvis skaden skete pga. skiløb. Ved sygdom på rejsen får du ubegrænset adgang til læge, hospital, sygetransport og hjemtransport. Din bagage og ting, du køber på din rejse, bliver dækket op til 10.000 kroner. 

Find forsikringen her.

2. Europæiske Rejseforsikring: 291 kroner

Forsikringen dækker bl.a. grundpakken, ny rejse ved sygdom, ulykke på ski, ødelagte feriedage samt forsinket bagage. Du kan få godtgjort tabte skidage. Herudover dækkes hjemtransport til Danmark, hvis du bliver nødsaget til at rejse hjem pga. akut sygdom eller lignende. 
Find forsikringen her.

3. Gouda Rejseforsikring: 403 kroner

Forsikringen dækker bl.a. grundpakken, ny rejse ved sygdom samt mistet/forsinket bagage. Du kan få godtgjort tabte skidage, og der er mulighed for at vælge en selvrisiko på enten 0 eller 1.000 kroner.
- Find forsikringen her

Almindelige forsikringsselskaber

Du kan vælge at købe en skirejseforsikring i et “almindeligt” forsikringsselskab. Husk: Hvis du er forsikret, så tjek om du allerede har en årsrejseforsikring, der typisk dækker udgifter, hvis du kommer til skade på skiferien – her koster et skitillæg i omegnen af 150 kr.

Sådan er du bedst dækket ind med en skirejseforsikring

Her er tre ting, du skal være opmærksom på, inden du rejser på skiferie. 

1. Hav det blå sundhedskort

Først og fremmest er det klogt én gang for alle at få det blå sundhedskort. I store træk dækker det hele dit behandlingsforløb på et offentligt sygehus, hvis du bliver syg eller kommer til skade på din skiferie i Europa.

Det er rigtigt, at en rejseforsikring typisk dækker det samme og mere til. Hvis du allerede har det blå sundshedskort, så vær opmærksom på, at det skal bestilles igen, hvis det er udløbet. Det kommer ikke automatisk, så det er en god ide at tjekke, om det er udløbet. 

Bestil kortet hos Borgerservice i din kommune eller på nettet her.

2. Hav styr på din indboforsikring

En dansk indboforsikring dækker ikke bare i Danmark, men overalt i verden. Og den dækker akkurat de samme ting, som den gør herhjemme. For eksempel dækker den indbrudstyveri fra dit hotelværelse/skilejlighed. Hvis der ikke er synligt tegn på indbrud, er penge og smykker ikke dækket, men du får stadig dækket alt dit tøj og skiudstyr.

Får du stjålet dit liftkort, får du det dækket, hvis der er et billede på det. Bliver dine ski stjålet, mens du spiser frokost på en skirestaurant, vil skiene normalt også være dækket af forsikringen. Dog vil forsikringsselskabet ikke dække tyveriet, hvis de skønner, at du har ladet skiene stå uden opsyn så længe, at det vurderes som grov uagtsomhed.

HUSK: Bliver du udsat for tyveri, skal du anmelde det til politiet i området. Husk at få en kopi af din anmeldelse.

3. Hav en ansvarsforsikring

Tit køber man en forsikringspakke med både indbo og ansvar. Men tjek, at du HAR en ansvarsforsikring. Hvis uheldet er ude, og du kommer til at gøre skade på en person eller ødelægge andres ting, står du rigtigt skidt, hvis nogen vil og kan holde dig ansvarlig, og du ikke har en ansvarsforsikring. Det kan blive rasende dyrt.
Din forsikringsselskab vil dog næppe dække ski eller snowboard, som du lejer og kommer til at ødelægge. Du kan forsikre skiudstyret i butikken, hvor du lejer det. Men det er ikke helt billigt, så vurder, om det er pengene værd. Eller om du kan leve med risikoen.

Derfor bør du have en skirejseforsikring 

Måske er der allerede en rejseforsikring bygget ind i din indboforsikring. Måske er der ikke. Og selv om der er, dækker den måske ikke alt det, du gerne vil dækkes for. Det er du nødt til at tjekke selv.

Med en særlig skirejseforsikring er du som tommelfingerregel dækket helt ind. Brækker du anklen på skituren, vil du kunne få enten en helt ny rejse eller erstatning for de dage, du ikke kunne stå på ski. Og du kan få tilbagebetalt liftkort, skileje osv med en rejseforsikring til skituren.

Din rejseforsikring til skituren gælder, når det blå sundshedskort ikke gør

Med en god og dækkende skirejseforsikring, vil du få dækket al din behandling og hjemrejse, hvis du kommer til skade.
Det blå sundhedskort har nemlig nogle slemme “huller”. Hvis du styrter på en piste, brækker benet og bliver fragtet med helikopter til et privathospital og senere sendt med særfly hjem til Danmark, er du på Herrens mark. Det blå sundhedskort dækker nemlig hverken behandling på privathospital eller hjemtransport. Og typisk heller ikke redningsaktioner.
Så selv om du ikke kan gøre for, at du havnede på et privat hospital og blev sendt med et særfly hjem, kan du meget let ende med at stå tilbage med en meget voldsom regning. Den risiko undgår du med en skirejseforsikring.

Har uheldet været ude, kan du læse mere om hvordan du sikre den rette erstatning ved en skiskade her.

Kilder:
Forsikringsoplysningen
Advokat Jørgen Dreyer, Brockstedt-Kaalund
Kommunikationschef Mark Bartram, Europæiske Rejseforsikring

Interessante artikler i forbindelse skiskader:

- Sådan undgår du skiskader
- Har du styr på hvad forsikringen dækker?
Det Blå Sundhedskort her.
Læs mere uddybende omkring skirejseforsikring her.

Udgivet af: Jesper Svennum

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen