The Powder Highway – Champagnepudder og skiløb I verdensklasse i Canada

The Powder Highway – Champagnepudder og skiløb I verdensklasse i Canada

Du har helt sikkert hørt om det fantastiske champagnepudder i Canada. Nu har vi lavet en komplet guide til hvordan du får mest sne i overskægget.

The Powder Highway er en legendarisk rundtur i British Columbia, Canada. En af den slags ting, som enhver der brænder for dyb puddersne og store bjerge bør opleve mindst én gang i sit liv. Dette er din how-to-guide til The Powder Highway, champagnepudder og store oplevelser på den anden side af Atlanten.


Hvad er the Powder Highway? 

Umiddelbart lyder det egentlig ikke ret tiltrækkende at skulle køre en lang rundtur på over 1000 km, på bjergveje fyldt med sne. Heldigvis er canadierne gode til at rydde sne og navnet ”The Powder Highway” henviser også primært til de snerige skiområder i den sydøstlige del af British Columbia og The Rocky Mountains end til vejene, som forbinder flere af Canadas bedste skiområder.

Powder Highway statistik

 • Længde på mere end 1000 km
 • Over 2,8 mio hektar bjerge
 • 8 skiområder
 • 39 backcountry hytter
 • 20 heliski firmaer
 • 15 catski firmaer

Champagnepudder i Rocky Mountains

Canada, og i særdeleshed, Rocky Mountains er kendt for deres champagne pudder. Det er bestemt ikke et videnskabeligt udtryk. Det er en betegnelse for, hvad der ofte kaldes den bedste sne på jorden. Udover at der kommer sne i store mængder i Rocky Mountains, så har sneen et meget lavt vandindhold, hvilket gør at puddersneen er ekstraordinært let, tør og løs. Så er grundlaget ellers lagt for fantastisk offpiste skiløb.


Tro det eller ej, men der er virkelig forskel på pudderen i Canada kontra Europa, og den er magisk!

Historien bag Powder Highway

Powder Highway er ikke en historisk rute, som canadierne har brugt til at rejse rundt mellem de forskellige bjergbyer. Indrømmet, det er en rute skabt af nogle smarte marketingfolk på turistkontoret hos British Columbia. Det tager dog ikke noget fra oplevelsen. Powder Highway er den ultimative ”Skier’s circuit”, som tager dig direkte fra ét verdensklasse skiområde til det næste. I alt består The Powder Highway af otte af Canadas bedste skiområder.


Hvilke skiområder findes på rundturen?

De otte skiområder på den originale Powder Highway rundtur er:

 • Whitewater Ski Resort
 • Fernie Alpine Resort
 • Panorama Resort
 • Kicking Horse Mountain Resort
 • Revelstoke Mountain Resort
 • Kimberly Alpine Resort
 • Fairmont Hot Springs Resort
 • RED Mountain Resort

Hver især er de alle verdensklasse skiområder med uanede muligheder for at køre offpiste, dyb pudder og stejle nedfarter direkte fra liften. De er placeret i nogle af Canadas mest kendte zoner for skiløb som Rockies, Selkirks, Monashees og Purcells. Skiområderne er efter europæiske standarder ret små og med gamle lifter. Men hvad gør det, når skiløbet, sneen og charmen er i absolut topklasse.


Du vil køre rundt og besøge de mest kendte områder, som byder på verdensklasse skiløb

Hvordan fungerer offpiste i Canada?

Offpiste i Canada er ikke som du kender offpiste fra alperne. I Europa er pisterne i centrum, og alt i skiområdet handler om at optimere oplevelsen for de skiløbere og snowboardere, som kører på pisten. I Canada er det omvendt. Offpiste og puddersne er centralt for skioplevelsen. Langt det meste af skiområderne består af ”In-bounds offpiste”, som er sikret offpisteterræn. Ikke sikret på den måde at terrænet er kedeligt og du bare kører offpiste sne på en piste. Nej, det er sikret mod laviner, træerne er blevet ”gladed” så du bedre kan køre imellem dem, og terrænet er som naturen har skabt det med chutes, klipper og pillows.

Udenfor skiområderne finder du ”out-bounds offpiste” og backcountry områder, som er urørte offpiste områder og bjerge.

Den klare skelnen mellem in-bounds og out-bounds gør at offpiste og champagnepudder utroligt tilgængeligt for skiløbere og snowboardere på alle niveauer. En af flere fordele ved at tage på offpiste tur til Canada.


Der findes masser af let tilgængeligt offpiste i Canada

Hvorfor rejse hele vejen til Canada for at stå på ski?

Men hvorfor er det at du skal rejse om på den anden side af Atlanten for at køre på ski, når du kan stå på ski i Vallåsen eller Harzen bare et par timer fra Danmark? Svaret er enkelt og simpelt. Champagnepudder og masser af det. Skiområderne på vores rundtur på Powder Highway får i snit mellem 6,5 m og 15 m sne. Og det af den knastørre slags. Og det er helt uden at nævne de store bjerge, urørte vidder og den spændende kultur i et af de mest autentiske områder i Canada.


Rejs med De Brede Planker til The Powder Highway

Denne artikel er skrevet af det danske specialrejseselskab De Brede Planker, der bl.a. arrangerer skirejser til anderledes destinationer som Makedonien, Indien og øde fjelde i vores naboland Norge. De Brede Planker har igennem flere år arrangeret skirejser til Powder Highway, og har derved opbygget noget know-how, som du kan få glæde af.


På en tur gennem alle de kendte områder, vil du opleve flotte klassiske skibyer 

Som det kan ses på nedenstående kort over DBP’s version af The Powder Highway, har de ikke valgt at besøge alle skiområderne på ruten. De har derimod valgt at besøge de fire skiområder, som de synes har mest at tilbyde.

Derfor slår de turen vejen forbi Fernie Mountain Resort, Whitewater Ski Resort, Revelstoke Mountain Resort og Kicking Horse Mountain Resort. Det har DBP gjort for at maksimere dit skiløb og minimere køretiden. Så du får mest muligt ud af rejsen til Canada og får den bedst mulige Powder Highway oplevelse.


Således ser ruten ud for The Powder Highway

Læs mere om De Brede Plankers Canada offpiste skitur her.

Læs om en mor, far og 2 børn der tog til Whistler

Læs mere om skiferie i Canada her

Udgivet af: Martin S

Rejsebureauer til Kicking Horse
Fakta om Kicking Horse
Skiområdet: 1190-2450 m.o.h.
Byen: 1190 m.o.h.

75 pister i alt
21 stk.
15 stk.
39 stk.

Lifter: 6 stk.

Slæbelifter: 1
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Kicking Horse

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen