Til langrendsstævne i Gastein - Ski Classics

Til langrendsstævne i Gastein - Ski Classics

Vi var inviteret til langrendsstævnet Ski Classics i Gastein. Ski Classics er en løbsserie i klassisk stil. Vasaløbet og Birkebeiner er også med i Ski Classics løbsserien.

Ski Classics dækker over både professionelle atleter og har også åbne rækker for rene motionister. Deres udsendte blev opfordret til, at deltage blandt motionisterne og jeg havde da også taget mit langrendsudstyr med til Østrig. Grundet tidspres blev tanken dog droppet igen - og som relativt ny langrendsløber var jeg relativt tilfreds med beslutningen om ikke at deltage… Jeg var nok ikke blevet sidst i motionistfeltet, men det ville nok have været tæt på. Selv motionisterne virkede ret veltrænede og skarpe.

Det som derimod kom til, at fylde mere var mødet med det danske hold “DANISH SKIMARATHON TEAM”. Vi elsker jo simpelthen bare passion og folk som går all-in for noget de brænder for. DANISH SKIMARATHON TEAM er et dansk proteam som relativt seriøst forsøger, at begå sig i Ski Classics løbsserien.

Her ser i Sune Elmose (til venstre) og Bjørn Toft (til højre)

Vel vidende, at vi som danskere nok aldrig bliver olympiske mestre i vinterdiscipliner på sne, går de benhårdt efter at gøre det så godt som overhovedet muligt - vi elsker det!.


Langrend i Gastein

Er du langrendsløber og gerne vil til Østrig, evt. sammen med andre som hellere vil løbe på alpine ski. Eller vil du gerne kombinere din skiferie med både langrend og alpint er Gastein efter vores vurdering et af de allerbedste steder at gøre det.

Langrendssæsonen i Gastein starter typisk allerede i november og slutter først når vi nærmer os maj. De forskellige langrendsspor ligger rundt forskellige steder i dalen. Men de primære (og mest snesikre) muligheder ligger oppe på højsletten ved Sportgastein. Det er også her Ski Classics blev afviklet.

Langrendssporene starter simpelthen lige hvor de alpine pister ender, eller hvor offpisteruterne ender - og hvor hovedliften starter. Dyrker I i familien de forskellige “discipliner” kan I sågar mødes til frokost. Det bliver simpelthen ikke nemmere, at kombinere tingene.

Læs mere om skiferie i Bad Gastein her.

Se de bedste skiområder i Østrig til langrend her.

Udgivet af: Thomas Jensen

Fakta om Bad Gastein
Skiområdet: 835-2686 m.o.h.
Byen: 1100 m.o.h.

201 pister i alt
60 km blå
117 km rød
24 km sort

Lifter: 47 stk. / 71.261 pers/time

Slæbelifter: 15
Tog/baner: 1
Stolelifter: 18
Kabinelifter: 10

Mere om skiferie i Bad Gastein

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen