Ski in - Ski out i Sverige

Ski in - Ski out i Sverige

Drømmen om at bo på pisten og kunne løbe på ski fra den tidligste morgen, til liftsystemet lukker, behøver ikke at forblive ved drømmen.

Flere svenske skisportssteder melder, at efterspørgslen på netop dét aldrig har været højere, men samtidig er udvalget af indkvarteringsformen, ski-in ski-out, også blevet betydeligt større.

Flere svenske skisportssteder mærker den stigende efterspørgsel efter indkvartering tæt på pisteområdet. Det kan være bøvlet at traske langt med ski på skuldre og stave i hånden, specielt når de yngste er med.

Men det er såmænd også komfortabelt for de voksne at have skiterrænnet direkte udenfor døren, og så er det en stor æstetisk oplevelse at se natur og nedfarter direkte udenfor vinduerne både ved solopgang og -nedgang. Og nyde udsigten, når de hvide piste omgivet af graner, oplyses om aftenen, hvor mange står på aftenski.

”Mange svenske skidestinationer oplever en øget efterspørgsel fra deres danske gæster efter ski-in, ski-out, og heldigvis bliver der hele tiden udbygget og forbedret på den front, så udbuddet følger med det store behov”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos Visit Sweden.

32 % af alle danskere i en nyligt gennemført YouGov-undersøgelse forbinder svenske skisportssteder med ski-in, ski-out, hvilket netop vidner om, at danskerne er klar over, at de store svenske skidestinationer er bygget op med hytter og lejligheder lige ved pistene.

”Det er en stor fordel at bo lige ved pisten, ingen unødig transporttid og intet bøvl med at pakke udstyr i og ud af bilen. De svenske skisportssteder er netop indrettet efter tankegangen, at man skal kunne komme fra hytter og lejligheder på ski, selvom det er en god idé at booke tidligt på sæsonen for at sikre sig den bedste ski-in, ski-out”, siger Anna Kron Boysen.


Her følger en guide over de bedste ski-in, ski-out steder i Sverige:

Guide over ski in, ski out på svenske skisportssteder

Kläppen i Sälen: Hytter på pisten

Skiområdet ’Mitt i Pisten’ hører til blandt den allermest populære indkvartering i populære Kläppen. Her kan man virkelig tale om ski-in, ski-out, da lækre hytter ligger midt på pisten. Er man hurtigt ude, findes der bl.a. såkaldte dobbelthuse med plads til op mod 10 personer, altså to familier eller en stor flok venner. Dobbelthusene har hems, hvor børnene eventuelt kan sove sammen og lege, at de er flyttet hjemmefra. Alle huse har hyggelige pejse og er udstyret med sauna. Dobbelthusene ligger i et naturskønt og fredeligt område, og uden for døren venter liften, der ’løfter’ folk helt op på bjerget.

Disse skirejsebureauer tilbyder denne indkvartering: FJALLFERIE og Stena Line

Hundfjället i Sälen: Udsigt til skiløb og udsigt til at få leveret skiudstyret til boligen

Indkvarteringen Trolldalen, som ligger ved den velkendte Trollskogen, ligger meget tæt på lift og løjper, faktisk kun 50 – 100 meter. Der er her tale om yderst lyse og pæne lejligheder op mod skiområdet Trollbäcken. Lejlighederne er indrettet moderne med udstyr, så egen madlavning kan foretages de aftener, hvor man bare vil være hjemme og hygge efter endt skiløb. Der er ikke bare gåafstand til lift men også til gode restauranter i Hundfjället. En ekstra service er, at det forudbestilte skiudstyr kan leveres på dagen for ankomsten uden ekstra omkostninger, hvis man bestiller det mindst tre dage inden første skidag.

Disse skirejsebureauer tilbyder denne indkvartering: FJALLFERIE og Stena Line

Branäs: Lejligheder med udsigt til skiløb

Ski in, ski out i Branäs hedder Aspenterrassen, det er totalt nybygget og ligger på toppen af Branäsberget med Björnbacken på den ene side og Nordsjöbacken på den anden. Der er kun 20 meter til pisten, og lejlighederne ligger midt i skiterrænnet. Der er tale om lejligheder med udsigt – og herudover er indkvarteringen komfortabel og veludstyret, så man hverken går ned på afslapning eller madlavning. Der er balkon eller terrasse, så terrænet kan beskues. Efter en lang dag på pistene kan det være en nydelse at lade kroppen opvarme i saunaen eller blot hvile fødder og ben foran brændeovnen. Det kan man her.

Sälen: Tandådalen med tæt til skiskole og løjper

Også her er der kort vej til liften og dermed skiløbet. Kun 100 meter, og så er man i gang. De mindste behøver heller ikke at gå langt, når de skal på skiskole – den ligger et stenkast derfra. Sportvåning er smagfuldt indrettede og pæne lejligheder med udstyr til madlavning, etc. Der er også gåafstand til Tandådalstorgets gode serviceudbud. Også her kan man forudbestille, at skiudstyret står klar ved ankomst – dog skal det gøres senest tre dage før, man ankommer.

Disse skirejsebureauer tilbyder denne indkvartering: FJALLFERIE og Stena Line

Stöten: Skiløb udenfor hoveddøren

Pistbyn er det nyeste område i Stöten med lejligheder bygget i 2010. Det lille boligområde, Pistbyn, ligger med den bedst mulige placering meget tæt på Stötentorget, men stadig i et naturskønt område og lige ved pisten. Man åbner simpelthen hoveddøren fra sin indkvartering i Pistbyn, klikker skiene på og glider over til liften. Det sidste løb på dagen kan således også slutte lige ved hoveddøren, og hurtigt er man inden døre i varmen og kan sætte suppen over! Restauranter, shopping og aktiviteteshus når man også på et splitsekund.

Disse skirejsebureauer tilbyder denne indkvartering: FJALLFERIE

Idre Fjäll: 10 meter til nærmeste nedfart

Askebyn hører til blandt de mest populære indkvarteringsmuligheder i Idre Fjäll, og diverse fakta om stedet forklarer hvorfor. Lige under lejlighederne starter Västbacken og børnenes favoritområde Askestigen. Afstanden til den nærmeste løjpe er ca. 10 meter.

Lejlighederne er rummelige og måler mellem 110 m2 og 142 m2 og har kapacitet til op mod 17 personer. Man kan faktisk have sit kæledyr med hjemmefra (men det koster lidt ekstra). 

Og man er ikke bare tæt på skiløbet her. Der er fra lejlighederne maksimalt 500 meter til Idre Fjälls centrum med butikker, restauranter og meget mere.

Disse skirejsebureauer tilbyder denne indkvartering: FJALLFERIE

Vemdalen: Første parket til børneskiområdet

Grizzlyhusen, som leder tankerne hen på grizzlybjørnen og vildt dyreliv, er hyggelige huse i glide- eller gåafstand til piste og restauranter. Nærmere bestemt er der 50 meter til liften, og en af løjperne ligger i indkvarteringens baghave så at sige. Björnvallen, som er et decideret børneområde, er der også kort glideafstand til. Når børnene har stået på ski og leget, er det rart, at man næsten er hjemme i varmen, når man synes, at skidagen har nået sin afslutning. Lejlighederne er lyse, pæne i god stand, og man kan naturligvis tilberede mad, hvis det ønskes.

Disse skirejsebureauer tilbyder denne indkvartering: FJÄLLFERIE

Vemdalen: Ski Lodge Skalspasset

Her får man et moderne lejlighedskompleks så tæt på pisten, som man kan komme (10 meter). Lejlighederne er af høj standard, og i bygningen findes en fælles lounge, et relax-område og mulighed for at leje en badetønde med varmt bad ude i det fri. Hotellet er bygget sammen med Restaurant Passet og kan derfor tilbyde alle gæster mulighed for at tilkøbe morgenmad, halv- eller helpension. Her er det også vigtigt at reservere i god tid, ikke mindst hvis man vil holde jul eller nytår her.

Åre: Renen Duved lejligheder

Højt mod nord i Åre ligger Duved, en usleben diamant, med mange fine nedfarter.

Her bor man bekvemt tæt på pisten (50 – 150 meter) i et lejlighedshotel, hvor egen madlavning kan lade sig gøre. De fleste lejligheder har sauna og opvaskemaskine samt adgang til hotellets øvrige faciliteter som f.eks. restaurant, bar, legerum og sauna. Fine langrendsspor findes også i gåafstand. Lejlighedshotellet er prisvenligt. Det er også nemt at tage videre til skisportsstederne i det øvrige Åre, hvis man vil have variation i sit skiløb.

Disse skirejsebureauer tilbyder denne indkvartering: Skiferie.dk

Læs mere om skiferie i Sverige her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen