Første i Skandinavien: Åbner skisæsonen i oktober

Første i Skandinavien: Åbner skisæsonen i oktober

Vi er vant til, at de første svenske skiområder først åbner sæsonen i midten eller slutningen af november. Men sådan er det ikke i år. Det første område har allerede slået dørene op for sæson 23/24.

Kläppen åbnede årets skisæsonen den 5. oktober ved hjælp af en ny teknik - og nej, det er ikke en revolutionerende ny snekanon. 

Genbrug genbrug genbrug

Kläppen har udført en innovativ plan og derved taget genbrug til et helt nyt niveau. De har nemlig kun kunne åbne skisæsonen i oktober, fordi de har genbrugt sne fra sidste år. 

Men hvordan er det egentligt muligt at gemme sne uden at bruge en masse energi?

Sneen er blevet skærmet for sommervarmen ved hjælp af et specielt klæde, der er blevet lagt hen over. På den måde har cirka 60% af den gemte sne overlevet sommeren. 

Sådan har Kläppen gemt sneen: 
I slutningen af sidste sæson skovlede de 50.000 kubikmeter sne sammen i store bunker. Herefter blev bunkerne beklædt med to lag af det specielle klæde. 

Efter cirka 6 måneder (i september) blev klæderne taget af, og her kunne de konstatere, at der stadig var cirka 30.000 kubikmeter sne tilbage. 


Kläppen tilbyder snegaranti fra den 5. december

Den gamle sne er blevet brugt til en ny efterårspark, der kan fremrykke sæsonen og være en del af Kläppens ambition om at effektivisere og udvikle sig i fremtiden. 

Imens efterårsparken bliver brugt må vi vente lidt endnu, inden alle pister er åbne. Og så kan vi bruge ventetiden på at glæde os over, at Kläppen har tænkt sig at skalere dette projekt i fremtiden. 

Kommunikationschefen ved Kläppen Ski Resort har udtalt, at visionen for fremtiden er at kunne gemme nok sne til at fremrykke åbningen af skisæsonen på hele resortet. 

Læs mere om skiferie i Kläppen her.

Udgivet af: Frederik Mikkelsen

Rejsebureauer til Kläppen
Fakta om Kläppen
Skiområdet: 400-800 m.o.h.
Byen: 400 m.o.h.

34 pister i alt
17 km grøn
7 km blå
5 km rød
5 km sort

Lifter: 21 stk. / 15.883 pers/time

Slæbelifter: 16
Tog/baner: 2
Stolelifter: 1
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Kläppen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen