Serfaus-Fiss-Ladis - et uopdaget hjørne af alperne

Serfaus-Fiss-Ladis - et uopdaget hjørne af alperne

Det store Østrigske skiområde har i mange år ligget under mange danskeres radar, men hvorfor? Skisports udsendte har været afsted, og han aner det ærligt talt ikke.

Hør den seneste video fra Thomas om Serfaus - Et område der kun får roser med på vejen!

Size matters

Serfaus-Fiss-Ladis er stort. Som i RIGTIGT stort. 1600 højdemeter fra top til bund, 68 lifter, 214 kilometer pister. Tallene burde give en idé om stedet, men der hvor skiområdet virkeligt adskiller sig fra de utallige andre gode østrigske skiområder er omfanget. Her er der nemlig ikke tale om 214 kilometer pister, der bare er anlagt parallelt med hinanden på samme bjerg. Området giver rigtig god mulighed for at tage familien eller vennerne med på heldagsture på ski, uden overhovedet at skulle i bilen. 

214 kilometer pister fordelt ud på et kæmpe område!

Bor man eksempelvist i Ladis eller Fiss i nordøst, er turen ud til Masnerkopf i sydvest en super fed tur gennem det fantastiske landskab via utallige fede og varierende pister, som hele familien kan være med på. Værd at nævne er også, at området med sine 2.000 årlige solskinstimer er det solrigeste område i hele Tyrol.

We are family

…sådan lyder skiområdets motto, og det stemmer super godt overens med min oplevelse af skiområdet. For selvom det er et enormt sted, så er der gjort ekstraordinært meget for at gøre det til et sted, hvor alle kan være med. Området kan prale af at have hele 125.000 kvadratmeter dedikeret børneland fordelt ud over området, som konstant er udstyret med skilærere til at lege med børnene og lære dem, der kun lige kan gå endnu, at stå på ski, kælke eller bare at have det sjovt i sneen. 

Her er der plads til alle aldre, også dem der knapt kan gå!

Til den del af familien, som ikke lige just hører til i børnelandet, men som heller ikke kan eller ønsker at bruge tiden på alpinski, er der mere end 100 kilometer langrendsløjper og ligeså mange kilometer vintervandrestier oppe i terrænet. Herfra kan man nyde de helt fantastiske udsigter som området, der ligger klemt mellem to majestætiske underbjergkæder, Ötztal alperne og Samnaun alperne. Kombinér dette med de førnævnte solskinstimer, og så kan du selv se det for dig.

Mange flotte vintervandrestier til dem som gerne vil nyde udsigten uden ski på fødderne

Feel free

Når alt dette er sagt, så kunne man måske foranlediges til at tro, at Serfaus-Fiss-Ladis næsten kunne gå hen og blive kedeligt for de mest erfarne skiløbere. Tror man dette, tager man alvorligt fejl.

Til de unge mennesker med lidt for stort, farverigt tøj og ski, der bøjer op i begge ender, byde området på 9 (korrekt: 9!) funslopes og funparks som byder på alt fra små hop og boxes til kæmpe store kickere, rails og flere airbags til at øve deres tricks på. Til dem, der foretrækker bredere ski og uberørt puddersne, er der også masser af store åbne bjergsider og markeret offpiste terræn, som gør dette et godt område til dem, der lige er begyndt at eksperimentere, og til dem der er noget mere erfarne. Vorarlberg-regionen mod nord får mere sne, men Serfaus-Fiss-Ladis vinder, som nævnt, på solskinstimerne.

Hele 9 funparks i området - slå dig løs!

Men der, hvor ordene ”feel free” kommer allermest til sin ret, er når man oplever den måde liftsystemet spiller sammen med pisterne på. Skisports udsendte var afsted i uge 7, og der var meget meget lidt kø, ingen flaskehalse, og meget tyndt befolkede pister hele ugen igennem, og det var ikke fordi, der ikke var turister nok, for de tre smukke byer var helt fyldt op, men skiområdet er ganske enkelt så gigantisk, at der bare er et kæmpe areal at fordele menneskerne ud over - vi klager IKKE! Den glade udsendte har sjældent følt sig så ubegrænset af liftkøer og mennesker, som han følte sig i Serfaus-Fiss-Ladis.

"Feel free" på de mange pister, som ikke er overbefolket!

Tre historiske byer

Den bedste grund til at tage til Serfaus-Fiss-Ladis er det geniale, moderne, hyggelige og enorme skiområde, men noget man ikke må glemme at lægge mærke til, når man er på stedet, er de gamle, hyggelige byer, som ligger hævet over dalen på det solbeskinnede sydvendte bjergplateau. Byerne har ligget der, lang tid før der begyndte at blomstre et skiområde op omkring dem, og dette betyder, at de gamle stalde, landsbykirker og torve med brønde stadigt står der. Der er masser af gode spisesteder i alle de tre byer, og afterskiløbet er også mere end hæderligt! 

De gamle, hyggelige byer, som ligger hævet over dalen på det solbeskinnede bjergplateau
Hvor blev danskerne af?
Godt spørgsmål. Skisports udsendte var dernede i julen 2013, hvor han kun mødte ét enkelt dansk par på en hel uge, han har undret sig over dette lige siden. Da han kom derned igen i uge 7, 2017 så situationen lidt anderledes ud. Flere gange (ikke mange) kunne man genkende det danske sprog eller den danske accent, der skinner så tydeligt igennem, når danskere forsøger at smalltalke med bagerjomfruen, når de er nede og købe morgenbrød. 

Der er ikke mange danskere at finde, hverken i julen eller uge 7

Sammenlignet med næsten alle andre store områder i Østrig, var der dog exceptionelt få danskere at finde, hvilket betyder at man med god ret stadig kan kalde Serfaus-Fiss-Ladis for en (af danskerne) semi-ukendt perle. 

Vi her på Skisport har kun ét råd til dig, der læser denne artikel: bestil næste års skiferie til Serfaus-Fiss-Ladis med det samme!
Læs om et af vores andre besøg i Serfaus-Fiss-Ladis her

Vil du høre endnu mere til Serfaus-Fiss-Ladis, så hør herunder hvad Rasmus Schulz sagde om området, da han sidst sendte live derfra.

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Rejsebureauer til Serfaus-Fiss-Ladis
Fakta om Serfaus-Fiss-Ladis
Skiområdet: 1200-2820 m.o.h.
Byen: 1427 m.o.h.

214 pister i alt
47 km blå
123 km rød
44 km sort

Lifter: 68 stk. / 90.000 pers/time

Slæbelifter: 11
Tog/baner: 1
Stolelifter: 16
Kabinelifter: 11

Mere om skiferie i Serfaus-Fiss-Ladis

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen