Serre Chevalier - skiløb direkte fra købstaden

Serre Chevalier - skiløb direkte fra købstaden

Skiløb til alle niveauer

Skiområdet i Serre Chevalier kan tilgås fra 4 byer Briancon, Chantemerle, Villeneuve og Le Monetier les bains. Vi var bosat i den største af byerne Briancon, en by som modsat en del andre franske skisportsbyer er en rigtig hyggelig by. Fra Briancon kan man komme op i skiterrænet via Prorel liften, der med hjælp fra et lille slæb der tager en det sidste stykke vej løfter skiløberne op i 2.545 meters højde.

Børneskiskolerne trækker deres berømte "slanger" mod børneområdet 

Skiområdet i Serre Chevalier

Området har en fin blanding af blå, røde og sorte pister, ligesom der er boardercroos bane, funpark og halfpipe, hvis der skulle være mod til det. Hele området hænger godt sammen, og der er adgang til alle 250 km pister fra alle de 4 byer. Når det er sagt, er mange af de lifter der forbinder de forskellige byer ikke helt tidssvarende. Der er flere gamle stolelifter, der kører langsomt og kan være meget kolde.


Udsigten mod toppen i Le Monetier les Bains 


Børneområdet ved mellemstationen på Prorel-liften

Som sagt er der skiløb for alle i Serre Chevalier, fra begynderbakker til stejle sorte pister. I alle 4 byer er det muligt at tage liften fra dalen op i terrænet og derfra stå på ski på forholdsvis lette bakker, og igen sidst på dagen tage liften ned til byen igen. Dette er glimrende, hvis man er flere der følges ad og ønsker at spise frokost sammen, eller hvis sneen ikke er fantastisk i dalen. Er man mere til de lidt længere udflugter, kan man tage en fin heldagstur på tværs af hele området. En tur, der alt efter hvordan den planlægges, kan gennemføres af de fleste skiløbere.


Madpakkerne nydes med skilæreren ved børneområdet


Pragtfuld udsigt til præparerede pister og høj sol


Vi var desværre i Serre Chevalier i en uge, der kunne have budt på mere sne - den kom i store mængder kort tid efter vi rejste hjem. Dette betød ingen off-piste, og grønne marker ved siden af pisterne under 1.500 meters højde, og det er altså bare ikke det samme, som når hele landskabet er dækket af sne. Fordelen var derimod de varme eftermiddage på solterrassen med øl eller pandekager alt efter smag, og for børnene var der ingen forfrosne næser men lutter glade smil i skiskolen.


Skiing is being

Andre aktiviteter i Briancon og området omkring

Skulle lysten til skiløb svigte er der andre muligheder i Serre Chevalier. Briancon byder på flere seværdigheder; fortet, den gamle bydel og meget andet. Derudover er der en del alternative aktiviterer oppe i skiområdet. Der er flere såkaldte ARVA parker, hvor det er muligt at teste lavinsikkerhedsudstyr, som lavinebippere og lavinesonder. Derudover er der reserveret et område til at foretage skibremse tests (Sæsonen 2008-2009). Konceptet er, at man kører ad den lukkede piste i normalt tempo, og når man kommer til en orange markering skal skiløberen bremse så hurtigt som muligt. Er skiløberen standset inden for et blåt område, vurderes det at man har kontrol over sin fart, ender man derimod i det røde område kører man for hurtigt, i forhold til ens bremseevner. Efter testen er det muligt at se sin fart idet øjeblik den orange markering blev passeret.

Grooming School - prøv selv at køre pistemaskine
Frokosthvil i terrænet 


Den bedste alternative aktivitet i Serre Chevalier mener vi dog helt klart er "Grooming School", hvor det er muligt at testkører en RIGTIG Pistenbully på en lukket bane. (Dette skulle prøves og anmeldes senere på efteråret her på Skisport.dk).

Opsummering
Serre Chevalier er et godt skiområde med skiløb for alle. Området reklamerer med 300 solskinsdage om året, og derfor er der god sandsynlighed for masser af sol og godt skiløb.

Skisport.dk var inviteret til Serre Chevalier af Nortlander Ski-tours.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Serre Chevalier
Fakta om Serre Chevalier
Skiområdet: 1200-2800 m.o.h.
Byen: 1350 m.o.h.

115 pister i alt
25 stk.
33 stk.
42 stk.
15 stk.

Lifter: 66 stk. / 77.500 pers/time

Slæbelifter: 32
Stolelifter: 21
Kabinelifter: 9

Mere om skiferie i Serre Chevalier

Find tilbud på skirejser