Kicking Horse

Find en skiferie til Kicking Horse her: DANexplore | De Brede Planker

Kicking Horse Mountain Resort ligger i British Columbia og er en del af de canadiske Rocky Mountains, hvor der hver vinter i gennemsnit falder omkring 10 meter sne. Ikke bare hvilken som helst slags sne, men den berømte canadiske Champagne Powder, som muligvis er verdens letteste og mest luftige puddersne.
Selvom Kicking Horse er et af de mindre kendte canadiske skiområder, så har det masser at byde på.

Skiløbet i Kicking Horse

Kicking Horse er fra naturens side begavet med fantastiske sneforhold. Den tørre luft giver den fineste pulversne, som i mange år var en velbevaret hemmelighed blandt de lokale. Det er det heldigvis ikke længere. Her får man et effektiv skiområde med rigtig mange stejle nedfarter markeret som sorte double diamonds på pistekortet - intet mindre end 60 styks. Faktisk har området fem bjergkamme, hvor man kan køre ned på hver side af utallige af disse stejle nedfarter. Sorte double diamonds ruter er umarkerede og går under betegnelsen kontrolleret offpiste. Vil man hellere stå på markerede pister, så er der 39 sorte pister, 21 grønne og 15 blå.

Der er i området ligeledes fem “bowls”, hvor man i åbne landskaber kan give sig i kast med udfordrende skiløb i den dybe sne, samt masser af gode muligheder for skovskiløb mellem træerne. Med bare et kort blik på pistekortet er det tydeligt, at der er stor overvægt af sort, hvorfor dette område ikke er ideelt til nybegyndere og børnefamilier. De grønne og blå pister findes i midten og bunden af området, men alt i alt henvender Kicking Horse sig primært til øvede og ekspert skiløbere.

Andre aktiviteter

I området er der også gode muligheder for at tage en tur på langrend, hvis man trænger til en pause fra det alpine skiløb. Kan benene ikke holde til mere, så kan man ligeledes tage en tur på snescooter eller prøve kræfter med isklatring. Vil man derimod gerne tage skiløbet til et nyt niveau, så er der i Kicking Horse også mulighed for at prøve heli-skiing, som åbner op for helt nye offpistoplevelser.

Kicking Horse og Golden

På en tur til Kicking Horse Mountain Resort er det både muligt at bo lige nedenfor skiområdet, hvor der primært er indkvarteringer og kort til lifterne, eller i den lidt større by Golden som ligger lige på den anden side af Columbia River kun 15 minutter væk i bil. Golden tager mere form som en almindelig by, hvor der er gode muligheder for shopping, gode spisesteder og barer. Byen ligger naturskønt og er i klassisk Nordamerikansk stil.

Fra uheldig episode til skiområde

Kicking Horse passet, som ligger hvor skiresortet i dag er, blev opdaget i 1858 af Sir James Hector, som var på udkig efter en passage gennem bjergkæden. Under ekspeditionen blev han ved uheldige omstændigheder startet af sin hest og brækkede tre ribben. Selvom denne episode næsten førte til hans død, overlevede han og fandt derefter den eftersøgte passage gennem bjergkæden. Passet blev derefter ironisk nok opkaldt efter den uheldige episode, hvorfor området i dag hedder Kicking Horse.

Fotos og video

Brugerne om Kicking Horse

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Stejlt og godt | Skrevet den 01/03 2007

Oprettet af Nicholas-D

Kicking Horse (Golden) er et effektivt skiområde med rigtig mange stejle pister (dobbelt diamonds). Klippesiden 'White Wall' har masser af udfordringer.
Det er et sted for primært gode og r...
utinerede skiløbere, der hungrer efter dyb powder i store åbne 'Bowls' og fantastisk skovskiløb mellem træerne.
Der er generelt kun ganske få lifte som betjener områdets rigtig mange pister. Super effektivt og godt udnyttet. Dog kan der i højsæssonen (eks. 'Presidentweek' uge 7-8) opstå en del kø ved hovedliftene.
Området egner sig ikke særligt godt til nybegyndere og børnefamilier.
Byen 'Golden' er typisk nordamerikansk og er ikke så hyggelig som skibyer i Europa. Men skiløbet er derimod i top!
Læs mere

Kicking Horse - Sparker røv! | Skrevet den 24/01 2006

Oprettet af Kirsten Skjold

Kicking Horse:
En af Canadas bedst bevarede hemmeligheder. Kicking Horse ligger 135 km fra Banff, og når man 6.30 om morgenen, frysende står og venter på shuttlebussen med sine ski, kan man godt st...
ille sig selv spørgsmålet: er det mon det her værd??? Efter et par timers kørsel, bliver man læsset af i Kicking Horse, og der venter svaret: JA, det er turen værd. Kicking Horse har Canadas 2. største højdeforskel – hele 1.260 meter, så her er der seriøst lange nedfarter i vente. Golden Eagle Express gondolen kører helt fra bunden til toppen, hvor det vildeste, super seje skiløb venter. Det er muligt at hike videre op, hvis man ikke stiller sig tilfreds med de nedfarter der kan nås fra gondolen. I den øverste del af terrænet, ligger Black Diamonds nedfarter, som perler på en snor. Den eneste piste der afviger fra perlerækken af seje nedfarter, er en enkelt grøn skivej, der fragter de lidt mere forsigtige skiløbere ned til den nederste del af terrænet hvor der venter en masse blå pister. Er man til skiløb mellem træer, så er man kommet til rette sted. Træerne står tæt, og det stejle terræn er krydret med klippefremspring og små kløfter. Stilheden er larmende, man føler sig helt alene i en stor canadisk skov, og tanken om at komme til, at vække en slumrende grizzlybjørn, ligger ikke så fjernt som man kunne ønske. Pludselig kan man atter hører stemmer, og en skivej dukker frem mellem træerne, og man bliver venligt ført tilbage til civilisationen, mens hjertet finder sin normale rytme, glider man roligt det sidste stykke ned til gondolen, mens en bestemt tanke tager form i ens hoved: EN GANG TIL!!!.
Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Kicking Horse?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Kicking Horse hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Kicking Horse?

Hvis du skal på skiferie til Kicking Horse, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Kicking Horse her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Kicking Horse lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Kicking Horse her ⇒

Er Kicking Horse et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Kicking Horse til 3,50 stjerner ud af 5 mulige. Kicking Horse scorer højest på Skiterræn og Liftsystem, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 3 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Kicking Horse?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Kicking Horse. Du har også mulighed for at rejse med DANexplore og De Brede Planker med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒