Skiferie i Kicking Horse (Canada)

Rejsebureauer til Kicking Horse: DANexplore, De Brede Planker

Kicking Horse Mountain Resort ligger i British Columbia og er en del af de canadiske Rocky Mountains, hvor der hver vinter i gennemsnit falder omkring 10 meter sne. Ikke bare hvilken som helst slags sne, men den berømte canadiske Champagne Powder, som muligvis er verdens letteste og mest luftige puddersne.
Selvom Kicking Horse er et af de mindre kendte canadiske skiområder, så har det masser at byde på.

Skiløbet i Kicking HorseKicking Horse er fra naturens side begavet med fantastiske sneforhold. Den tørre luft giver den fineste pulversne, som i mange år var en velbevaret hemmelighed blandt de lokale. Det er det heldigvis ikke længere. Her får man et effektiv... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Kicking Horse
Skiområdet: 1190-2450 m.o.h.
Byen: 1190 m.o.h.

75 pister i alt
21 stk.
15 stk.
39 stk.

Lifter: 6 stk.

Slæbelifter: 1
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 2
Kicking Horse Mountain Resort ligger i British Columbia og er en del af de canadiske Rocky Mountains, hvor der hver vinter i gennemsnit falder omkring 10 meter sne. Ikke bare hvilken som helst slags sne, men den berømte canadiske Champagne Powder, som muligvis er verdens letteste og mest luftige puddersne.
Selvom Kicking Horse er et af de mindre kendte canadiske skiområder, så har det masser at byde på.

Skiløbet i Kicking Horse

Kicking Horse er fra naturens side begavet med fantastiske sneforhold. Den tørre luft giver den fineste pulversne, som i mange år var en velbevaret hemmelighed blandt de lokale. Det er det heldigvis ikke længere. Her får man et effektiv skiområde med rigtig mange stejle nedfarter markeret som sorte double diamonds på pistekortet - intet mindre end 60 styks. Faktisk har området fem bjergkamme, hvor man kan køre ned på hver side af utallige af disse stejle nedfarter. Sorte double diamonds ruter er umarkerede og går under betegnelsen kontrolleret offpiste. Vil man hellere stå på markerede pister, så er der 39 sorte pister, 21 grønne og 15 blå.

Der er i området ligeledes fem “bowls”, hvor man i åbne landskaber kan give sig i kast med udfordrende skiløb i den dybe sne, samt masser af gode muligheder for skovskiløb mellem træerne. Med bare et kort blik på pistekortet er det tydeligt, at der er stor overvægt af sort, hvorfor dette område ikke er ideelt til nybegyndere og børnefamilier. De grønne og blå pister findes i midten og bunden af området, men alt i alt henvender Kicking Horse sig primært til øvede og ekspert skiløbere.

Andre aktiviteter

I området er der også gode muligheder for at tage en tur på langrend, hvis man trænger til en pause fra det alpine skiløb. Kan benene ikke holde til mere, så kan man ligeledes tage en tur på snescooter eller prøve kræfter med isklatring. Vil man derimod gerne tage skiløbet til et nyt niveau, så er der i Kicking Horse også mulighed for at prøve heli-skiing, som åbner op for helt nye offpistoplevelser.

Kicking Horse og Golden

På en tur til Kicking Horse Mountain Resort er det både muligt at bo lige nedenfor skiområdet, hvor der primært er indkvarteringer og kort til lifterne, eller i den lidt større by Golden som ligger lige på den anden side af Columbia River kun 15 minutter væk i bil. Golden tager mere form som en almindelig by, hvor der er gode muligheder for shopping, gode spisesteder og barer. Byen ligger naturskønt og er i klassisk Nordamerikansk stil.

Fra uheldig episode til skiområde

Kicking Horse passet, som ligger hvor skiresortet i dag er, blev opdaget i 1858 af Sir James Hector, som var på udkig efter en passage gennem bjergkæden. Under ekspeditionen blev han ved uheldige omstændigheder startet af sin hest og brækkede tre ribben. Selvom denne episode næsten førte til hans død, overlevede han og fandt derefter den eftersøgte passage gennem bjergkæden. Passet blev derefter ironisk nok opkaldt efter den uheldige episode, hvorfor området i dag hedder Kicking Horse.

Billeder og video fra Kicking Horse


Brugernes anmeldelser af Kicking Horse

Skiterræn
4,33
Liftsystem
4,00
Afterski
2,67
Byen
3,00
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Kicking Horse har en samlet score på 3,50 stjerner ud af 5. Baseret på 3 anmeldelser.
Stejlt og godt - Anmeldt d. 01/03 2007 10:02 - Oprettet af Nicholas Durin

Kicking Horse (Golden) er et effektivt skiområde med rigtig mange stejle pister (dobbelt diamonds). Klippesiden 'White Wall' har masser af udfordringer.Det er et sted for primært gode og rutinerede skiløbere, der hungrer efter dyb powder i store åbne 'Bowls' og fantastisk skovskiløb mellem træerne.Der er generelt kun ganske få lifte som betjener områdets rigtig mange pister Læs mere

Kicking Horse - Sparker røv! - Anmeldt d. 24/01 2006 15:16 - Oprettet af Kirsten Skjold

Kicking Horse:En af Canadas bedst bevarede hemmeligheder. Kicking Horse ligger 135 km fra Banff, og når man 6.30 om morgenen, frysende står og venter på shuttlebussen med sine ski, kan man godt stille sig selv spørgsmålet: er det mon det her værd??? Efter et par timers kørsel, bliver man læsset af i Kicking Horse, og der venter svaret: JA Læs mere

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
12ºC
26ºC
0,4 mm
1,3 m/s
nord-nordøst
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
11ºC
21ºC
0,5 mm
1,5 m/s
nord-nordøst
Lørdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
11ºC
27ºC
0,0 mm
1,0 m/s
nordøst
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
11ºC
29ºC
0,0 mm
1,2 m/s
nordøst

Artikler om skiferie til Kicking Horse

The Powder Highway – Champagnepudder og skiløb I verdensklasse i Canada


Kort over Kicking Horse

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Kicking Horse. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Kicking Horse.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen