Pistekort fra Valmorel

Klik her for at se pistekort i fuld skærm

Skiområdet i Valmorel giver typisk adgang til deres La Grand Domaine, som også inkluderer St. Francois Longchamp. Selvom området ?kun? byder på omkring 150 pistekilometer, føler man det ikke som et lille område, da det er fordelt over et stort areal og man kan komme vidt omkring.

Fokus er her på familien, med rig mulighed for at bo hyggeligt og lige op af pisten. Bor man i Valmorel benytter man sig typisk af de ?hovedlifte?, Pierrafort og Altispace. Pierrafort er en nyere kabinelift og Altispace er en stolelift med plads til fire personer.

Med Altispace liften kommer du op til området som blandt danskere kaldes ?Gryden?, som er et rigtig godt sted, specielt når man lige skal varmes op. Her får du et godt udvalg af blå boulevarder. Man får desuden muligheden for via Gelaz liften at komme ud på en skovtur på nemme blå og grønne pister mod Combelouviere området. Tilbage ved Gryden kan man slippe børnene løs på egen hånd hvis de har alderen til det, da der findes gode udkigsposter hvor forældrene kan sidde og have øje på børnene.

Er man til længere og sværere ture på Valmorel siden tager man blot Pierrafort kabineliften op og derefter turen videre op til Col du Mottet. Tidligere var det en gammel 2-personers lift med smæk til læggen, men fra denne vinter klares turen med en helt ny 6-personers lift. Her fra findes røde pister og sågar en sort freeride piste.

Tager man turen over på St. Francois Longchamp siden, skal man ikke snyde sig selv for en tur på Les Deux Masots, hvor de serverer en rigtig god lasagne. Når man kommer over til Francois Longchamp siden via Madeleine liften, tager man den blå rute til højre som hedder Le Col. Det er en blå transportpiste, som fører direkte til restauranten som ligger på det legendariske Tour de France bjerg Col du Madeleine.

Når man så er kommet til St. Francois Longchamp siden, åbner der sig en verden af primært grønne og blå pister, men du kan også sagtens finde gode røde pister til de mere fartglade, specielt på Lauziere toppen, som er det højeste skiløb man opnår i La Grand Domaine.

En ting at have in mente når man er i La Grand Domaine er, at hvis man støder på steder hvor både en stolelift og en træklift fører samme sted hen, så skal man tage trækliften hvis man vil hurtigt op. Her skal man huske at holde fast, da disse virkelig skyder dig ud af starthullerne.

Læs mere om skiferie i Valmorel her

Fotos og video

Brugerne om Valmorel

Her kan du se brugernes karakterer for Valmorel.

Skiterræn:
4,19
Liftsystem:
3,84
Afterski:
3,64
Byen:
4,17
Børnevenlighed:
4,67
Begyndervenlighed:
4,67
Prisniveau:
4,33
Off-piste:
4,67
Samlet score er 4,27 / 5 ud fra 116 anmeldelser.

Et blandet gensyn med Valmorel | Skrevet den 13/02 2019

Oprettet af Kro

Efter at have besøgt Valmorel en hel del gange i 90'erne og oo'erne, gik årets skiferie atter til Valmorel efter en pause på 13 år. Besøget blev en lidt blandet fornøjelse, hvis vi starter med...
det positive så er Valmorel stadig en super hyggelig og charmerende by med gode resturanter og en del special butikker hvor der sælges lokale specialiteter, ost, skinke, pølser og vin mm og et ok ski terræn. Priserne på mad og vin på resturanterne i byen er generelt ok, det samme kan man ikke sige om priserne på de få resturanter som ligger ude på pisterne, her bliver der taget ved og priserne på en fadøl er på niveau med hvad man betaler i Paris centrum, dvs mellem 9 og 10 euro. De sidste 13 år har vi været på skiferie i Østrig og hvert år kan man se der er blevet investeret i liftsystemerne, dvs nye moderne lifte som er behaglige og hurtige, så derfor havde vi nok en forventning om at dette også var sket i Valmorel, men der blev vi skuffede, stadig masser af gamle træk lifte over alt, masser af gamle stole lifte som er langsomme mm og slet ikke lever op til hvad man forventer i 2019, kun 2 lifter er af nyere dato, Altispace og gondol liften, så det virker nærmest som tiden har stået stille. Man kan dog komme rundt uden at benytte træk lifte men så bliver men noget begrænset i sin muligheder da der er en del toppe man kun kan komme op på via træk lift.
Mht lejligheder i de franske alper skal man jo aldrig skue sine forventninger for højt op, men vi havde trods alt betalt lidt over 1000 euro for en 3 stjernet lejlighed(booket gennem IMMOBILIER SOLEIL), sjældent har jeg fået så lidt for 1000 euro, min påstand er at der intet er blevet gjort ved den lejlighed siden den blev bygget i 70'erne, totalt nedslidt, alt var ved at falde fra hinanden, der manglede alt hvad angår køkkengrej, glas bestik mm, ved henvendelse på kontoret lovede den smilende dame at få rettet op på manglerne med det skete ikke i de 7 dage vi var der, jeg tænker at hvis vi havde bestilt en 1 stjernet lejlighed var vi sikkert blevet in logeret i skur sammen med deres geder:) igen ikke hvad man forventer anno 2019. Ved tidligere besøg i Valmorel har byen altid været vel besøgt med en del mennesker på pisterne men denne var var der forbavsende få og vi havde nærmest det meste for os selv, selv på solskinds dage (dem var der en del af) var der ingen kø ved lifterne, så måske det hænger sammen med hvad jeg skrev tidligere, bare en tanke, vores familie er dog enige om at det var sidste besøg i Valmorel.
Læs mere

Valmorel | Skrevet den 23/02 2011

Oprettet af Niklas

Valmorel er en rigtig hyggelig destination som besøges af folk der kommer for at få en god ferie med primært familien. Der er ikke meget natteliv, men det kan støves op hvis man opsøger det. Det kan d...
og også sagtens undgås.
Selve pisteområdet er godt, og der er mulighed for ski in/out i næsten hele byen.
I selve Valmorel mangler der nogle RIGTIG nemme bakker til de absolutte nybegyndere, men har man stået på ski en eller to gange før er det en super-destination.

Vi har været der to gange nu, senest i uge 7 2011. Der manglede desværre sne i området, men de knoklede for at klargøre pisterne hver eneste aften, og skiløbet blev derfor okay, men ikke super. Første gang vi var der var der dog masser af sne, og skiløbet perfekt! Når der er messer af sne er der også masser af offpiste muligheder for dem der måtte ønske det.

God tur!
Læs mere
Se alle Opret kommentar