Vinterens nyheder hos Sälen: Mere sne, nyt børneområde med ny lift og direkte fly fra Danmark

Vinterens nyheder hos Sälen: Mere sne, nyt børneområde med ny lift og direkte fly fra Danmark

Vinteren 2022/23 byder på mange nyheder i Sälen - ny knaplift og et nyt børneområde i Lindvallen, nye langrendsløjper oppe på fjeldet, tredoblet sneproduktion og ny, forbedret belysning. Igen i år er

Der er godt nyt for danske skiløbere i Sälen, for området satser på noget af det, som danskerne synes, er blandt det vigtigste, når de skal vælge skisportssted. En ny undersøgelse gennemført af analyseinstituttet YouGov viser, at danske skiløbere synes, at snesikkerhed er noget af det vigtigste, når de vælger skiferiedestination. Totalt synes 84 procent af de danske skiløbere, at snesikkerhed er enten meget vigtigt (45 procent) eller rimelig vigtigt (39 procent) for deres valg af skisportssted. Snesikkerhed scorer højest af 14 forskellige forhold, som danskere i alderen 18+ år, som har været på skiferie inden for de seneste fem år, er blevet spurgt om.

Et stort vandreservoir er ved at blive bygget i Hundfjället i Sälen. Det giver en større tilførsel af vand til områdets snekanoner. Vandreservoiret giver mulighed for at køre flere snekanoner på samme tid og mindsker påvirkningen af de naturlige vandløb i området. Takket være dette vil sneproduktionskapaciteten med tiden tredobles i skiområdet. Sneproduktionen bliver også forstærket med flere snekanoner mange steder for at sikre tidligere åbning af flere skiområder. Hundfjället, Tandådalen, Högfjället og Lindvallen i Sälen får alle bedre snekanonskapacitet, hvilket både vil forbedre snesikkerheden i pisterne og dermed mulighed for tidligere åbning af flere skiområder, og det sikrer også bedre ski-in/ski-out-muligheder fra hytter og lejligheder og til restauranter og servicefunktioner på destinationerne.

- "Jeg er utrolig stolt over, at det i vinter lykkedes os at præsentere så mange gode nyheder, ikke mindst den store investering, vi har lavet for at øge sneproduktionen med det nye vandreservoir i Hundfjället og med flere og mere effektive snekanonsystemer. Nu har vi mulighed for at snesikre flere pister, så vores gæster kan nyde alt, hvad vi har at byde på og få endnu flere mindeværdige fjeldoplevelser fra Sälen, Nordeuropas største alpine skiområde," siger Tomas Berg, destinationschef for SkiStar Sälen.

Et udvalg af nyheder og forbedringer i Sälen vinter 2022/2023:

  • I Lindvallen, Sälen åbner en ny knaplift og et nyt børneområde ved Timmerbyn. Den nye lift giver bedre ski-in/ski-out til alle hytter i området.
  • Udskiftningen til LED-belysning fortsætter, hvilket er en vigtig del af arbejdet for energieffektivisering.
  • Ny belysning fra Experiumtorget til Söderåstorget betyder, at du kan køre ski-in/ski-out frem til klokken 18.00, hvis du bor i Söderåsen, Timmerby Village eller Timmerbyn.

Langrend får nyt fokus

Sälen forbedrer også mulighederne for at stå på langrend. Der bliver trukket langrendsspor oppe på fjeldet i Lindvallen fra uge syv, og med en enkeltbillet med liften, kan man nemt komme til og fra løjperne. Nede i dalen udvikler man også langrendsmulighederne på SkiStar XC Arena for at kunne åbne endnu tidligere, og der skal laves flere snedepoter for nemt at få sne ud på langrendsløjperne i Lindvallen.

Læs mere om skiferie i Sälen her >>

*Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 559 CAWI-interviews med danskere i alderen18+ år, som har været på skiferie inden for de seneste 5 år, i perioden 5 - 13 september 2022.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Lindvallen
Fakta om Lindvallen
Skiområdet: 557-860 m.o.h.
Byen: 550 m.o.h.

56 pister i alt
29 stk.
9 stk.
15 stk.
3 stk.

Lifter: 54 stk. / 42.500 pers/time

Slæbelifter: 44
Tog/baner: 6
Stolelifter: 4

Mere om skiferie i Lindvallen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen