Norefjell - Norsk faldhøjde af dimensioner

Norefjell - Norsk faldhøjde af dimensioner

Vi er slutningen af marts, der er stadig lyst til at komme på ski... hvad er mere oplagt end en weekendtur til Norefjell i Norge.

Rejsebureauer til Norefjell: FJÄLLFERIE

Vi har tidligere besøgt Norefjell på en endagstur med bus, den gang skrev vi det måtte gøres om en dag når vejret er bedre, så nu var det tid til det. Denne gang var konceptet en tur i egen bil. Vi tog DFDS´s natfærge fra København via Frederikshavn til Oslo, og med kort køretid til Norefjell var vi på ski omkring middagstid. Vi stod på færgen i Frederikshavn omkring midnat, og så får man lige en nats søvn mens man vugges over Kattegat til Oslo og vintervejret.

Uanset om det er for en endagstur på ski eller flere dage i sneen byder Norefjell på udfordringer fra begynderen til den mere øvede

De 110 km Norefjell ligger fra Oslo tager det 1½-2 timer at køre afhængig af vej- og vejrforhold.

Skiløbet i Norefjell Skisenter

Norefjell Skisenter byder på den største faldhøjde i Norge, ikke mindre end 1.010 meter er højdeforskellen. Området har 14 lifter som giver adgang til samlet 30 nedfarter af forskellig sværhedsgrad. Højeste punkt er Høgevarde som ligger 1.459 meter over havet. Skilifterne når op til 1.188 meter.

Den store højdeforskel betyder mulighed for særdeles lange nedfarter, længste nedfart er på 6 km. og går helt fra toppen til stoleliften der starter i bunden, en tur der kan give selv meget erfarne løbere ømme lår. Begyndere finder øvebakker både i den nedre del af terrænet samt midt i området omkring Alpinlandsbyen. 


24 km pister er ikke alverden, men den store højdeforskel opvejer en del for det og stoleliften Norefjellheisen med en højdeforskel på mere end 600 meter er også et klart plus for området. Nybegyndere vil finde udfordringer i lang tid, de erfarne vil nå de samme pister en hel del gange på en uge, men med brug af funpark og med muligheder for off piste på de åbne fjeldsider længst oppe i terrænet. 

Norefjell lagde bakker til OL i 1952 og er i dag et yndet sted for både endagsturister og gæster der opholder sig flere dage på stedet. Gennem de seneste år er indkvarteringsmulighederne blevet udbygget og udbuddet af indkvarteringssteder er også til den kommende vinter øget. Tydeligt at flere nye kræfter har sat sit præg på en positiv udvikling i området. Norefjell
En af de nyere muligheder er ophold med fokus på kursus og konference. Der er lavet kursuslokaler med plads til 20-30 deltagere og sammen med disse kan der arrangeres ophold i luksus storhytte med mulighed for egen kok, ja bortset fra at der ikke er så meget teambuilding over at få maden lavet af en kok, så er det en oplagt mulighed for firmaets næste interne uddannelses-seminar.


Udover den alpine del bydes der på mulighed for langrend med mere end 120 km mærkede løjper, hvor en af de mere spektakulære er turen til toppen af Høgevarde, hvor udsigten er fantastisk.

Uanset om det er for en endagstur på ski eller flere dage i sneen byder Norefjell på udfordringer fra begynderen til den mere øvede, den korte afstand til såvel færge som fly i Oslo gør det utrolig nemt at komme frem til destinationen, og endnu et klart plus. 

Norefjell Ski og Spa

Vi boede på Norefjell ski og spa. Det er beliggende oppe i terrænet, og der skal betales lidt beskedne bompenge for at kører på vejen derop. Husk at betale, ellers kommer der er "efterregning" :D


Norefjell Ski og Spa, er et meget stort resort med flere restauranter og et utal af hotellejligheder. Der kan bo over tusind på stedet, og med det i mente, så er det positive i den historie at man nok ret ofte kan få plads, uanset om det er for en uge eller blot nogle enkelte dage.

Der er skiudlejning mm. direkte på stedet, så vi parkerede 25 meter fra skiudlejning og skiskabene og et stenkast er der fra skiudlejning til piste. Det er virkelig nemt, ligesom en skiferie i Norge skal være.

På stedet er der inden- og udendørs spa område med sauna, isbade, spa mm. Virkelig lækkert efter en dag i sneen, og særligt hyggeligt for de voksne med lidt forkælelse uden børn og vandrutschebaner.

Der findes masser af hytter og lejligheder rundt i terrænet, mere centralt i området ligger Norefjellstua, Mountain Lodge og Norefjellhytta.

Spisning i terrænet.

Lige nedenfor restauranten Skistua var der hyggelige bålfade med mulighed for at riste en medbragt pølse. Helt nybygget finder man også cafeen Olympique ligesom der er et cafeteria helt i bunden af området som hedder Alpinstua.


Masser af faldhøjde

Det helt store plus i Norefjell er faldhøjden, mere end 1.000 meters højdeforskel fra top til bund giver mulighed for trætte ben efter nogle gode lange stræk fra top til bund. Skiområdet er rimelig varieret trods dets relativt begrænsede størrelse. Et glimrende valg for dig der vil have et par ekstra skidage med venner eller familie - eller til firmaet der vil på miniskiferie ikke alt for langt fra Danmark.

Læs mere om skiferie i Norefjell her >>

Skisport.dk var inviteret til Norefjell af Fjällferie
Udgivet af: Rasmus Skov

Fakta om Norefjell
Skiområdet: 180-1188 m.o.h.
Byen: 650 m.o.h.

30 pister i alt
9 stk.
11 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 14 stk. / 14.600 pers/time

Slæbelifter: 8
Stolelifter: 3

Mere om skiferie i Norefjell

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen