« Til oversigten

Sölden - kan det blive mere perfekt...

Forrygende forårsskiløb med sol, nysne og masser af perfekte oplevelser i Sölden.

I april måned kunne Skisport.dk's udsendte opleve forrygende forårsskiløb med sol, nysne og masser af perfekte oplevelser i Sölden. Vi var taget af sted for at følge Anders, der var den heldige vinder af konkurrencen "Perfect Day" - den perfekte skidag.

Inden vi kommer til Anders´ oplevelser, får du en frisk status fra Sölden, hvor man allerede i april var gået i gang med opbygningen af flere rigtig interessante forbedringer på skiområdet. Så hvis området allerede havde rammerne til The Perfect Day sidste vinter, er det nu bare blevet endnu mere perfekt.

Gaislachkoglbahnen er nu forbedret

En af de to store nyheder er en forbedret Gaislachkoglbahn som er en af de to hovedlifter op i området, og det giver endnu bedre kapacitet til at få alle gæster op i terrænet om morgenen. Den nye Gaislachkoglbahn giver øget kapacitet, alt i moderne komfort - eksempelvis rulletrapper ved påstigningen. Derudover bedre driftsstabilitet da der nu arbejdes med to strækninger kabel, hvoraf den øverste del er baseret på 3 stålwirer som gør, at liften kan holdes i drift selvom det blæser en hel del.

Liften har en samlet højdeforskel på 1.677 meter og en længde på 4 km. Pris for byggeriet: 38 mio ?, i runde tal 285 mio. kroner. Den afløser den gamle lift, der havde serviceret mange glade skiløbere i 22 år.

Zentrum shuttle forbinder Innerwald til Sölden

Årets anden store nyhed er Zentrum shuttle - en komfortabel kabine som forbinder bydelen Innerwald med resten af Sölden, og gør det mindre isoleret at bo i den bydel.

The Perfect Day

Ja, hvad er egentligt The Perfect Day vil nogle sikkert spørge? Svaret kort er, at det er en konkurrence der blev afholdt sidste vinter, hvor den heldige vinder kunne nyde en perfekt skidag i Sölden sammen med vennerne.

Præmien indbefattede en hel dag med skiløb på egen piste, frokost med Henrik Boserup som egen kok og den professionelle skiløber Sophie Sølling som personlig skilærer.Det er svært at sætte ord på "The Perfect Day" hvor rammerne for en perfekt dag på ski må siges at være til stede. I stedet lader vi billederne i fotoalbummet tale for sig selv.

» Oplev dagen i fotoalbummet her

Sölden er et top-3 område

Antallet af danske gæster taler for sig selv - Sölden hører til i top-3 over danskernes favoritdestinationer i Østrig. Og det er bestemt ikke uden grund at stedet også var helt oplagt til "The Perfect Day".

Super velfungerende skiområde med høj snesikkerhed, blandt andet på grund af beliggenheden ved gletsjerne som giver mulighed for skiløb året rundt. Selv i starten af september er der to lifte åbne på gletsjeren.

Populariteten afspejles også i prisniveauet. Sölden hører ikke længere blandt de billige steder - skal hele familien af sted på skiferie, bliver den samlede regning i den høje ende. Den høje snesikkerhed og et skiområde med så enorme investeringer som Söldens vil alt andet lige påvirke prisniveauet.


Læs om tidligere besøg i Sölden:

» 72 timer i Hannibals hule
» Sölden - dyrt og dejligt

Læs mere om skidestination Sölden her.

Skiferie forslag i Sölden

Parkhotel Sölden Parkhotel Sölden Bil fra 2.976,-/pers.
Pension Sonnenheim Pension Sonnenheim Bus fra 7.999,-/pers.
SNOWS - Hotel Die Berg... SNOWS - Hotel Die Berg... Fly fra 9.899,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning