Folgarida - skiløb og luksus forenet...

Folgarida - skiløb og luksus forenet...

Luksus skiferie i Folgarida. Læs artikel/test her

Overskriften til denne kunne faktisk være mange, men vores indkvartering gjorde udslaget og overskyggede alle de andre positive oplevelser vi havde, så det var den valget faldt på.

De andre muligheder kunne have været:
- De italienske specialiteter
- Mondænt område mangler moderne lifter.
- Højden sikrer gode sneforhold
- Hendes bedste skiferie

Men nedenfor kan du se hvad der ellers var medvirkende til de mange forslag, der opstod da Skisport.dk besøgte området i uge 11.

Skiområdet Folgarida, Marilleva og Madonna di Campiglio

Folgarida er en del af skiområdet der hænger sammen med Marilleva og Madonna di Campiglio. Det betyder et stort skiområde med mulighed for gode dagsture og altid mulighed for at finde pister med god plads og sol. De 120 km pister er godt fordelt i alle sværhedsgrader. En yndet dagstur fra Folgarida, blev hurtigt ruten over til Passo Gröste som ligger på den anden side af Madonna di Campiglio.

Læs mere om: skiferie i Madonna di Campiglio.

Passo Gröste ligger i ca. 2.500 meters højde. En kabinelift som starter helt i dalen lidt uden for Madonna di Campiglio tager dig fra dalen i 1.600 meters højde til toppen på ca. 18 minutter. En smuk tur med bjergtagende udsigt.


Udfordringer finder man specielt på de tre pister der faktisk helt tilbage i 1957 blev udpeget til "The 3-TRE Tour". Gennem årene har navne som Marc Girardelli og Karl Schranz stået på skamlen i dette præstigefyldte løb. De to mest seværdige pister er Pista Canalone Miramonti, som blev brugt til storslalom, 710 m piste med et fald på helt op til 58 %. Og Pista Spinale Direttissima som med 2.400 meters længde og et fald på op til 60 % virkelig giver udfordringer, også til verdenseliten. Denne piste slutter i Madonna di Campiglio og det sidste stykke er stjelt og kræver gode sneforhold for at være egnet til mindre øvede skiløbere.Skiområdet er overordnet set rigtig godt. Der mangler et par liftudskiftninger hist og her, gamle langsomme lifte som ved en udskiftning med moderne ekspress stolelifte vil løfte området yderligere. Derudover er en udbygning på tegnebrættet som forbinder området helt over til det mindre område Pinzolo, og så bliver området endnu større.

Kulinariske oplevelser i Italien

Allerede i skiområdet kan man få en smagsprøve på de kulinariske oplevelser Italien har at byde på. Glem alt om det lokale pizzarias pepperoni pizza og prøv i stedet at bestille en pizza på restaurant/baren på toppen af Monte Spolverino i 2.092 meters højde. Advarsel: Overvej at dele med en anden, for det er pizza i voksenstørrelse.
Rifugio Viviani ved søen på toppen af liften Express Fortini, er et andet oplagt sted at besøge på vejen tibage mod Folgarida. Giv dig god tid og nyd maden og serveringen. Har du børn der kan klare sig selv med, så slip dem løs på Zeledria liften som giver adgang til to blå pister lige bag restauranten. Da der er tale om en serveringsrestaurant er det lidt dyrere, til gengæld slipper du for risikoen for at styrte med en bakke med Spaghetti Bolognaise og cola i kampen om en siddeplads.


På vejen det sidste stykke mod Folgarida kan det være fristende at slå et smut ned i Marilleva. Vi gjorde det et par gange, men fortrød dette. Måske var det tilfældigheder, men begge gange var der 100-vis af skiskoleelever i store flokke som fyldte pister og liftkøer.Luksus. Hvor kommer det nu ind i billedet..

For nogle er en skiferie rent skiløb, og kan man bare få tag over hovedet så er kvaliteten af dette mindre væsentligt. Denne gang havde vi dog valgt at forkæle os selv lidt og fundet Alphotel Taller.

Hotellet ligger lidt udenfor Folgarida centrum (som i det hele taget ikke har meget by), lige ved siden af skøjtebanen. Der er gåafstand til pisten, ca. 250 meter væk. Hotellet er ejet af Elena og Mario Taller, heraf navnet. Hvad betyder det så for kvaliteten at man ligger lidt ekstra penge for indkvartering på et fire stjernet hotel. Det kan vi ikke lade være med lige at skrive et par linier om - og vi får ikke noget for hotellet eller rejsebureauet der rejser dertil for at skrive dette - men det skal beskrives, for lader du være med at besøge sådan et sted går du glip af noget.


Mario er højtuddannet og respekteret skilærer og bjergguide, og det bærer hele hotellets lobby/fællesrum et tydeligt præg af. Pokaler og diplomer over det hele, efter mange års arbejde på ski og som bjergguide.

Efter første dag på ski, var det største pokalbord ryddet og det hele erstattet med stort kaffe-/snackbord, hvor man efter dagens arbejde i sneen kunne nyde alverdens lækkerier. Så lige en halv time på øjet og derefter en tur i hotellets wellness-afdeling, med pool/spa, sauna og dampbad.


I det hele taget gik der ikke mange timer før man følte man havde været stamgæst i mange år. Og som ugen gik, blev vi bestemt ikke skuffede. Imponerende morgenbuffet, stor dessertbuffet og hyggelig candle light dinner med skønne vine. Selvom det nu er et halvt år siden faldt kommentaren "Min bedste skiferie", om netop turen her. 


Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Folgarida
Fakta om Folgarida
Skiområdet: 1300-3016 m.o.h.
Byen: 1350 m.o.h.

120 pister i alt
60 km blå
42 km rød
18 km sort

Lifter: 44 stk. / 63.000 pers/time

Slæbelifter: 9
Stolelifter: 25
Kabinelifter: 10

Mere om skiferie i Folgarida

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen