Skiferie i Banff (Canada)

Rejsebureauer til Banff: DANexplore

Som en del af de canadiske Rocky Mountains ligger Banff i smørhullet mellem tre store skiresorts i et område, hvor der hvert år falder 10-12 meter sne. Banff ligger centralt i et naturskønt område, og det er typisk her man vil være indkvarteret, hvis man rejser til en af de følgende destinationer for at stå på ski. De tre skiområder går under navnet SkiBig3 og det er muligt at købe et liftkort, der gælder til alle tre områder. Der kører Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Banff
Skiområdet: 1658-2730 m.o.h.
Byen: 1386 m.o.h.

16 pister i alt
3 km grøn
6 km blå
4 km rød
3 km sort

Lifter: 5 stk. / 7.000 pers/time

Slæbelifter: 1
Stolelifter: 4

Mount Norquay

Mount Norquay er måske det mindst kendte område af de tre. Det ligger blot 10 minutter fra Banff by, og her er det muligt at slå sving i den bløde canadiske sne med udsigt over Banff by. Den korte distance gør Mount Norquay perfekt, hvis man blot har et par timer til skiløb, men det er ligeledes godt til familier. Her findes et varieret terræn for både begyndere, øvede og erfarne skiløbere. Det er også i Mount Norquay området den populære Tube Town tubing park ligger, hvor hele familien kan kælke på store baderinge ned af bjerget.
Der er desuden mulighed for at prøve pisterne af, når stjerne kommer frem, da der her er aftenskiløb fredage og lørdage.

Lake Louise

Lake Louise skiområdet er et af de største skiområder i Nordamerika. Her kan man finde fantastiske udsigter, lange pister og udfordringer for alle niveauer. Der er altså fri leg for både begyndere, øvede og erfarne, hvorfor det er klart, at Lake Louise er et populært skiområde for både familier og grupper.
For de mere erfarne skiløbere er der i Lake Louise også exceptionelle muligheder for at udforske den dybe sne i skiområdets offpiste, som byder på store åbne bowler, klipper og smalle colouirs. Det tager cirka 40 minutter at komme fra Banff til Lake Louise skiområde.

Banff Sunshine Village

Kun 15 minutter fra Banff by ligger skiområdet Banff Sunshine Village, som rejser sig hele 2.730 meter over havet. Skiområdet strækker sig over hele 3.300 hektar, hvor 12 hektar udgør den store Rogers Terrain Park, hvor snowboardere og skiløbere kan udfordre sig selv og hinanden på hop, rails og andre forhindringer. Skiområdet er fordelt på tre sammenhængende bjergsider, og højden giver en ekstraordinær udsigt og følelse af, at man på toppen stikker højere end alt det omkringliggende.

Banff by

Selve Banff by er en relativt stor by og anderledes end man kender dem fra Europa. Foruden at den ikke ligger i direkte sammenhæng med skiområder, så er den ganske flad og har en helt særlig western lignende stemning. Den ligger naturskønt med udsigt til bjerge på alle sider, og giver også mulighed for på langrend, skøjteløb, ture med hundeslæde, isklatring og vintervandreture med eller uden snesko.

Billeder og video fra Banff


Brugernes anmeldelser af Banff

Skiterræn
3,92
Liftsystem
3,83
Afterski
3,67
Byen
4,33
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Banff har en samlet score på 3,94 stjerner ud af 5. Baseret på 12 anmeldelser.
Rocky Mountain - Anmeldt d. 12/02 2009 15:07 - Oprettet af Steen Gauss

Banff er ikke kun skiområdet Norquay. Når du har købt skikort er der gratis bus de 23 km. ud til Sunshine Village, som er et af Canadas bedste skiområder. Modsat Lake Louis bruger man ikke snemaskiner og det er man stolte af. Der er en stor funpark for dem som gerne vil hoppe m.m. Her er der fyldt med Læs mere

Fint nok til en halv dag - Anmeldt d. 24/01 2006 14:49 - Oprettet af Kirsten Skjold

Banff Mount Norquay:Lille lokalt skiområde med 5 lifte, der praktisk talt, ligger inden for Banff bygrænse. Området, der åbnede i 1926 er udmærket, f.eks. til den første dag, eller hvis man en dag ikke ønsker at stå på ski hele dagen, men sneen er ofte knap så god, som de lidt mere højtliggende steder. Børn og begyndere kan have Læs mere

Småt, men hamrende dyrt - Anmeldt d. 29/12 2004 09:34 - Oprettet af Thomas B

Vi var i Banff for et par år siden. Allerede der begik vi en fejl. Vi fandt ud af, at hvis man går efter det skimæssige skal man indkvartere sig i Lake Louise, så man kun har få minutters kørsel til skiområdet. Vi tog til Mount Norquay en enkelt dag, men det er meget småt og kørt igennem på en Læs mere

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
13ºC
25ºC
0,0 mm
1,1 m/s
nordvest
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
12ºC
27ºC
1,1 mm
0,8 m/s
nordvest
Lørdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
12ºC
25ºC
0,1 mm
0,7 m/s
nordvest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
12ºC
29ºC
0,0 mm
0,9 m/s
nordvest

Artikler om skiferie til Banff

På skisafari i Canada


Kort over Banff

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Banff. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Banff.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen