Tag på ski i Tyskland og spar tid og penge

Tag på ski i Tyskland og spar tid og penge

Tyskland har meget mere at byde på, end mange danske skiløbere aner. Lave priser og fordelagtige transporttider lægger op til, at du kan tage familie og venner med på weekendture i sneen.

Disse skirejsebureuer tilbyder skiferie til Tyskland:  Skitour.dk - Snowtrex.dk

Når danskere i hobevis smækker tagboksen og drøner mod Alpelandene hver vinter for at stå en uge på ski, så begår mange en fejl, når de betragter Tyskland som én lang motorvej med en lempelig hastighedslovgivning. Undervejs passerer mange nemlig lige forbi skiområder med alle de faciliteter, der skal til for at skabe fundament for en fantastisk skiferie. Tysklands stolte tradition for ingeniørkunst sørger for, at liftene spinner som katte, og det mere afslappede terræn gør det muligt for alle og enhver at stå på ski i landet. Desuden kan du minimere omkostningerne og maksimere tiden på ski.


Drop hele dage på motorvejen

Flere tyske skiområder serverer muligheden for at slippe for at bruge en hel feriedag eller -nat på at kæmpe sig ned gennem det store land. Skiområder som Harzen og Winterberg ligger henholdsvis fem og seks timers kørsel fra den grænsen, og det betyder, at det for mange danskeres vedkommende er muligt at nå skiområderne samme aften, hvis de kører en hverdag umiddelbart efter fyraften.

Copyright: Wintersport-Arena Sauerland/ Siegerland-Wittgenstein e. V.
Moderne lifte og fine pister i Winterberg

Så lander man lige midt i de charmerende midttyske bakkelandskaber, der minder meget om noget, man ville finde i Sverige. Hurtigt lægger man dog mærke til, at indkvartering og traktement minder meget om det østrigske, og det er ingen skidt blanding, hvis man vil have en hyggelig skiferie. Skiområderne strækker sig rundt i over de træklædte bakker, og især skiløbere, som vil have afslappede omgivelser at udvikle deres skiløb i, får det, som de vil have det. Harzen og Winterberg har henholdsvis omtrent 35 og 27 kilometer pister at gøre med, og det er meget passende til børnefamilier, eller til mere erfarne skiløbere, som vil have et par hurtige dage i benene uden også at skulle bruge et par dage i bilen.

I januar 2017 troppede vi tre mand op i Winterberg. Det kan du læse om her.

> Se skiferie tilbud til Winterberg fra Skitour.dk her 


Besøg tjekkede Garmisch-Partenkirchen og smukke Berchtesgaden

Er man lidt mere ambitiøs omkring sin skitur og sit skiløb kan man fortsætte ned forbi Winterberg og Harzen og videre forbi München. Alt efter hvilken vej man svinger ned ad motorvejen, kan man så nå Garmisch-Partenkirchen i vest eller Berchtesgaden øst. Begge områder ligger lige ved foden af Alperne og byder på seriøst skiløb til alle.

Udsigten i Garmisch-Partenkirchen er ikke til at klage over

Garmisch-Partenkirchen er en gammel og charmerende by, som er rig på historie, hygge og knaldgodt skiløb. Byen er forholdsvist stor og byder på masser af shopping, gode restauranter og mulighed for at se, hvor det famøse nytårsskihop bliver afholdt. Lige over byen våger Garmisch Classic, som er et ganske udmærket skiområde med nedkørsler, der kan tilfredsstille erfarne pisteslagtere såvel som førstegangsskiløbere. Pisterne snor sig mellem store bjerge og tætte skove, og således har skiløbet her masser af sjæl. På solskinsdage bør man dog sætte kursen direkte mod Zugspitze, der med sine 2.962 meters højde er Tysklands højeste bjerg. Efter en togtur med bjergtagende udsigter træder du ud under toppen af det enorme bjerg, og foran dig åbenbarer en gletscher med fantastisk skiløb sig. Her er der sjældent overfyldt, og pisternes brede og varierede natur lægger op til, at du carver, det bedste du har lært.

Sidste år var vi på tur i området. Læs om vores indtryk her. 

> Se skiferie tilbud til Garmisch Partenkirchen fra Snowtrex.dk her

Kom til Berchtesgaden i Alperne

Ovre i det sydøstlige hjørne af Tyskland gemmer Berchtesgaden sig. Placeringen lidt syd for østrigske Salzburg betyder, at du her er kommet rigtigt ned i Alperne. Området her ligner til forveksling et østrigsk skiområde. Bjergene er store, og skiløbet, der strækker sig fra ca. 600 til 1.800 meters højde, er varieret nok til at tilfredsstille de fleste skiløbere. De omtrent 60 kilometer pister fordeler sig ud over et par forskellige skiområder, som nemt nås med bus eller bil fra den hyggelige by. Det er desuden værd at udnytte den store nationalpark, som ligger lige ved byen. Især udsigterne over Königssee, som ligger gemt mellem næsten lodrette klippesider kan få de fleste kæber til at skrabe jorden.

Til Berchtesgaden har flere rejsebureauer pakker hvor alt er inklusiv i rejsen, oplagt til familier, dvs. halvpension, liftkort, skileje, pakkerne kan fås til skarpe priser

> Se tilbud fra Snowtrex.dk her


Slip for høje priser og turisthorder

Men når man alligevel er så tæt på de kendte skiområder i Østrig, som man er, når man er kørt til Garmisch-Partenkirchen eller Berchtesgaden, hvorfor i alverden skulle man så ikke bare fortsætte? Det er der to gode grunde til.

Priserne i tyske skiområder adskiller sig væsentligt fra priserne i alpelandene. Priserne på liftpas minder i store slag meget om de østrigske, men når det kommer til lejligheder og hotelværelser er der ofte store beløb at spare, når man sammenligner med østrigske, italienske og franske skibyer (for slet ikke at tale om de schweiziske). Læg det sammen med billige dagligvarer fra Lidl og Aldi, og så er prisforskellen meget mærkbar på bankkontoen.

Karry wurst mit pommes - Holder altid 

Det næste punkt er, at ikke mange andre stopper, før de når de store skinationer. Det betyder, at køerne ved liften og trængslen på pisten slet ikke er at sammenligne med de kendte områder længere mod syd. Desuden er mange af de tyske skibyer ikke bygget alene til at huse turister. Folk bor og arbejder her, og det betyder, at restauranterne ikke kun serverer det, som de dovne turister vil have, men også det, som de lokale selv vil have - og til priser, som de lokale har råd til at betale.


Puds formen af indendørs

Vil man blot bruge en dag på at varme op, før turen går mod de store bjerge, kan en tur i et af Hamborgs to indendørs skicentre koldt anbefales. De to skrånende kummefrysere ligger blot et par timer fra grænsebutikkerne, og er logisk nok snesikre hele året rundt. De er store nok til at man kan nå at slå endda nogle gode sving på de blå og røde pister, og liftkortene koster ganske lidt. Desuden er der gode snowparks i både Snowdome og Hamburg-Wittenburg Alpincenter, hvilket især gør en sviptur over grænsen attraktiv for parkrotter, der vil ned og øve sig på kickere, rails og boxes udenfor sæsonen.


Et godt alternativ

Tyskland bliver aldrig en skidestination på niveau med dets sydlige naboer, men i mange tilfælde er et besøg hertil et fremragende alternativ. Priserne er meget mere medgørlige og det samme er menneskemængderne på de nydeligt præparerede pister. Et af de helt store salgsargumenter er transporttiden, som åbner op for weekendture, der både kan byde på godt skiløb og god mad serveret i mere autentiske omgivelser, end de findes mange steder i alperne.

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen