Bidt af offpiste? Her kan du køre verdens dybeste sne

Bidt af offpiste? Her kan du køre verdens dybeste sne

Kan du heller ikke få nok af offpiste, dyb puddersne og evigt snefald? Så skal du læse med videre om, hvor du finder, hvad der ofte kaldes verdens dybeste sne.

Det finder du i Japan. Ironisk nok falder der op mod 18 meter sne årligt i solens rige. Ikke bare er det op mod 10 meter mere sne, end i selv de mest snesikre skiområder i alperne. Det bedste er at sneen falder over en meget kort periode. Derfor vil du på en skitur til Japan praktisk talt være sikret dyb puddersne og urørte nedfarter.

Se hvorfor du skal tage på skiferie til Japan

Dyb puddersne i solens rige

Du har måske et billede af Japan, som denne tætbefolkede ø med enorme megabyer, mennesker der bliver presset ind i metroen og gammel samuraikultur. Det er Japan også. Men Japan er også meterdyb sne, små hyggelige skiområder og varme kilder. Og så er det overraskende nemt at komme til Japan. Med direkte forbindelse mellem København og Tokyo kan du meget hurtigt komme tæt på drømmesne og et skiparadis.

I Japan findes der mere 500 skiområder. Skiområderne findes primært i den centrale del af af hovedøen Honshu og i særdeleshed på nordøen Hokkaido. Sammenlignet med europæiske skiområder er japanske skiområder typisk mindre og har lidt ældre lifter. 

Japan byder på en anderledes og flot natur

Ingen rift om de friske spor

Det gør dog ikke rigtigt noget. For de fleste japanske skiløbere og snowboardere kan egentlig bedst lide at holde sig på pisten, så konkurrencen om den friske puddersne er ikke hård som i alperne. Men vær opmærksom på at offpiste typisk ikke er tilladt overalt. Så hvis du ikke har et ønske om at få klippet dit liftkort, anbefaler vi på det kraftigste at du holder dig til reglerne. Og så er det også bare god stil.

Tip: Fordi skiområderne er forholdsvist små kan det være en fordel at købe dagskort til de forskellige skiområder og besøge flere skiområder i løbet af en skitur til Japan.

Der er masser af plads til at lege og give den gas i offpisten

Så meget sne falder der i Japan

De japanske skiområder har noget som ingen skiområder i resten af verden har, og det er et helt massivt snefald fordelt over en meget kort periode. Når man kigger nærmere på snestatistikken, bliver man ikke overrasket over at Japan er et pudder mekka.

Vi har kigget på statistikken og fundet nogle headlines frem til dig:

  • I Myoko Now faldt der i 18/19-sæsonen 17,05 meter (1705 cm) sne. 89,1% af denne sne faldt i December/Januar/Februar.
  • Det bedst kendte skiområde på Hokkaido, Niseko, har fra 12/13- til 18/19-sæsonen haft et årligt gennemsnitligt snefald på 11 meter (1098 cm).
  • Gennemsnitligt snefald for 14 af Japans mest populære skiområder var i 18/19 hele 9 meter (908 cm).

Note: Disse tal er observeret i bunden af skiområdet. Det reelle snefald på toppen af bjerget vil typisk være højere.
Kilde: SnowJapan.com


Honshu

Hovedøen er hjemsted for en stor del af de japanske skiområder. Hovedøen er generelt tættere befolket og flere af de store skiområder på Honshu ligger forholdsvist tæt på større byer, hvor der er mulighed for at tage på sightseeing til historiske Onsen byer, se traditionel japansk arkitektur og templer blandt meget andet.

Sammenlignet med skiområderne på Hokkaido er Honshu skiområderne typisk lidt stejlere, men får som udgangspunkt også lidt mindre sne og den sne som falder er heller ikke helt så let. Da Hokkaido er en mere populær pudderdestination blandt turister, vil der være mindre kamp om de friske spor på Honshu.

Hokkaido

Den nordlige ø er den klassiske pudderdestination og hjemsted for Japans mest kendte skiområde Niseko. Hokkaido får rigtigt meget sne, som er kold, tør og let. Denne kombination gør Hokkaido til et mekka for pudderhunde på ski og snowboard. De kystnære skiområder får lidt mere sne end de mere centrale skiområder. Til gengæld er kvaliteten af sneen bedst i de centrale dele af øen. 

Hokkaido er et landdistrikt med lavere befolkningstæthed og generelt er prisniveauet lavere end på Honshu. Desto længere ud på landet du kommer, desto billigere bliver det.

Læs meget mere om Niseko her

Vi garanterer at du ikke bliver, hvis du tager på pudder-jagt i Japan

Hvad laver man når man ikke står på ski?

Japan er ikke bare dyb pudder. Det er også en traditionsrig kultur med dybe historiske rødder, som byder på mange oplevelser, som du ikke kan få andre steder i verden. De japanske varme kilder, også kendt som Onsens, er utroligt populære blandt både lokale og turister. For os skiere og snowboardere er der ikke noget bedre end at hoppe i en varm kilde efter en lang dag i den dybe puddersne.

For mange vil det også være et must med én dag eller to i Tokyo. Megabyen og metropolen står i stor kontrast til de stille skiområder med sin utrolige størrelse, mange mennesker og enorme højhuse.


Onsens er muligvis den bedste opfindelse der findes! Citat: Alle der har været i Onsen

En kulinarisk oplevelse

Det japanske køkken har efterhånden bredt sig til det meste af verden, og er i særdeleshed udbredt i den vestlige verden. De gode råvarer, alternative ingredienser og fokus på smagsoplevelsen har gjort sushi, ramen og meget mere, til velkendte udtryk for de fleste. 

Men selv hvis du er vant til det japanske køkken hjemmefra vil du blive positivt overrasket over variationen og smagen i de lokale køkkener. Mad er et centralt samtaleemne og en passion for japanerne. Denne passion vil du mærke, når du spiser i Japan. Et måltid skal mætte øjnene, hjernen og maven. Det skal være en oplevelse for hele kroppen.


Glem alt om at blive oppustet af wienerschnitzel og Kaiserschmarrn, Sushi og Ramen er vejen frem

Er det ikke dyrt at rejse til Japan?

Mange tror fejlagtigt at det er dyrt at rejse til Japan, men det er en skrøne. Flybilletterne til Tokyo er styrtdykket i pris de seneste år. Nu kan du ofte komme afsted fra Københavns Lufthavn for helt ned til 4500 kr for en returbillet til Tokyo.

Får du bare et puddersving som det her, så er turen det hele værd


Denne artikel er skrevet i samarbejde med specialrejseselskabet De Brede Planker. De arrangerer to forskellige Japan skiture, hvor du kan tage med til enten Hovedøen eller til Nordøen, Hokkaido


Læs om skiferie i Japan og alle de andre gange, hvor vi har besøgt skiområder i Japan her:

- På pudder-tur i Japan

- Eventyrlig pudderferie på den anden side af kloden

- Moiwa - det ukendte Niseko

Se flere af vores videoer fra Japan herunder:
Udgivet af: Martin S

Rejsebureauer til Niseko
Fakta om Niseko
Skiområdet: 260-1308 m.o.h.

Lifter: 26 stk.

Stolelifter: 23
Kabinelifter: 3

Mere om skiferie i Niseko

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen