Banff

Find en skiferie til Banff her: DANexplore

Som en del af de canadiske Rocky Mountains ligger Banff i smørhullet mellem tre store skiresorts i et område, hvor der hvert år falder 10-12 meter sne. Banff ligger centralt i et naturskønt område, og det er typisk her man vil være indkvarteret, hvis man rejser til en af de følgende destinationer for at stå på ski. De tre skiområder går under navnet SkiBig3 og det er muligt at købe et liftkort, der gælder til alle tre områder. Der kører gratis skibus fra Banff til alle tre områder, så det er nemt at komme på ski, selvom man bor i hyggelige Banff.

Mount Norquay

Mount Norquay er måske det mindst kendte område af de tre. Det ligger blot 10 minutter fra Banff by, og her er det muligt at slå sving i den bløde canadiske sne med udsigt over Banff by. Den korte distance gør Mount Norquay perfekt, hvis man blot har et par timer til skiløb, men det er ligeledes godt til familier. Her findes et varieret terræn for både begyndere, øvede og erfarne skiløbere. Det er også i Mount Norquay området den populære Tube Town tubing park ligger, hvor hele familien kan kælke på store baderinge ned af bjerget.
Der er desuden mulighed for at prøve pisterne af, når stjerne kommer frem, da der her er aftenskiløb fredage og lørdage.

Lake Louise

Lake Louise skiområdet er et af de største skiområder i Nordamerika. Her kan man finde fantastiske udsigter, lange pister og udfordringer for alle niveauer. Der er altså fri leg for både begyndere, øvede og erfarne, hvorfor det er klart, at Lake Louise er et populært skiområde for både familier og grupper.
For de mere erfarne skiløbere er der i Lake Louise også exceptionelle muligheder for at udforske den dybe sne i skiområdets offpiste, som byder på store åbne bowler, klipper og smalle colouirs. Det tager cirka 40 minutter at komme fra Banff til Lake Louise skiområde.

Banff Sunshine Village

Kun 15 minutter fra Banff by ligger skiområdet Banff Sunshine Village, som rejser sig hele 2.730 meter over havet. Skiområdet strækker sig over hele 3.300 hektar, hvor 12 hektar udgør den store Rogers Terrain Park, hvor snowboardere og skiløbere kan udfordre sig selv og hinanden på hop, rails og andre forhindringer. Skiområdet er fordelt på tre sammenhængende bjergsider, og højden giver en ekstraordinær udsigt og følelse af, at man på toppen stikker højere end alt det omkringliggende.

Banff by

Selve Banff by er en relativt stor by og anderledes end man kender dem fra Europa. Foruden at den ikke ligger i direkte sammenhæng med skiområder, så er den ganske flad og har en helt særlig western lignende stemning. Den ligger naturskønt med udsigt til bjerge på alle sider, og giver også mulighed for på langrend, skøjteløb, ture med hundeslæde, isklatring og vintervandreture med eller uden snesko.

Fotos og video

Brugerne om Banff

Her kan du se brugernes karakterer for Banff.

Skiterræn:
3,92
Liftsystem:
3,83
Afterski:
3,67
Byen:
4,33
Samlet score er 3,94 / 5 ud fra 12 anmeldelser.

Rocky Mountain | Skrevet den 12/02 2009

Oprettet af Steen Gauss

Banff er ikke kun skiområdet Norquay. Når du har købt skikort er der gratis bus de 23 km. ud til Sunshine Village, som er et af Canadas bedste skiområder. Modsat Lake Louis bruger man ikke snemaskiner...
og det er man stolte af.
Der er en stor funpark for dem som gerne vil hoppe m.m. Her er der fyldt med snowboardere og der er mange, som er rigtig mange på eliteplan. Mange unge fra europa arbejder herovre om aftenen på hoteller m.m. og står på ski eller snowboard om dagen.
Offpiste er der masser af muligheder med Delirium Dive, som det absolut vildeste. Kun for hardcore skier. Men vi andre kan glæde os over de mange muligheder der er ned igennem skoven og nogle steder bliver sneen altså bare skubbet op i kæmpe pukler.
Sneen er god overalt fordi, det aldrig bliver tøvejr i sæsonen. Man føler virkelig der er bid i skiene og skiløbet får lige en ekstra tand......det er de ekstra penge værd, det koster.
Læs mere

Fint nok til en halv dag | Skrevet den 24/01 2006

Oprettet af Kirsten Skjold

Banff Mount Norquay:
Lille lokalt skiområde med 5 lifte, der praktisk talt, ligger inden for Banff bygrænse. Området, der åbnede i 1926 er udmærket, f.eks. til den første dag, eller hvis man en dag...
ikke ønsker at stå på ski hele dagen, men sneen er ofte knap så god, som de lidt mere højtliggende steder. Børn og begyndere kan have glæde af de velholdte pister, der gives endda garanti for at de velpræparerede, ellers kan man vælge at aflevere sit liftkort, og få en tilgodeseddel til et liftkort en anden dag. For dem der ikke lige tilhører kategorierne børn og begyndere, har mulighed for at muntre sig i terrænparken eller på de sorte pister, som også findes i Norquay.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Banff?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Banff hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Banff?

På nuværende tidspunkt ligger der 117 cm sne i dalen og 283 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/2 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Banff her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Banff?

Hvis du skal på skiferie til Banff, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Banff her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Banff lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Banff her ⇒

Er Banff et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Banff til 3,94 stjerner ud af 5 mulige. Banff scorer højest på Byen og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 12 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒