Grej-nyheder: Fremtiden for lavinesikkerhed

Grej-nyheder: Fremtiden for lavinesikkerhed

Ortovox introducerer LiTRIC, et nyt elektronisk lavinesikkerhedssystem, som skal hæve sikkerheden ved at kombinere letvægt med ekstrem pålidelighed og brugervenlighed.

Systemet er udviklet i samarbejde med Arc'teryx, og det har et klart mål: At øge sikkerheden i bjergene.

LiTRIC er ikke bare det nyeste system på markedet - det er også det letteste system med en vægt på ned til 1.100 gram. Det elektroniske system har flere fordele:

  • Du slipper for patroner
  • Du kan teste sytemet uden omkostninger
  • Der er ingen rejserestriktioner
  • Det kan oplades på bare 25 minutter via USB-C.

Systemet er smart designet ned til mindste detalje og bruger superkondensatorer i stedet for patroner. Det gør airbaggen ultra-let og systemet til et af de letteste på markedet.

Herudover er systemet brugervenligt hele vejen igen - fra opladning og LED-display til aktiveringshåndtag og pakning af airbag.

En opladning giver nok strøm til mindst to aktiveringer. Når systemet er tændt, har det en driftstid på ca. 60 timer, hvilket giver mulighed for flerdagsture uden genopladning. 

- Se alle de nye rygsække

Præsentationsvideo fra Ortovox

LiTRIC i 3 forskellige serier: Freeride, Tour og Zero

Herunder kan du blive klogere på tre af de nye serier fra Ortovox, der bruger det nye LiTRIC-system.

Freeride

Freeride-modellerne er perfekte til pudderløb og har en kompakt pasform mod din ryg samtidig med, at de giver stor bevægelsesfrihed.

De har et bredt, fleksibelt hoftebælte og bløde skulderstropper og er kompatible med CLASP rygbeskytteren. Alt i alt: En model, der er specialdesignet til nedfarter. 

- Se Freeride modellerne 


Tour

Tour-modellerne er specialdesignede til skitouring. De er lavet med alle de essentielle features til dig, der elsker skitouring. Der er en bryststrop, du kan justere efter din højde, og udløserhåndtaget kan du også justere, så den passer perfekt i højden.

Du kan spænde dine ski fast diagonalt, og din hjelm kan fæstnes i et net udenpå rygsækken.

Tasken er designet til at være komfortabel og let til de lange ture opad.

- Se Tour modellerne

Zero

Zero-modellen er designet til minimalister inden for skitouring. De er til dig, der ønsker at holde tingene så lette som muligt uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Denne teknisk avancerede airbag-rygsæk vejer kun 1.970 gram. Funktionerne er nøje afstemt med behovene: Rygsækken har et rummeligt hovedrum med plads til alt dit udstyr. Selv rygsystemet er ekstra let, uden at gå på kompromis med komfort.

- Se Zero modellerne

Udgivet af: Frederik Mikkelsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen