Skiferie i Lake Louise (Canada)


Som en del af de canadiske Rocky Mountains ligger Lake Louise Ski Resort cirka 40 minutters kørsel fra Banff. Lake Louise er helt særligt, da det rummer mere end 4200 hektarer terræn i et område, hvor der falder 10-12 meter sne på en sæson - og så er der hele fire bjergsider at boltre sig på.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr

Fakta om Lake Louise
Skiområdet: 1658-2730 m.o.h.
Byen: 1393 m.o.h.

100 pister i alt
25 km blå
45 km rød
30 km sort

Lifter: 11 stk. / 18.790 pers/time

Slæbelifter: 4
Stolelifter: 6
Kabinelifter: 1

Alsidigt og kæmpe stort

På en skitur til Lake Louise løber man ikke lige sådan tør for nye pister at udforske, da området er kæmpe stort og byder på varieret skiløb med alt fra brede og lange grønne pister til børn og nybegyndere, til de helt udfordrende dobbelt black diamond til den eventyrlystne og erfarne skiløber. Der er derfor ikke noget at sige til, at Lake Louise er et yderst populært skirejsedestination for både familier og grupper. Det er dog værd at bemærke, at Lake Louise kører med farvesystemet grøn som lettest, blå som middel og sort som svær. Så der er altså ingen røde pister, men der findes derimod en dobbelt sort til eksperterne.
Der findes ligeledes en stort Snowpark i området til de freestylelystne.

Endeløst offpiste

Skulle man alligevel løbe tør for pister, så venter der et kæmpe offpist-paradise. Selvom der er masser af pister til de mindre erfarne skiløbere, så må man anerkende, at Lake Louise er paradiset for offpistentusiasterne. Området er indrettet efter, at pisterne er omkring af enten store åbne områder eller områder med træer, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvilken retning skiene skal løbe i. Særligt Lake Louise’ back bowls er med kun 5 markerede pister dedikerede til den dybe sne, hvor man blandt andet også kan tage lifterne “Paradise” og “Top of the World” op i godt og vel 2.500 meters højde.

By- og skiferie kombineret

Lake Louise Ski Resort ligger for sig selv og kræver, at man enten tager en bus eller kører derhen. Det betyder, at de fleste besøgende bor i Banff, som er en reel by med alt hvad det indebærer midt i naturskønne omgivelser og bjerge til alle sider. En anden fordel ved at bo i Banff er, at man her er tæt på to andre store skiområder: Mount Norquay og Banff Sunshine Village. Begge ligger 10-15 minutters kørsel fra Banff. Sammen med Lake Louise går de under navnet SkiBig3, og det er muligt at købe et liftkort, som dækker i alle tre skiområder. På denne måde får man det bedste canadiske skiløb, man kunne ønske sig.

Billeder og video fra Lake Louise


Brugernes anmeldelser af Lake Louise

Skiterræn
4,00
Liftsystem
3,75
Afterski
3,00
Byen
3,17
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Lake Louise har en samlet score på 3,48 stjerner ud af 5. Baseret på 12 anmeldelser.
For offpistens skyld! - Anmeldt d. 07/05 2008 16:01 - Oprettet af Anders Kunze Juul-dam

Grunden til at tage til Lake Louise, og Canada i det hele taget, er for at løbe offpiste. Hvis du ikke har færdighederne til det og må blive på pisterne så bliv hjemme for så er det ikke pengene værd rent skimæssigt!Lake Louise er dog også gode til at preparere pister, men når ikke helt europæisk niveau.Til gengæld Læs mere

to gode skisteder - Anmeldt d. 16/02 2007 17:44 - Oprettet af Steen Gauss

Sunshine og Lake Louise konkurrerer om hvilket resort der er det bedste. Spørger du en snowboarder siger han ofte Sunshine, medens allrounderen som vil nyde sit skiløb og ind imellem tage en lidt mere udfordrende psite vælger Lake Louise. Det er også her du finder de bedste hoteller og madsteder. Selv ovenpå Lodgen ved indgangen er der en udmærket restaurant Læs mere

Fedt! - Anmeldt d. 09/02 2006 14:10 - Oprettet af Thomas Rungstrøm

Lake Louise er et fedt sted. Løjperne er mange og varierede, Sværhedsgraden er lidt højere end fx Sunshine, men der er gode brede løjper til begyndere, (fx Wiwaxy, der er lukket for øvede løbere) og udfordrende sorte til de øvede.Udlejningen er venlig og det går hurtigt at få sine ski, støvler eller tøj.Og så er hele sceneriet naturligvis Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Mandag
Let skyet
Let skyet
20ºC
33ºC
0,0 mm
1,4 m/s
øst
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
21ºC
35ºC
0,1 mm
1,0 m/s
øst
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
21ºC
36ºC
0,5 mm
0,9 m/s
øst
Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
22ºC
37ºC
0,1 mm
0,6 m/s
øst-sydøst

Artikler om skiferie til Lake Louise

Canada Dagbog


Kort over Lake Louise

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Lake Louise. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Lake Louise.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen