« Til oversigten

Trysil har det hele.

Trods tocifrede plusgrader fik Skisport.dks udsendte alligevel noget at skrive hjem om fra norske Trysil. Læs her om deres oplevelser i sneen, der bød på fart og finesser samt eventyr for alle.


Fantastisk udsigt over det norske landskab

Skisport.dks udsendte skiløbere besøgte Trysil sidst i marts 2012, hvor termometeret viste tocifrede plusgrader midt på dagen. Det gjorde dog ikke Trysil mindre tiltalende som skisportssted.
Sneen blev selvsagt tungere op ad dagen. Men Trysils snegaranti, der gælder fra midt i november til midt i april, sikrede en høj kvalitet af sne. Det var derfor stadig et fornøjeligt gensyn med et af danskernes favorit-skisportssteder.

Skisport.dk har før været på besøg i Trysil, og det er altid med en vis spænding at vi tager til den samme skidestination gentagne gange. Spørgsmålet om, hvorvidt destinationen kan bevare sin charme, melder sig gerne. Men det er alligevel nærliggende for os nysgerrige skiløbere at tage til Trysil endnu en gang, for at finde ud af om der stadig er helt nye ski-aha-oplevelser at få.


Løjperne løber gennem de norske skovområder

Ankomsten – en opdagelse i sig selv

Det er altid rart i sig selv at komme til Norge. Fra det øjeblik du står af færgen eller træder ud af flyveren kommer fornemmelsen af vildmarksliv over dig. Vejene er skærmet af meter høje hegn til beskyttelse af dyrelivet. Uanset hvornår du kigger ud af vinduet, ser du enten smukke søer, bjerge eller rustikt idylliske landskaber. Norge er lig med smuk natur.


Ingen morgentrafik på Trysils løjper

På en alpin skiferie i Trysil, kan fornemmelsen af vild natur dog godt træde lidt i baggrunden, efter man har stået 10 minutter i en liftkø i 14 graders varme. Men…

Fri ski – fuld fart

Så er det en langt mere bekræftende oplevelse af komme på morgenski i området kaldet Høgegga. For 200 NOK kan du blive en af de 100 heldige, der kan køre på helt ny-præparerede pister to timer før alle andre fra klokken syv til klokken ni om morgenen. Med i prisen er morgenmad.
Reelt set er der ikke engang 100 skiløbere på pisterne af gangen, så man kan nemt få fornemmelsen af, at man er en lille gruppe skiløbere alene i Norges store natur.


Eventyr i sneen og konkurrencer for de mindste er et hit

Det er en udsøgt fornøjelse at blæse ned af en uberørt sort løjpe og kun tænke på at nyde turen fuldt ud, og hvor man nu har lyst til at lave det næste carving-sving. Man føler, at man har det hele for sig selv! Fornemmelsen af at være i den vilde natur vender tilbage og væk er alt, hvad der hedder liftkøer og trængsel på løjperne.

Et tjek på SkiStars app til telefonen afslører da også senere samme aften, at de to første timer gav flere pistekilometer end resten af dagen til sammen. Så den første ægte aha-oplevelse var at se, hvor hurtig og effektivt man kan stå på ski, når bakken er fri for trafik.

Få SkiStar Experiences i Trysils skiskole

At kaste sig ud i at suse med fuld fart ned at en sort løjpe kræver teknik og erfaring – også selvom det er en norsk sort løjpe. Så skiskole er et godt koncept at stifte bekendtskab med.
For nogle betyder skiundervisning, at man lige får lært de vigtigste regler, og herfra udvikler man sin egen ’stil’. Det kan også være fint, men skiskolen i Trysil er et must, hvis man spørger os.
Efter en times undervisning med Trysilguidernes Toni, har den 68 årige skilærer med 40 års erfaring som skiinstruktør, gjort mere for vores skiløb end vi kunne drømme om. Det var skiferiens anden aha-oplevelse.


Alene i liften – alene på pisten

For at få pudset teknikken af med en dygtig skilære er ikke det eneste, skiskolen i Trysil kan tilbyde.
De har også sammensat er række ski oplevelser, som både er udfordrende og inspirerende. Oplevelserne kaldes samlet for Skistar Experience og deles op i fire kategorier – Adventure, Share, Kids & Teens og Pleasure.
I hver at kategorierne er der en række endagsture designet til at give en uforglemmelig oplevelse med sne og ski og give dig en fornyet lyst til Trysil og de andre SkiStar-destinationer.


De varme bassiner med udsigt til sneen

Oplevelserne spænder fra en off-piste tur for hele familien til en kombinationstur med ski og surf. Selv piste-rundvisningerne under Skistar Experience har et twist og lover en indsigt i Trysil, som ellers kun lokale får.

En af de andre muligheder med SkiStar Experience er en dag i selvforkælelsens tegn. Her kombineres afslappet pistekørsel med et besøg i Mountain Resort Trysils spa-område, der blandet giver mulighed for at nyde udsigten til de sneklædte bjerge fra flere forskellige udendørs opvarmede boblebade. At have hovedet oppe i den frostklare luft, mens hele kroppens muskler bliver masseret af varme bobler nede i vandet, er intet mindre end fantastisk. Det er en ægte aaahh-oplevelse – og skiturens tredje aha-oplevelse.

Uanset hvilken Skistar Experience du vælger, kan du se frem til flere af den slags aha’er, der alle bringer dig tættere på Trysil. Du får set muligheder og sider af området, som du måske ikke kendte til i forvejen.


Den erfarne skiinstruktør fortæller om Trysils skiløb, historie og natur

Et Trysil for alle

Under vores besøg i Trysil boede vi på det nybyggede Mountain Resort Trysil, som kombinerer det bedste fra lejlighedskomplekser og hoteller. Lejer du og din familie en lejlighed, får du ud over de sædvanlige fordele, som for eksempel eget køkken og god plads, også alle faciliteterne, der normalt hører til et hotel, så som restauranter, barer, spa, legerum, osv. Alt sammen under samme tag og lige op til pisten.

Om du er mere til hyttestemning eller lækre faciliteter er op til dig. Det samme gælder ski-aha-oplevelserne. Alle er fantastiske på hver sin måde. Trysil har det hele, og derfor bliver det ved med at være sjovt at vende tilbage igen og igen. Og måske igen til næste år.

Læs mere om skiferie i Trysil her >>

Skiferie forslag i Trysil

Fagertoppen type W, X,... Fagertoppen type W, X,... Bil fra 543,-/pers.
Radisson Blu Resort Tr... Radisson Blu Resort Tr... Bil fra 1.583,-/pers.
Feriehus - Trysil, Fæ... Feriehus - Trysil, Fæ... Bil fra 994,-/pers.
Radisson Blu Mountain ... Radisson Blu Mountain ... Bil fra 1.667,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning