2 nye lifte i Kitzbühel

2 nye lifte i Kitzbühel

Flere besøgende har i de seneste år øget presset på liftsystemet i Kitzbühel. Men fra denne vinter skal to nye lifte afhjælpe liftkøerne

Det er de færreste skidestinationer, der klager over for mange gæster. Og det gør de bestemt heller ikke i østrigske Kitzbühel. Men et konstant stigende besøgstal har i de seneste år gjort behovet for opgradering af liftsystemet større. Til den kommende vinter kan området derfor byde på ikke bare én men hele to nye lifte til de skiglade besøgende. 

Lifter har en lang levetid og de ældste har ofte flere år på bagen, end man lige forestiller sig. Og det med god grund, for det er dyrt, når en lift skal udskiftes. Men konkurrencen med andre skidestinationer betyder omvendt, at områderne ikke har råd til ikke at investere i nye lifter for at tiltrække flere besøgende. Det gælder også Kitzbühel, hvor to nye lifter – med en samlet værdi af omkring 17 millioner euro – er opgraderinger af henholdsvis 30 og 50 år gamle lifter.

Hør meget mere om de 2 nye lifter her: (På tysk)


Fra 2 til 6 stole

Hvis du har prøvet den gamle Brunellenfeld-lift, bliver du positivt overrasket over at vende tilbage. For den nye lift tåler på ingen måde sammenligning. Det eneste de to lifter faktisk har til fælles er start- og slutpunkt. Med seks stole i stedet for to er kapaciteten øget fra 1.440 til 1.800 skiløbere i timen, lige som den ny lift klarer turen på kun fire minutter – mere end en halvering af tiden i forhold til den gamle lift. Liften er naturligvis udstyret med alle moderne fornødenheder, som ergonomiske lædersæder med varme. Og hvis det blæser eller sner for meget, kan man altid gemme sig bag den store vindskærm.

Varme i sædderne, vindskærm og så er den hurtig, hvad mere kan man ønske sig?

Større, hurtigere, bedre

Hvis den ny Brunelle-lift imponerer, så vent til du oplever den nye Raintal-lift. Den gamle var en tostolslift, der klarede de godt 600 højdemeter på knap så imponerende 11 minutter. Tilmed var du udsat for vind og vejr under hele turen op. Med den nye Comfortline S 10 EUB Raintal – ja det hedder den – skal du ikke længere bekymre dig om vejret, for du sidder godt og trygt i en af de komfortable 10-personers kabiner, der er designet af ingen ringere end Pininfarina, der ellers mest er kendt for design af luksusbiler.

Det er topmoderne gondoler fra Pininfarina

Kabinerne er de største 10-personers kabiner på markedet og der er naturligvis varme i sæderne. Liftkapaciteten er samtidigt øget fra 1.300 til 1.600 skiløbere i timen. Nårh ja, turen op i de nu 1.965 meters højde (tidligere 1.855) klares nu på under 4 minutter i stedet for de 11! 

Med de nye kabiner bliver det næsten ikke mere komfortabelt. Det eneste minus er næsten, at turen til toppen er overstået nærmest før den er begyndt. 

Hør om vores sidste besøg i Kitzbühel her:Læs hvorfor du skal tage på ski i Kitzbühel
Læs mere om skiferie i Kitzbåuhel her

Udgivet af: Jesper Varming

Rejsebureauer til Kitzbühel / Kirchberg
Fakta om Kitzbühel / Kirchberg
Skiområdet: 800-2000 m.o.h.
Byen: 800 m.o.h.

160 pister i alt
72 km blå
66 km rød
22 km sort

Lifter: 58 stk. / 79.900 pers/time

Slæbelifter: 23
Stolelifter: 28
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Kitzbühel / Kirchberg

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen