Skiferie i uge 7 uden køer/trængsel

Kasper 30/09 2018 16:17

Hej skiforum.

Vi har i årevis kunnet stå på ski udenfor højsæsonen og er blevet frygteligt forvente med at have pisterne for os selv. I de kommende år er vi dog bundet til at tage på skiferie i den frygtede uge 7, da børnene er blevet for store til at vi bare kan pille dem ud af skolen. Tough luck.

Så nu prøver vi at finde ud af hvor man kan tage hen i uge 7 UDEN at kæmpe med liftkøer og trængsel på pisterne. Det skal være i alperne. Det skal helst være et relativt stort sted. Det skal helst være et sted hvor der er ski-in ski-out (ikke noget med en by hvor det er en omstændig ting at komme ud i terrænet.

Vi har selv kunnet gennemskue at det selvfølgelig ikke skal være et "dansker-sted", da der altid vil være mange mennesker der i danskernes vinterferie. Så hvad er der af fornuftige områder hvor det ikke kravler med danskere (eller andre for den sags skyld). Tidligere har vi været i de tre dale i uge 7 og der kravler det med mennesker. Vi har også været i Paradis-ski området i uge 7 og det var noget mere tolerabelt - jeg kunne dog godt tænke mig at finde et sted med færre mennesker end der. Har overvejet Flaine-området da det er rimelig stort og der ikke er mange danske bureauer der tager dertil, men jeg kender ikke stedet.

Vi står stort set kun på præparerede pister, så off-piste muligheder er helt ligegyldige. Vi er ikke bundet af danske rejsebureauer da vi kører selv og godt selv kan booke hoteller/liftkort.

Nogen bud?

Kommentarer:
Der er i alt 5 svar i denne forumtråd.

Michael Larsen 01/10 2018 10:07

Sv: Skiferie i uge 7 uden køer/trængsel

Hej Kasper

La Rosiere i Iseredalen på vej ind til Tignes og Val D´Isere. www.larosiere.net/
150 km pister i Frankrig og i Italien med udsigt til Mont Blanc. Jeg har været der i uge 4 og uge 5 og absolut ingen køer nogen steder - der er 3 danske bureauer der har stedet som destination, så danskere kan nok ikke undgås i uge 7 - men La Rosiere har ikke samme tiltrækningskraft på danskere som Val T og de østrigske destinationer. Mærkeligt nok. Her i 2018 åbner et nyt område i den franske del af San Bernardo-området, som skidestinationen hedder.
Se i øvrigt diverse beskrivelser her på skisport https://www.skisport.dk/frankrig/larosiere/ og på skisports Forum, søg på navnet La Rosiere og afgrænset evt. en 5 årig periode.
Da I jo er selvkørende, så kan jeg anbefale La Rosiere bydelen Les Euchert og lejlighedskomplekset Balcons la Rosiere, ski in-out og 50 m til 6 personers lift https://da.ski-france.com/skiomrade-san-bernardo/la-rosiere/balcons-la-rosiere/
Men det fedeste er nu placeringen ved Petit San Bernardo passet og muligheden for ski i både Frankrig og Italien (mad, pister, skovløb) og snesikkerheden - byen i 1850 højde.

Bedste hilsner
Michael

Michael 01/10 2018 10:29

Sv: Skiferie i uge 7 uden køer/trængsel

Jeg vil foreslå Nassfeld i Østrig. Her er der ikke mange danskere og i uge 8 vor vi var der, var der masser af plads på pisterne og ingen liftkø overhovedet. Der var lidt mere trængsel i weekenden da det er et sted for mange lokale men ikke noget at tale om. Ca 150 km varieret piste som hænger godt sammen. Der er flere muligheder for at bo. Der er flere hoteller direkte på pisterne, hoteller i den nedre by (det vil jeg ikke anbefale) og der er hytter/lejlighder på pisten.
Det er lige på grænsen til italien og vi boede på hotel Gallo Forcello 100 m inde på den italienske side. Der er ikke ski out men ski in. Dog kun ca 200 m af flad vej til den første lift. Til gengæld var maden uoverftruffen og drikke til italienske priser.

Kasper 02/10 2018 15:10

Sv: Skiferie i uge 7 uden køer/trængsel

Tak for svar indtil videre. Hører gerne flere erfaringer! :-)

Brian Lund 04/10 2018 09:48

Sv: Skiferie i uge 7 uden køer/trængsel

Schweiz? Jeg hører igen og igen at der altid er masser af plads på pisterne og i lifterne i Schweiz!
(Fordi det er relativt dyrt)

Jesper Jensen 05/10 2018 13:31

Sv: Skiferie i uge 7 uden køer/trængsel

Prøv evt. Serfauss- Fiss und Ladis….. i Østrig

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen