Se pistekort fra Val Thorens


Søg skirejser til Val Thorens

Find mere om Val Thorens: Webcams - Snemeldinger - Hoteller - Lejligheder


Val Thorens er suverænt en af Europas bedste skiområder. De er blevet kåret til verdens bedste skiområde flere gang, samt Europas bedste. Byens høje beligenhed på 2300 moh. gør at sneen næsten altid er garanteret og god at stå på.

Val Thorens er en del af Les Tres Valles (De Tre Dale), som består af byerne Courchevel, Meribel og Val Thorens/Les Menuires. Med det store skipas, kan man komme rundt til hele 600 km. piste. Dvs. i skal stå næsten 100 km. pr. dag, for at nå hele området og alle pister på en standard skiferie. Området har mange gode pister, men at skulle nævne de bedste i et af verdens bedste er tæt på en umulighed. Jeg vil dog alligevel gøre forsøget med et par anbefalinger til nogle gode og sjove pister.

Flere pister med mange højdemeter

Hvis man er ude efter højdemeter, så kan man finde flere pister hvor der er over 1 km. højdemeter på en enkelt piste. hvis man tager liften Saulire Express op til toppen, fra Meribel, så kommer man op til den røde piste Maudit, som har et imponerende fald på 1200 højdemeter. Garanteret syre i alle former for skilår, men en helt fantastisk tur, hvor man virkelig kan få øvet sine sving og teknik. Hvis man godt kan lide at have pisterne lidt for sig selv og slippefor overbefolket pister, så kan man med fordel tage over til Orelle dalen. Her er der ingen hoteller og med de mange sydvendte pister, er der næsten garanteret en god google tan på blue bird dagene.

Val Thorens er virkelig et område, som vil kunne give mange oplevelser og godt skiløb. Deres nybegynderområde er desværre ikke alt for gennemført, da mange pister ender ud i nybegynderområdet. Hvis man gerne vil afsted på ski og skulle lære at stå på ski, så skal man være forberedt på at man bliver meget udfordret rigtig hurtigt, da mange af pisterne er af de røde og sorte karaktere. Mulighederne er store og mange i Val Thorens, så hvis man har blod på tanden og gerne vile give den en skalle, så kan man sagtens få en fed uge med masser af lækkert skiløb, selvom man er heltny på ski.

Bylivet i Val Thorens

Man kan ikke snakke om Val Thorens uden at nævne bylivet. Val Thorens bliver i løbet af eftermiddagen forvandlet til et sandt mekka for den ølhungrende dansker. Der er barer over det hele og øllene smager altså helt fantastisk lige meget hvor man vælger at sætte sig. Udsigten er ofte fantastisk og de mange udvalg af barer, gør at de gerne kæmper for opmærksomheden.

Hvis man gerne vil prøve det ypperste, som det franske festliv kan præsenterer, så skal man prøve at tage liften Plein Sud op. Den fører jer direkte op over La Folie Douce, som er et legandarisk feststed for mange. Selvom man har børn med, er det værd at tage turen med liften op og over baren, hvor der fra 15-17 er udendørs koncert med saxofon og en masse bravur, samt festglade mennesker, som giver den gas. Et helt uforglemmeligt syn.

Hvis man derudover savner lidt dansk islæt, kan man med fordele tage op til Café Snesko, hvor du er garanteret at møde næsten alle danskere i hele Val Thorens. Hvis festen skal have endnu et nøk opad, så er Malaysia, en undergrunds natklub, et sikkert besøg. Der er ote store kustner der optræder her og spiller op til en stensikker fest, der er garanteret til at fortsætte til du ikke kan mere.

Snowpark, offpiste og meget andet

Når Val Thorens tilbyder rigtig meget til den øvede og dygtige skiløber, så kan man heller ikke komme uden om både snowparken og offpisten. Man kan finde offpiste til alle niveauer og der er simpelthen så meget at finde, da området er så stort. Snowparken er også i verdensklasse og kan tilfredsstille næsten alle parkrotter eller familien, som lige skal se hvad det er.

Derudover har de også en Zip-line, hvis man lige skal have det sidste adrenalinboost, inden man rammer Café Snesko, eller terrassen derhjemme. Den kører fra 3250 moh. og rammer en top fart på lige omkring 100 km/t. En oplevelse værd for alle folk, som godt kan lide et lille adrenalin boost.

Val Thorens er for alle, som gerne vil have det hele. Der er godt skiløb og snegaranti, barerne og koncerterne er i verdensklasse og er usammenligneligt med det østrigske afterski og fest. Et sikkert besøg flere år i streg, hvor man ikke vil kunne nå at ramme alle pister på en uge.


Residence Soleil 1

50 meter fra pisten i Val Thorens ligger de store og lækre chaletlejligheder Chalet Montagnettes Soleil, som skaber de hyggeligste rammer for skiferien.


Brugernes anmeldelser af Val Thorens

Skiterræn
4,55
Liftsystem
4,38
Afterski
4,12
Byen
3,68
Børnevenlighed
3,14
Begyndervenlighed
3,71
Prisniveau
3,14
Offpiste
4,00
Val Thorens har en samlet score på 3,84 stjerner ud af 5. Baseret på 314 anmeldelser.

Kort over Val Thorens

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen