« Til oversigten

Sölden - dyrt og dejligt

Få alle detaljer og fif om Sölden - Louise har brugt en sæson i Østrig og ved alt om området.

Nedenstående artikel er skrevet af Louise som har boet vintersæsonen 2002/03 i Sölden. En personlig beretning med tips og tricks. En artikel der oser af en særlig passion for netop det område, men hvorfor ikke lade andre få fornøjelsen af den glæde der er oplevet ved at bo i Sölden.

---

Når man slår øjnene op, er det første man ser, sollyset der langsomt kryber op over bjergtoppene, der troner på begge sider af flodens breder. Luften er ren og kold, renser lungerne, dufter af sne. Lyset er helt specielt; solen skinner på sneen, der reflekterer firs procent af strålerne og gør det næsten umuligt at se noget uden solbriller.

Skiterrænet i Sölden

Byen, der har omkring 2000 faste indbyggere ligger i 1400 meters højde i Ötztal, øst for Innsbruck tæt på grænsen til Italien. Skiterrænet starter i 1400 m. og har sin højest beliggende piste i 3249 m. Der er skiløb for enhver smag; de lange blå og røde boulevardbrede pister strækker sig over hele området. Med mulighed for afstikkere til "mørkerøde skovpister", sorte pukler eller off piste. Her er gletscherskiløb i verdensklasse med garanti for evig god sne over kilometerbrede pister, med plads til alle typer sving. Her er en otte kilometer lang skirute igennem slugter og forbi "hemmelige" hytter med vaskeægte tyrolerstemning. Her er natskiløb med Glühwein og fyrværkeri. Her er en bjergtagende udsigt af en anden verden; alpetoppe der skikker op over skyerne så langt øjet rækker, man kan stå på ski langs den metertykke blå gletscheris.

Der er lagt stor vægt på at skiområdet fungerer optimalt, med så lidt transporttid som muligt mellem nedfarterne. Således er de 150 kilometer pister kædet sammen af et system bestående af 33 lifter, heraf 6 kabinelifter, der tilsammen har en kapacitet på 58.000 personer i timen. Begrebet liftkø eksisterer stort set ikke. I hvert fald ikke hvis man undgår myldretiden (ca. 9:30 ? 10.30) ved hovedgondolerne Giggijochbahn og Gaislachkogelbahn.
Når skidagen nærmer sig sin afslutning er der mulighed for at køre på ski til byen af tre forskellige pister, hvis man vil undgå køen til den sidste gondol.

Afterskiing i Sölden

Sölden er en glimrende vært for en solid omgang after skiing. Når man har fået parkeret skiene og løsnet støvlerne er der mellem 60 og 70 barer at vælge imellem, når halsen skal smøres. Det ville blive en større afhandling, hvis de alle skulle beskrives detaljeret, men der er dog nogle enkelte beværtninger, man absolut må aflægge et besøg på, hvis man vil opleve den ultimativt bedste after skiing Østrig kan byde på; Giggi Stern ved toppen af Giggijochahn. Her skinner solen altid og med udsigt over pisterne kan man nyde en eftermiddagsøl og få fregner på kinderne samtidigt.
Schirmbaren ved Liebesonne. - Med sin placering midt i byen er den ikke til at undgå. Her lægger mere end 1000 mennesker dagligt i højsæsonen deres vej forbi. Med den perfekte blanding af tyske slagere og de nyeste radiohits kan man ikke undgå at blive i humør til at danse på stolene og synge med. Vil man hellere afprøve sin evner med en murerhammer kan man bag schirmbaren på Bistro, sammen med de lokale skiinstruktører, slå søm i en træstub. En mere afslappet og hyggeligere after skiing kan opleves på Jacobs Weinfassl, der er en gammel liftstation bygget om til en vinstue. Her er ikke så meget plads, knap så høj musik men masser af stemning. På Snowrock Café kan man nyde sin fyraftensøl til livemusik.

Traditionelle Østrigste spisesteder

Når man har været i bad og er kommet sig over dagens anstrengelser og det er på tide at få noget i skrutten skorter det ikke på gode restauranter i byen.
Traditionelle østrigske spisesteder, der serverer schnitzler og tyrolergrösstel er der flere af. En af dem er Die Alm, der har et stort udvalg af klassiske retter som serveres af tjenere i ægte Lederhosen og stikkelsbærben.
Den bedste pizza får man på Onkel Toms, hvor man selv sammensætter sit fyld ved at krydse ingredienserne af på en lille seddel. - Det er også muligt at finde en lækker bøf eller fiskeret. - På de store hotellers restauranter primært. Hotel Alpina og Hotel Dominic kan klart anbefales.
Bor man i lejlighed og selv vil stå for aftensmaden er der tre Spar - butikker og et par små købmænd at vælge imellem, når der skal handles.

Söldens natklubber og stripklub

Hvis man stadig har energi tilovers kan man brænde den af på en af Söldens natklubber. Lawine er det største diskotek i byen og lukker først ved syvtiden om morgenen. I Diskotekets ene afdeling spilles der udelukkende house- og loungemusik. Ötzikeller er knap så tilrøget, knapt så skummelt og knap så stort. - Og her har de Söldens allerbedste barstole foruden den bedste dj. Hvis man er til letpåklædte damer kan man besøge byens stripklub: Rodellhütte.

Tag taxa'en hjem

Svigter benene, når det er på tide at komme hjem i seng, er det sjældent et problem at få fat i en taxa, og for fire - fem euro blive kørt hvorhen i byen man ønsker.

Dyre ulemper ved en skiferie i Sölden

Der er kun meget lidt negativt at sige om Sölden som mål for en skiferie. Men ærligt sagt; det er dyrt! - Ikke kun indkvartering, skileje og liftkort men også pommes fritterne til frokost og øllene på after skiing er nogle af de dyreste i Østrig. Desuden kan man næppe kalde en by, der er kendt for sit pulserende natteliv et oplagt valg for en børnefamilie. Og sidst men ikke mindst er der stor overrepræsentation af hollandske turister...

Louise Fjordside


Se pistekort, pisteinformation og rejsebureauer for Sölden her
Skiferie forslag i Sölden

SNOWS - Hotel Tyrol SNOWS - Hotel Tyrol Bil fra 6.400,-/pers.
Bustransport tur/retur Bustransport tur/retur Bus fra 1.621,-/pers.
SNOWS - Hotel Die Berg... SNOWS - Hotel Die Berg... Fly fra 9.899,-/pers.
Hotel Tyrol (Riders In... Hotel Tyrol (Riders In... Bil fra 7.931,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning