Serre Chevalier med to børn på 1½ år

Serre Chevalier med to børn på 1½ år

Hvordan er det mest praktisk at tage på skiferie med 2 børn.

Skiferie med 2 børn på 1 ½ år – hvordan lykkedes det?


Efter 25 år på skiferie på egne præmisser og én enkelt skiferie, hvor bedsteforældre havde meldt sig som frivillige barnepassere i Norge, var det blevet tid til at tænke på skiferie igen, og denne gang var det barnets ”veninde” fra børnehaven og medfølgende forældre der skulle være rejsemakkere.

Da planlægningen begyndte, blev der talt meget om, hvor og hvordan det var mest praktisk at tage på skiferie med 2 små børn på 1 ½ år. Vi fandt en tur til franske Serre Chevalier, hvor man kunne bo lige ved siden af liften, på et hotel vi tidligere havde haft fornøjelsen af at bo på. Det var inklusiv halvpension med 4-retters aftenmenu, og det i sig selv, indikerer ikke nødvendigvis et specielt børnevenligt hotel. Det var dog meget tiltalende for forældrene, og vi bookede turen med fly i uge 5 (Kastrup-Torino).Da børn og forældre var pakket og klar til afgang, viste bagagetællingen, at det var lykkedes at pakke 19 stykker bagage, og vi frygtede derfor lidt for check-ind i Kastrup. Alt gik dog fint, selvom der var godt læs på de to bagagevogne. Samlet transporttid endte i 7 timer fra København til Serre Chevalier. Vi ankom til hotellet kl. 01.00 om natten, og det var egentlig fint, for børnene havde sovet en stor del af turen derned. Den eneste ulempe var dog, at der med et sovende barn i armene, var ret langt at gå fra flyterminalen, ud til bussen. Tip: Medbring gerne en klapvogn der kan benyttes i lufthavnen.

Børnevenligt personale på hotellet i Serre Chevalier

Da vi ankom til hotellet, blev vi taget rigtig godt imod af personalet. Kokken stod endda og spurgte om de små var sultne, om han skulle lave noget mad til dem. Der var lavet dejlig suppe til vi ankom, men vi takkede nej til begge tilbud, og gik direkte op på værelserne for at putte børnene, og selv kravle i seng. Der var gjort klar med babysenge på hver vores værelse, så det var bare på hovedet i seng.


Næste morgen var vi klar til ski! Fordelingen var, at det ene par tog ud om morgenen på ski, mens det andet par legede med børnene, og ved 12.30 tiden byttede vi. Dermed kunne dem der havde været på ski om formiddagen, spise frokost imens børnene sov til middag. Og dem der stod på ski om eftermiddagen spiste frokost med børnene inden skiftet. 


Vi følte os meget velkomne med småbørn på hotellet. Børnene var endda på besøg i køkkenet efter morgenmaden og kokken spurgte, hvad de gerne ville spise til aften og hvornår de gerne ville spise. Vi aftalte, at det ville være perfekt, hvis børnene kunne spise kl. 18.00, og at de bare kunne få nogle børnevenlige rester fra dagen før. Det mindede nu ikke særlig meget om rester, det der blev serveret. Det var derimod nogle ret fornemme anretninger, børnene elskede det og timingen var helt perfekt.

Nyttige links:

Se områdets placering på kort - klik her
Se skirejser til Serre Chevalier her Efter aftensmad blev de små gjort klar til natten, og efter en god dag i sneen, var de klar til at sove ved 19.00-tiden. Vores værelser lå lige oven på restauranten, så signalet fra babyalarmerne kunne række til restauranten. De små blev lagt til at sove, og de voksne kunne gå i restauranten til kl. 19.30 og få serveret en rigtig lækker 4-retters aftenmenu, det var fantastisk bare at kunne sætte sig til bordet, få et godt glas vin og slappe af, oven på en aktiv dag med skiløb og leg i sneen. Det kunne næsten ikke blive mere perfekt. Forretten blev et par dage indtaget i skiftehold, på grund af lidt putning og sutter der skulle gives, men vi var rigtig godt tilfredse og alle forventninger til hvordan en drømmeskiferie med to småbørn kunne forløbe blev indfriet.På hotellet var der bobslæder, som vi kunne låne med op i terrænet og kælke med børnene. Det var rigtig fint, og gjorde at børnene også fik leget i sneen, og ikke kun var i byen. Det var rigtig sjovt for både børn og voksne. I byen (Briancon) var der legepladser, der var gode til små børn. Vi var ude med børnene det meste af dagen, men når vi trængte til at være inde lidt, var der god plads i restauranten til at børnene kunne og måtte lege med deres legetøj. (Indtil klokken 16.00, hvor afterski startede).

Personalet på hotellet var søde og imødekommende, faktisk tilbød to af pigerne fra hotellet at passe børnene en formiddag, så alle 4 voksne kunne komme på ski sammen. Da vi havde været der et par dage, og børnene kendte stedet og pigerne godt, aftalte vi, at de skulle passe børnene en formiddag. Det endte med at børnene blev passet hele dagen, uden problemer. Det var perfekt, vi gentog faktisk succesen en dag senere på ugen.

Det var en skiferie på børnenes præmisser, men der var stadig masser af skiløb og masser af god mad. Det var en rigtig god tur, og vi agter at gentage succesen igen til vinter - Mon børnene kan stå på ski?

Det kan helt klart anbefales til andre med små børn at tage på ski sammen, det kan sagtens lade sig gøre og blive en rigtig god tur, og alle bange anelser om hvorvidt skitraditioner skal ophøre i en årrække fordi der kommer familieforøgelse kan roligt pakkes væk.

Baggrundsinfo: Hotellet viste ikke denne artikel skulle skrives under Skisport.dk´s ophold, for ja det kunne næsten lyde for godt til at være sandt med den service vi oplevede. Men sådan var fakta, og til alle dem der lige nu tænker, hvad hotellet mon hedder, kan vi oplyse, at vi boede på Hotel Mont Prorel.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Serre Chevalier
Fakta om Serre Chevalier
Skiområdet: 1200-2800 m.o.h.
Byen: 1350 m.o.h.

115 pister i alt
25 stk.
33 stk.
42 stk.
15 stk.

Lifter: 66 stk. / 77.500 pers/time

Slæbelifter: 32
Stolelifter: 21
Kabinelifter: 9

Mere om skiferie i Serre Chevalier

Find tilbud på skirejser