« Til oversigten

Norefjell - Norsk faldhøjde af dimensioner

Et par stykker på Skisport.dk redaktionen fik sidste år snetrang i slutningen af januar, og da kalenderen var stram, endte vi ud med at satse på at få skiene brugt en enkelt dag på Norefjell i Norge.

Konceptet var lige til: Mød op i Frederikshavn mandag aften efter arbejde og gå omborg på færgen til Oslo, hvor busser er klar næste morgen klar til at køre os de 110 km op til Norefjell. En dag på ski, ud i bussen og tilbage til Oslo, med færgen hjem og på arbejde igen onsdag.

Uanset om det er for en endagstur på ski eller flere dage i sneen byder Norefjell på udfordringer fra begynderen til den mere øvedeEn fridag - en skidag, noget vi kunne forholde os til.

Turen var valgt ud fra muligheden for mest mulig skitid, ved brug af mindst mulig ferie. Det lykkedes ganske fint, transporten gik lige efter bogen, og vi fik en hel dag på Norefjell, en dag der kan læses om i det følgende.De 110 km Norefjell ligger fra Oslo tager det 1½-2 timer at køre afhængig af vej- og vejrforhold

Skiløbet i Norefjell Skisenter

Norefjell Skisenter byder på den største faldhøjde i Norge, ikke mindre end 1.010 meter er højdeforskellen. Området har 11 lifter som giver adgang til samlet 24 km pister af forskellige sværhedsgrad. Højeste punkt er Høgevarde som ligger 1.459 meter over havet.


Den store højdeforskel betyder mulighed for særdeles lange nedfarter, længste nedfart er på 6 km. og går helt fra toppen til stoleliften der starter i bunden, en tur der kan give selv meget erfarne løbere ømme lår. Begyndere finder øvebakker både i den nedre del af terrænet samt midt i området omkring Alpinlandsbyen. 


24 km pister er ikke alverden, men den store højdeforskel opvejer en del for det og stoleliften Norefjellheisen med en højdeforskel på mere end 600 meter er også et klart plus for området. Nybegyndere vil finde udfordringer i lang tid, de erfarne vil nå de samme pister en hel del gange på en uge, men med brug af funpark og med muligheder for off piste på de åbne fjeldsider længst oppe i terrænet. 


Norefjell lagde bakker til OL i 1952 og er i dag et yndet sted for både endagsturister og gæster der opholder sig flere dage på stedet. Gennem de seneste år er indkvarteringsmulighederne blevet udbygget og udbuddet af indkvarteringssteder er også til den kommende vinter øget. Tydeligt at flere nye kræfter har sat sit præg på en positiv udvikling i området. Norefjell

En af de nyere muligheder er ophold med fokus på kursus og konference. Der er lavet kursuslokaler med plads til 20-30 deltagere og sammen med disse kan der arrangeres ophold i luksus storhytte med mulighed for egen kok, ja bortset fra at der ikke er så meget teambuilding over at få maden lavet af en kok, så er det en oplagt mulighed for firmaets næste interne uddannelses-seminar.


Udover den alpine del bydes der på mulighed for langrend med mere end 120 km mærkede løjper, hvor en af de mere spektakulære er turen til toppen af Høgevarde, hvor udsigten er fantastisk.


Uanset om det er for en endagstur på ski eller flere dage i sneen byder Norefjell på udfordringer fra begynderen til den mere øvede, den korte afstand til såvel færge som fly i Oslo gør det utrolig nemt at komme frem til destinationen, og endnu et klart plus. Minusset på dagen vi besøgte Norefjell var vejret, men det er svært at være herre over, så det dårlige vejr må være vores undskyldning for at gentage turen endnu en gang. 


Skisport.dk var inviteret til Norefjell af Stena Line 

Skiferie forslag i Norefjell

Norefjell Ski & Spa, F... Norefjell Ski & Spa, F... Bil fra 3.516,-/pers.
Norefjell Ski og Spa H... Norefjell Ski og Spa H... Bil fra 690,-/pers.
Norefjell Ski og Spa H... Norefjell Ski og Spa H... Bil fra 1.041,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning