« Til oversigten

Altid sne i Zillertal

I Zillertal foregår tingene med stil. Og bliver marts måned varm, har de en gletscher i baghånden. Nemlig Hintertux.

Med mere end 500 kilometer pister i alle farver byder området ved Zillertal på godt og varieret skiløb. Her er noget for enhver smag – lige fra de krævende og stejle nedfarter til de brede carvingstrækninger og hyggelige familienedkørsler. Og er man til dybsnekørsel ned over uberørte bjergsider er Zillertal det perfekte sted.
 
Med et Zillertaler Superskipass får man adgang til det hele med ét enkelt kort. De moderne og supertjekkede lifte sørger for hurtig og komfortabel transport fra dalstationerne i Zillertal og op i terrænet, hvor højeste skistart ligger i hele 3.250 meters højde.

Fire spændende ture

En skiferie i Zillertal byder på masser af muligheder, og særlig populære er de specielle ski-safarier, som arrangeres i løbet af sæsonen. Safarierne henvender sig primært til øvede og eksperter, og man kommer rundt i hele det varierede område. Der kan vælges mellem fire forskellige ture.
 
Er man vild med højder, byder Die Höhenmeter Fresser Runde på en tur, hvor hele 14.000 højdemeter skal forceres. På turen kommer man blandt andet ned ad Østrigs stejleste pist, Harakiri.
 
Genussrunde Hochzillertal – Hochfügen er for livsnydere. Der køres på perfekt præparerede pister, og undervejs er der indlagt et par pauser. Ved en af de hyggelige hytter venter frokosten på solterrassen, og om eftermiddagen er der tid til at nyde kolde eller varme forfriskninger med udsigt til det smukke bjergpanorama.
 
Hvis skiløbet skal være en kombination af sjov og action, er Arena Tour det perfekte valg. Her kan hele familien være med, og et af højdepunkterne er turen ned ad Østrigs længste nedfart.
 
Gletsjerentusiasterne er der også tænkt på, for på Die Gletscher Runde foregår skiløbet i højderne. På Hintertux-gletsjeren, der ligger i 3.250 meters højde, er udsigten fantastisk og skiløbet snesikkert.

Hvis marts måned bliver varm, har de Hintertux Gletscheren

Netop Hintertux-gletsjeren er en af områdets helt store attraktioner, og fra toppen har man et fantastisk vue over det imponerende alpelandskab. Mod vest tårner Tysklands højeste bjerg, Zugspitze, sig op i 2.962 meters højde, og i sydlig retning ses de italienske Dolomitter. Hele vejen rundt ligger 3.000 meter-toppene som perler på en snor, og tæt på rager Østrigs højeste bjerg, det 3.798 meter høje Grossglockner, markant op.
 
Der er naturligvis anlagt restaurant med panoramaterrasse på toppen, og herfra kan udsigten nydes over en forfriskning. Neden for terrassen venter omkring 50 kilometer markerede ruter og den store gletsjer garanterer for sneens kvalitet. Ud over powder-nedfarterne er der masser af velpræparerede pister, hvor de blå udgør omkring halvdelen, de røde cirka 40 procent og de sorte godt ti procent. Der er således masser af godt skiløb på Hintertux, og området er desuden udbygget med en funpark, som kan tage pusten fra de fleste. Man har anlagt en lang superpipe samt sektioner med store hop, bokse og rails. Parken er et must for freeridere, der strømmer til i stort tal.
 
En anden attraktion er den permanente ski- og boardercross-bane i Zillertal Arena. Her kan man stille sig klar i startboksen, kaste sig ud over rampen og prøve kræfter med kurver, hop og langsider. Er man til fart, vil Speed Check-strækningen sikkert også appellere til mange, for her er der mulighed for at måle sin hastighed og konkurrere enten mod sig selv eller mod andre.
 
Børn og barnlige sjæle er der også tænkt på. Direkte ved dalstationen i Zillertaler Arena ligger den populære Arena Coaster – en kælk på skinner, som kører ned over bjergsiden i fuld fart. Her venter både action og spænding, for den 1.450 meter lange tur byder på bølgeformede passager, stejle kurver og små hop.

Læs mere om skiferie i Zillertal her.
 
Læs også denne artikel med de mest snesikre skiområder i Europa.

Skiferie forslag i Zillertal

Hotel-Gasthof Zillerta... Hotel-Gasthof Zillerta... Bil fra 3.129,-/pers.
Hotel Hauserwirt Hotel Hauserwirt Bil fra 3.596,-/pers.
Gasthof Knapp Gasthof Knapp Bil fra 2.134,-/pers.
Hotel Höhlenstein Hotel Höhlenstein Bil fra 2.050,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning