Alpendorf – på danskerhotel i danskerområde

Alpendorf – på danskerhotel i danskerområde

10.000 vis af danskere gør det hvert år, besøger Ski Amadé. Nu skal det prøves, og vi trumfer rejsen med også at vælge et ”danskerhotel”.

Velankommet til Alpendorf lørdag eftermiddag, var pause i hotellets restaurant, lige den pause vi trængte til. Ida kom smilende ind med kaffen og lidt mælk ved siden af, som faktisk var lunet. Perfekt. Så kunne ferien starte. 


Se video fra vores besøg i Alpendorf her:


Danskernes favorit destination i Østrig

For det at bo godt, et sted hvor man kan nyde, slappe af og hygge sig mellem skiturene er også en vigtig del af en god skiferie – indkvarteringen vender vi tilbage til. I mange år har det været et helt bevidst valg at gå uden om danskerne favoritdestination i Østrig. Nu var det imidlertid blevet tid til at besøge Skiamadé og teste Wagrain og de omkringliggende byer Flachau og Alpendorf. Familien skulle slippes løs og søge svar på, præcis hvorfor mange danskere drager netop hertil igen og igen.


Trængsel i knudepunkterne

Timing er vigtigt

I håbet om at gå uden om de alt for store ”dansker- uger”, var vi taget til Alpendorf i uge 10. Vi blev dog hurtigt klogere. Netop uge 10 faldt dette år sammen med fastelavn, som er en stor ting for østrigere. Resultatet var en hel del trængsel på pisterne, selvom det også var ganske festligt med de mange skiløbere udklædt til perfektion. Anbefalingen herfra er, at du skal gå uden om ugen med fastelavn, hvis du søger en uges skiløb med god plads på pisten. 


Udklædte skiløbere

Godt til begyndere

Med Hotel Rothirsch i Alpendorf som vores daglige udgangspunkt, var vores muligheder for adgang til skiløb og lifte meget lige til. I hotellets baghave kunne vi nappe en god 6-stols lift, Gernkogelbahn. Herfra var vi via en meget flad og begyndervenlig blå piste forbundet med en gondol, som tog os direkte op i hjertet af skiområdet.

Det var faktisk mere en transport-piste, så selv en helt uerfaren skiløber kan sagtens være med her. Det var en super god og nem måde at starte skidagene på. Denne adgang til skiområdet blev den vej vi udelukkende valgte at benytte. Ville man via én lift nå op i højderne, var der dog også muligheden for at nappe en gondol fra Alpendorf, til at starte med. Denne lå få hundrede meter nede af gaden fra vores hotel. 


Området hænger godt sammen og byder på gode pister

Et mekka af velpræparerede pister

Imens børnene var i dansk skiskole et par timer om formiddagen, kunne vi voksne bevæge os mod de pister, som vi formentlig ellers ikke ville få prøvet. Og her fik vi virkelig også prøvet nogle gode pister! Af anbefalinger vi kan give videre, bør piste nr. 32 nævnes. Faktisk både denne, samt 32a var det helt rigtige sted at søge hen, for her var der rigtig god plads. Begge pister er sorte pister og i bunden mødes de ved en udmærket t-lift, hvor der er meget få mennesker.


Ligeledes kan vi anbefale piste nr. 30, som også er en sort piste, med god hældning. Dog skal du være indstillet på at have tilskuere til evt. styrt, idet pisten løber direkte under 6-stols liften ”Sonntagskogel 3,” som er en velbenyttet lift i området.


Hvis man ikke er så meget til de sorte pister, kan man til gengæld boltre sig i et mekka af velpræparerede brede pister og med de mange hurtige lifte i området, kan man komme ganske hurtigt rundt omkring – og det vel at mærke på mange gode pister der giver noget reelt skiløb – det vil sige næsten ingen flade glidestykker.


Dansk skiskole ved toppen af gondolliften op fra Alpendorf

Debut på en dansk skiskole

Ungerne fik deres debut på dansk skiskole, hvor målet for den yngste var at komme ud af det lille lukkede børneområde med rullebånd og få lært at mestre en plov. Og her må man sige at skiskolen leverede til fulde – på 3. dagen var pigebarnet ikke at finde i børneområdet, da der skulle hentes, men kom i stedet susende som en del af en skiskole-slange ned over den brede boulevard, piste nr. 35 ”Gernkogel”, som er skiskolernes udgangspunkt.

Således kunne den lille familie nu vove sig længere væk og især SOKO Funslope faldt i god jord hos den 7-årige. Beliggende parallelt med den blå piste nr. 25, får man både diverse hop, en tunnel, en spiral og meget andet, i et 600 meter langt spor.

Med en 4-årig, som nu havde sluppet skiselen og kørte i en god plov bag en voksen gik det stille og roligt mod et nyt mål – skiløb over til den store G-link lift der svæver henover Wagrain. Med ganske mange lave forventninger og ikke mindst fordomme om disse store dåse-lifte, hvor man står mast, ustabilt og vipper med ski og stave, fik vi et fuldstændig roligt, stabilt og meget komfortabelt løft over dalen, hvor Flachau-området bød os velkommen. Kæmpe optur – denne lift fungerer bare til UG. 


G-Link som forbinder Wagrain og Flachau

Masser af skønne hytter i området

Når benene var ved at være brugt, valgte vi ofte at tage turen ned mod hotellet via den blå/røde piste nr. 36. Egentlig en ganske udmærket piste, men da foråret ramte tidligt dette år med gode varmegrader, var det sidst på dagen en relativt tung tur, meget opkørt og med store pukler til følge. Turen kunne nemt deles i to, meget passende med et stop på den meget hyggelig hytte Kreisten Alm. Her kunne vi samle energi og få lidt sukker i kroppen, idet hytten havde et meget lækkert udvalg af flotte kager.

Vi besøgte flere forskellige hytter i området og er nødt til at nævne et par stykker af dem her. En af de mindre, men virkelig hyggelig og meget stemningsfyldte hytter er Grossunterbergalm, som man kommer nemmest til via den røde piste nr. 30, i retningen mod 8-pers. liften Sonntagskogel 2. Ligeledes bør man besøge Starchenstadl ved rød piste nr. 22, her var der hygge ved åben pejs og en lokkende duft af grillkyllinger, da vi kom forbi. 


En af de klassiske østrigske pauseretter

En restaurant man bare skal besøge

Børnefamilier vil uden tvivl også blive svært begejstrede for Buchau Hütte, som virkelig er en oplevelsesrestaurant, som de så fint kalder sig selv. Udstoppede dyr, bjælkehytter indenfor, rutsjebanen fra 1. sal til kælderniveau og nå ja – en hel etage bygget som et legerum for børn, med mini-biograf og borde med små vinduer ned til de voksne. Og så kom hytteejeren forbi de forladte forældres bord, for kort efter at returnere med en lille snaps. Bum.


Der er ikke noget som en god omgang Kaiserschmarrn

Perfekt for børn

Og det med at have både store og små i fokus, følte vi i den grad også blev tilgodeset på vores valgte indkvartering. Vi kunne ikke have ønsket os en bedre placering i forhold til skiløb. Og efter skitiden, var der for børnene masser af muligheder for fællesskab med andre danske børn. Alt fra MGP-fest med live TV på storskærm, til pizzabagning, tøndeslagning og ansigtsmaling, blev iværksat af guiderne på stedet. Et super dejligt sted, hvor personalet havde servicekasketten på hele tiden.


3 gode:

- Tag stoleliften i stedet for gondolen i Alpendorf, også med en nybegynder

- Godt område for både nybegynderen og den øvede skiløber

- Mange gode/nyere stolelifte – du har maksimal skitid, når liften er hurtig og effektiv


3 dårlige:

- Pas på ved Strassalm – skiløbere fra 3 forskellige retninger, mod 3 forskellige lifter danner et uheldigt kryds

- Der er altså bare mange danskere…

- Vi savnede lidt højdemeter, så sneen havde været knap så ”slushy” i uge 10


Læs mere om skiferie i Alpendorf her

Læs mere om skiferie i Ski Amadé


OBS: Numrene som vi henviser til på pistekortet, er taget fra det officielle Snow Space Salzburg (Wagrain-Flachau-Alpendorf). Der er nemlig forskel på numre alt efter hvilket pistekort man kigger på. Du kan se det vi har brugt her

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Alpendorf
Fakta om Alpendorf
Byen: 850 m.o.h.

120 pister i alt
30 stk.
81 stk.
9 stk.

Lifter: 44 stk.

Slæbelifter: 16
Stolelifter: 17
Kabinelifter: 11

Mere om skiferie i Alpendorf

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen