« Til oversigten

Engelberg - Schweizisk piste og offpiste til alle

Er du en pisteløber med der drømmer om at beherske skiløb udenfor pisterne, eller er du måske allerede en haj, der kun lever for oplevelserne i dybsne?

Er du en pisteløber der drømmer om at beherske skiløb udenfor pisterne, eller er du måske allerede en haj, der kun lever for oplevelserne i dybsne? Så burde Engelberg, kun halvanden times kørsel fra Zürich, stå øverst på listen over skisportssteder du snarest muligt skal besøge.Et paradis for inkarnerede offpisteløbere med masser af udfordrende offpisteruter

Engelberg-Titlis - Smukt og varieret

For i Engelberg-Titlis området er mulighederne for at prøve kræfter med offpisteskiløb helt i top. De velpræparerede pister snor sig igennem et smukt og varieret bjerglandskab, hvor du let kan tage små svipture fra pisten ud i offpisten og tilbage igen. Samtidig er Engelberg et paradis for inkarnerede offpisteløbere med masser af udfordrende offpisteruter. Engelberg by ligger i 1050 meter og skiområdet strækker sig op til 3028 meter - altså knap 2000 meters højdeforskel.

Gletscherskiløb

Fra byen løfter en seksmands gondollift dig op i det egentlig skiområde ved Trübsee, som ligger i 1800 meters højde. Herfra er der grundlæggende tre muligheder at vælge imellem. Første og mest spektakulære mulighed er en tur på Titlisgletscheren, der med sine 3028 meter ligger højest i området, og derfor oftest har fantastisk frostsne. Den udsatte placering kræver på vindblæste dage en god påklædning for at modstå den kraftige snefygning, der truer med at slibe huden af enhver bar plet i ansigtet. Men er det solskin og vindstille, byder gletscheren på fantastisk udsigt og lækre pister i den røde sværhedsgrad.


Pisterne ligger i solsiden

Er gletscheren ikke noget for dig så tag halvvejs op med kabinen op stå af på mellemstationen, Stand. Herfra er der skiløb i solsiden på overvejende røde pister, der er velpræparerede og byder på udmærket skiløb. Det er dog den let tilgængelige offpiste imellem pisterne, der er unikt for Engelbergområdet. Prøv for eksempel trygt et par enkelte sving i dybsne velvidende at du kun er få meter fra sikkerheden på pisten. De varierende hældninger gør det let at finde en sværhedsgrad, der passer til ens eget niveau. Fra Stand udgår også offpisteruten, Laub, der med sine 1100 højdemeters skiløb, byder på fantastiske skioplevelser for den øvede offpisteløber.


Lettilgængelig offpiste i verdensklasse

Tredie mulighed fra bjergstationen ved Trübsee er Jochpass, der byder på et spændende udvalg af brede og smalle pister, som snor sig igennem det smukke terræn. Alle sammen velpræparerede blå og røde pister, men også her er det mulighederne for offpiste, der imponerer. Mellem pisterne danner sig et ski-legelands-paradis af naturlige hop og små ufarlige slugter, hvor børn og barnlige sjæle kan lege i hele dagen og finde nye ruter, som alle ender ved samme lift, Engstlenalp. På samme strækning kan freestylerne også boltre sig i en mindre park med hop og "bokse".


Blandt verdens bedste offpisteture

Fra Jochstock toppen i 2564 meter udgår offpistemuligheder, der kan måle sig med de bedste i verden. Vælg mellem en lang tur tilbage til bjergstationen med udsigt til Titlisgletscheren eller en kæmpe bjergside med 1001 svings dybsneeventyr helt ned til Engstlenalp. Selv efter 14 dage uden nævneværdigt snefald i området fandt vi usporet pulversne, fordi området udenfor pisterne ligger i skygge og vinden ofte blæser store mængder sne ind på bjergsiderne. Samtidig er der så få mennesker i området, at sneen holder længe både på pister og i offpiste.Der er stadig plads til en god omgang afterski med høj musik og øl i en nærliggende bjælkehytte

Anstændige priser og international atmosfære

Schweiz har ry for at være et dyrt og eksklusivt land, men det var ikke vores oplevelse af Engelberg. Nuvel, en øl koster det samme som på en dansk bar i storbyen, og maden ligger på samme niveau som de fleste danske restauranter, men det er ikke dyrere end tilsvarende østrigske destinationer. Desuden er schweizerne et hyggeligt folkefærd med en international mentalitet, der skaber en afslappet og spændende i atmosfære. Og du kan være ganske rolig. Der er stadig plads til en god omgang afterski med høj musik og øl i en nærliggende bjælkehytte.

Offpiste og sikkerhed

Kommer du til Engelberg for at prøve kræfter med offpiste, er det en god ide at booke en bjergguide eller skilærer, der kan tage dig med rundt på alle de gode steder. Offpiste skiløb kan være farligt, og med en guide får du ud over sikkerhed i rutevalg, også det nødvendige sikkerhedsudstyr (bipper, skovl og sonde), som er nødvendigt sikkerhedsudstyr på ture udenfor pisten.

Skiferie forslag i Engelberg

Hotel Terrace Hotel Terrace Bil fra 1.859,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning