Liftkort - her får du mest for pengene!

Liftkort - her får du mest for pengene!

Hvad koster et liftkort på din skiferie – og hvad betaler du for?

Det er en tanke, jeg har tænkt mange gange – hvad betaler du egentlig for?

Det er et godt spørgsmål, når man tænker over, hvor stor forskel i pris, der kan være på liftkort fra destination til destination. Se bare forskellen på Alperne og skiområderne i Sverige og Norge.

Her koster liftkort i Alperne typisk mere, men alt efter, hvad der er vigtigt for dig, så får du ikke nødvendigvis mest for pengene ved så at tage til fjeldene.

Jeg har derfor lavet et ‘liftkort indeks’ hvor du kan se prisniveauet på liftkort for 15 forskellige destinationer baseret på 2 faktorer, som de fleste danske ski-entusiaster går op i – størrelsen på skiområdet og antallet af solskinstimer på destinationen!

Hvis du læser videre, lover jeg, at du hurtigt bliver klogere på, hvor du skal tage hen for at få mest for pengene til lavest mulige pris.


Her får du mest værdi i dit liftkort

Hvis du gerne vil på skiferie og samtidig være sikker på, at du får godt med sol og mange kilometer piste til mindst mulige penge, så skal du gå efter den italienske perle, Canazei!

Her ligger prisen per kilometer pist på sølle 2,26 kroner og en times solskin “koster” kun 98 kroner. Hvis du sammenligner med Åre i Sverige, så koster en times solskin 208 kroner, og prisen per kilometer piste i liftkortet kan du gange med 10!

Se her, hvor du får flest kilometer piste for pengene!

Hvor skinner solen mest?

Ved første øjekast kan destinationer som Canazei, Val Thorens, Mayrhofen og Zell Am Ziller virke som dyre destinationer baseret på liftkortets pris. Især hvis man sammenligner med Oppdal i Norge eller Åre i Sverige, der har nogle af de billigste liftkort…

…men går du efter det billigste liftkort, bør du tænke på, hvad du får med i prisen. I Åre betaler du f.eks. 2.080 kroner for et liftkort, men med tanke på det lave antal solskinstimer, så betaler du 208 kroner per solskinstime.

Av for en dyr ‘goggle tan’!!!

Læs mere om, hvor du får mest for pengene i dit liftkort...

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen