Amager bakke - en verdensunik skibakke på amager

Amager bakke - en verdensunik skibakke på amager

Masser af skiløb, hop og udfordringer, men også alt fra trekking og klatring til vandsport! Det er en stor legeplads for alle sportsglade sjæle

(Opdateret af Claus Madsen d. 11. december 2019 - Skrevet af Trine DJ)


Har du spørgsmål angående Copenhill/Amager skibakke så kontakt dem på:

- info@copenhill.dk

- 51 94 19 20 

- De vil helst træffes på mail


Amager Bakke er et enestående projekt, som for første gang nogensinde kombinerer et moderne og miljørigtigt forbrændingsanlæg med en skibakke på toppen. ”Fritidsmekkaet” er 85 meter højt, 320 meter langt, og varierer fra 45 % hældning på den sorte ujævne pist til 14 % hældning på den grønne piste i slutningen. Midten af bakken er en blå pist, hvor to forskellige liftsystemer forbinder grøn, blå og sort piste med et rullebånd og en T-lift.  Underlaget kan køres på året rundt. og er lavet af neveplast.

Åbningstider på Amager skibakke:

Mandag: kl. 12:00 - 20:00

Tirsdag: kl. 09:00 - 20:00

Onsdag: kl. 12:00 - 22:00

Torsdag: kl. 12:00 - 20:00

Fredag: kl. 12:00 - 22:00

Lørdag: kl. 10:00 - 22:00

Søndag: kl. 10:00 - 20:00

Priser Copenhill/Amager Bakke års-/ liftkort

Prisen for hvad et liftkort til Amager Bakke skal koste kan du se nedenfor, der vil du samtidigt kunne se om der vil være flere forskellige løsninger på liftkort. Du kan se det forskellige muligheder herunder:


Således bliver priserne på Amager Bakke

Priser for voksne

Således bliver priserne for voksne

Priser for børn under 10 år


Således bliver priserne for børn under 10 år

Hvad siger Copenhill

Der har været en masse spørgsmål fra interesserede skiløbere, som glæder sig til at teste bakken af til december, hvor nogle af svarene kan findes her:


Studierabatter
Der vil løbende være tilbud for studerende i bl.a. baren, på eventdage, til koncert/afterski, etc. Men ikke på liftkort priserne.

Åbningstider
Dagene og tidspunkterne for hvornår der vil være åbent, vil variere gennem årstiderne, men det forventes at der er åbent fra 9-20 og muligvis længere torsdag til lørdag, samt i vinterperioden. 

Udlejning
Det vil være muligt at leje ski og snowboard gear. Se priser her.

Bestilling
Det er endnu ikke offentliggjort hvornår salget åbner, men der vil være rabatter/gode deals til de første. Samtidig er det værd at nævne at årskortet først aktiveres først når det benyttes første gang. 

Vi opdaterer løbende i takt med, at der kommer svar på flere spørgsmål.

Foto: Copenhill / Alexander Vissing
Det skrider fremad med projektet (d. 20/8-18)
Foto: Copenhill / Alexander Vissing

Nederste del af bakken er snart belagt med Neveplast underlag (d. 20/8-18)


Lidt om, hvad bakken kan tilbyde

Ovenpå de 85 meter bygges en tilhørende café/restaurant, som fokuserer på at servere sund, nærende danske tapas retter til en fair pris samt picnickurve, man kan nyde på Bakken med rosé, bobler eller vand. Der vil selvfølgelig også være sandwiches til den hurtige ski sult.

Udsigten siger spar to, når man hviler benene og kigger gennem det store glasparti i restauranten, hvor du kan se over til Sverige. Du har desuden Copenhagen Cable Park for foden af bygningen, hvor skiene kan skiftes ud med et wakeboard på vandet. Apropos udsigt – alle turisternes 10.000 billeder af den lille havfrue bliver med Amager Bakke i baggrunden. Verdensomtalt attraktion på en sommer? – ja det tror jeg nok vi kan regne med!

Foto: ARC
Bakken i sig selv bliver også et syn!


Hvis du skal til toppen af bakken uden ski på, kommer du op via elevatoren gennem forbrændingsanlægget, eller via vandrestien langs bakken ude i siden. Skibutik, udlejning og ski lounge område ligger nedenfor Bakken. Tænk at man fremover kan købe skistøvler i Danmark og teste dem på Bakken, inden man drager syd eller nordpå til længere skiferier. Ved siden af butik/udlejning vil der også være en mindre skilegeplads og en kælkebakke, samt ”hangout place” på taget, hvor der også vil være scene til koncerter og afterski. Udover de nævnte bjergaktiviteter bliver gavlen af forbrændingen udstyret med en klatrevæg, der med sine 85 meter bliver Nordeuropas højeste.

Foto: ARC


85 meter høj klatrevæg

Bakken kan bruges året rundt til flere forskellige aktiviteter

Hvornår åbner den så?

Den pt. planlagte åbning af Copenhill er december 2018.

Udsigten på toppen er unik, se lidt video derfra her:

Driften af skibakken er på plads!

Danmark får altså en multibakke med et areal på mere end 11.000 kvadratmeter, du aktivt kan boltrer dig på hele året rundt. Jeg (Trine DJ) har snakket med Christian Ingels, som har fået realiseret sin drøm om at vinde udbuddet af driften, af sin arkitekt granfætters Amager Bakke. Christian vil med firmaet CopenHill A/S være med til at gøre alle ski entusiasters drømme realistiske. Bakken har ikke kun fokus på skiløb, den kommer også til at blive samlingsstedet for koncerter, afterskiing, erhvervsevents mm.

Anlægget kommer også til at fungerer, som et elitecenter for klubber og forbund i nogle forskellige sportsgrene, da der f.eks. også er en trekking og løberute i siden af pisten.

Foto: ARC


Løbe og trekking rute ved siden af skibakken

Skibakken kommer på skoleskemaet!

Danmarks skiklubber kommer til at udbyde træningsaktiviteter, som for eksempel at kunne gå til skiløb flere gange om ugen med faste trænere, ligesom man kender fra fodbold, håndbold osv. Der vil være instruktører til begyndere, øvede og eksperter, alt efter om det er første dag på pisten, eller om du skal prøve kræfter med freestyle træning på hop og rails. Alle folkeskoler får tilbudt skiløb på skoleskemaet, dem der vælger at tage eleverne på Amager Bakke bliver instrueret i skiteknik og sporty, sund livsstil – yndlingsfaget over alle? – ja, jeg kan ikke forestille mig andet!

Visionen er, at hvis vi som skientusiaster kan stå talrigt sammen, så bliver årsabonnementerne billige. Målet er at komme ned på priser under 1.000,- pr. årskort, hvilket ifølge Christian kan lade sig gøre, hvis nok melder sig på i løbet af 2018, samt de rigtige erhvervspartnere støtter op med sponsorater. Der kommer meget mere om det inden Bakken åbner, det bliver et spændende 2018, hvor vi venter på at få vores legeplads igang.

Foto: ARC

Øverst på den sorte piste vil der være ujævnheder i terrænet, som gør oplevelsen autentisk! 

På besøgsdagen da jeg var der lå tågen tykt på toppen af bakken, og gjorde oplevelsen til en autentisk ski dag på bjerget med dårlig sigt i højderne. Øverst på den sorte piste er der indbygget ujævnheder i underlaget, som også gør det mere udfordrende ligesom i et rigtigt skiterræn. Det er hammerfedt lavet, og vi kan takke arkitekten Bjarke Ingels for den fedeste, udviklende legeplads nogensinde på dansk jord.

Hør lidt om konstruktionen her:


Sidst der skete noget lignende i Danmark var i Aarhus, selvom det på ingen måde kan sammenlignes alligevel.. 


Vi glæder os i hvertfald til Amager Skibakken, gør du også? Smid endelig en kommentar med dine tanker nedenfor:

Udgivet af: Trine Dalberg Jørgensen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen