Lake Louise

Som en del af de canadiske Rocky Mountains ligger Lake Louise Ski Resort cirka 40 minutters kørsel fra Banff. Lake Louise er helt særligt, da det rummer mere end 4200 hektarer terræn i et område, hvor der falder 10-12 meter sne på en sæson - og så er der hele fire bjergsider at boltre sig på.

Alsidigt og kæmpe stort

På en skitur til Lake Louise løber man ikke lige sådan tør for nye pister at udforske, da området er kæmpe stort og byder på varieret skiløb med alt fra brede og lange grønne pister til børn og nybegyndere, til de helt udfordrende dobbelt black diamond til den eventyrlystne og erfarne skiløber. Der er derfor ikke noget at sige til, at Lake Louise er et yderst populært skirejsedestination for både familier og grupper. Det er dog værd at bemærke, at Lake Louise kører med farvesystemet grøn som lettest, blå som middel og sort som svær. Så der er altså ingen røde pister, men der findes derimod en dobbelt sort til eksperterne.
Der findes ligeledes en stort Snowpark i området til de freestylelystne.

Endeløst offpiste

Skulle man alligevel løbe tør for pister, så venter der et kæmpe offpist-paradise. Selvom der er masser af pister til de mindre erfarne skiløbere, så må man anerkende, at Lake Louise er paradiset for offpistentusiasterne. Området er indrettet efter, at pisterne er omkring af enten store åbne områder eller områder med træer, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvilken retning skiene skal løbe i. Særligt Lake Louise’ back bowls er med kun 5 markerede pister dedikerede til den dybe sne, hvor man blandt andet også kan tage lifterne “Paradise” og “Top of the World” op i godt og vel 2.500 meters højde.

By- og skiferie kombineret

Lake Louise Ski Resort ligger for sig selv og kræver, at man enten tager en bus eller kører derhen. Det betyder, at de fleste besøgende bor i Banff, som er en reel by med alt hvad det indebærer midt i naturskønne omgivelser og bjerge til alle sider. En anden fordel ved at bo i Banff er, at man her er tæt på to andre store skiområder: Mount Norquay og Banff Sunshine Village. Begge ligger 10-15 minutters kørsel fra Banff. Sammen med Lake Louise går de under navnet SkiBig3, og det er muligt at købe et liftkort, som dækker i alle tre skiområder. På denne måde får man det bedste canadiske skiløb, man kunne ønske sig.

Fotos og video

Brugerne om Lake Louise

Her kan du se brugernes karakterer for Lake Louise.

Skiterræn:
4,00
Liftsystem:
3,75
Afterski:
3,00
Byen:
3,17
Samlet score er 3,48 / 5 ud fra 12 anmeldelser.

For offpistens skyld! | Skrevet den 07/05 2008

Oprettet af Anders Kunze Juul-dam

Grunden til at tage til Lake Louise, og Canada i det hele taget, er for at løbe offpiste. Hvis du ikke har færdighederne til det og må blive på pisterne så bliv hjemme for så er det ikke pengene værd ...
rent skimæssigt!
Lake Louise er dog også gode til at preparere pister, men når ikke helt europæisk niveau.
Til gengæld er alt andet bedre end i Europa. Der er ingen liftkøer, helt fantastisk let tilgængelig offpiste, god mad ( man bliver ikke spist af med en tør wienerschnitzel med pommes) og utrolig imødekommende mennesker.
Back bowls hvor det bedste offpiste er bliver fra naturens side fyldt op med med sne af blæsten om natten og er klar igen næsten hver dag, hvis det bare sner en lille smule....og det gør det!


Læs mere

to gode skisteder | Skrevet den 16/02 2007

Oprettet af Steen Gauss

Sunshine og Lake Louise konkurrerer om hvilket resort der er det bedste. Spørger du en snowboarder siger han ofte Sunshine, medens allrounderen som vil nyde sit skiløb og ind imellem tage en lidt mere...
udfordrende psite vælger Lake Louise. Det er også her du finder de bedste hoteller og madsteder. Selv ovenpå Lodgen ved indgangen er der en udmærket restaurant med betjening. For generelt må vi sige at madkulturen på skistederne er elendig, det er ikke andet en kedeligt foder.
Lake Louise har fantastisk velpræparerede gode lange pister ned i dalen og du kommer hurtigt op igen med Grizzly Ekspressen for selv på en søndag er der ikke nævneværdig køer i februar. Når du er oppe kan du vælge at køre ned igen ad flotte pister eller du kan løbe ned ad bagsiden fra Paradise Bowl og her er der udfordrende naturpister for den krævende. Men de er ikke så varierede og stejle som i Sunshine og der er ikke de samme mulighder for at løbe gennem skoven.
Bagerst i dalen ligger der et lille begynderbjerg, som også er godt at løbe på hvis der er for tåget på toppen. Hvilket ofte kan være tilfældet i Rocky Mountain.
Sunshine Louise bruger snekanoner på forbjerget, hvilket kan give isede pister i perioder uden nysne.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Lake Louise?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Lake Louise hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Lake Louise?

På nuværende tidspunkt ligger der 625 cm sne i dalen og 750 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Lake Louise her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Lake Louise?

Hvis du skal på skiferie til Lake Louise, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Lake Louise her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Lake Louise lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Lake Louise her ⇒

Er Lake Louise et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Lake Louise til 3,48 stjerner ud af 5 mulige. Lake Louise scorer højest på Skiterræn og Liftsystem, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 12 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒