3 campingpladser tæt på skiområder - her kan du bo på skiferien »

3 campingpladser tæt på skiområder - her kan du bo på skiferien »

Har du nogensinde overvejet at kombinere camping og skiferie? Hvis ikke, så bør du tage det med i dine overvejelser inden næste skiferie.

Ligegyldigt om du vil overnatte i campingvogn, autocamper eller hytte, kan du bo på en campingplads på din skiferie.

Det er en oplagt mulighed for dig, der gerne vil finde billig indkvartering og vil have de faciliteter, der ofte er på campingpladser.

Lyder det som noget for dig? Så læs med herunder, hvor vi har fundet tre campingpladser tæt på skiområder i Norge og Sverige.

#1 First Camp Orsa - Dalarna, Sverige

På First Camp Orsa kan du holde ferie hele året rundt. På Resort-pladsen finder du mere end 10 forskellige hytter, som er mellem 12 og 48 kvadratmeter. De største hytter har tre værelser med plads til seks personer i alt.

Når du bor på pladsen, kan du nyde godt af de mange aktiviteter (blandt andet de mange langrendsspor i området). Om aftenen, når sulten melder sin ankomst, kan du tage på Brasserie Udden, som ligger på pladsen.

12 kilometer til Orsa Grönklitt

I kan ikke kun nyde langrend, når I bor på First Camp Orsa. Der er nemlig kun en kort køretur til skiområdet Orsa Grönklitt.

Her er der 23 pister med udfordringer for både begyndere og øvede. Det er faktisk et område, vi selv har besøgt - læs vores anmeldelse. Et smukt og alsidigt skiområde, som mange danskere endnu ikke har besøgt.

En smuk vinterdag på First Camp Orsa

- Læs mere om campingpladsen her

#2 First Camp Hökensås - Tidaholm, Sverige

Cirka 4 timer fra København finder du en hyggelig campingplads, First Camp Hökensås. Her kan I holde en rolig ferie i den smukke natur med 30 søer og kuperet terræn.

På den 4-stjernede campingplads er der en hyggelig restaurant, som serverer lækker mad og drikke.

På pladsen er der fem forskellige hyttetyper, som I kan bo i. Den mindste har plads til fire personer på 15 kvadratmeter, men den største har plads til fem personer på 45 kvadratmeter. De største hytter har både tekøkken samt eget bad og toilet.

27 kilometer til Mullsjö

Hvis I vælger denne campingplads i forbindelse med jeres skiferie til Sverige, kan I hurtigt komme til Mullsjö og få sne under skiene.

Her er der fem pister og tre lifter, hvor den længste nedfart er 800 meter med en faldhøjde på 95 meter. Det alpine område er oplagt til begyndere. Og der er ingen grund til at frygte manglende sne - snekanonerne giver gode snemuligheder.

Omkring det alpine område og byen finder du også flere præparerede langrendsspor, hvilket gør destinationen oplagt til dig, der nyder en langrendstur i de smukke omgivelser.

- Læs mere om campingpladsen
- Læs mere om Mullsjö

#3 First Camp Gol - Hallingdal, Norge

First Camp Gol er en 4-stjernet campingplads med et hav af aktiviteter - både sommer og vinter. Pladsen er omringet af fjeld, og det er et oplagt feriested for dig, der vil have smukke naturoplevelser.

Her kan du vælge at bo i enten hytte eller lejlighed - og naturligvis også i egen vogn eller autocamper. Du kan vælge mellem seks forskellige hytter, og den største har hele otte senge fordelt på 60 kvadratmeter.

Pladsen har gennemgået modernisering og renovering, så nu står den ekstra stærkt til 2024-sæsonen.

Sneklædte hytter på First Camp Gol

4 skiområder inden for 50 minutter

Hvis du vælger at overnatte på First Camp Gol, kan du nå frem til hele fire skiområder på under 50 minutter. Her er en oversigt over de områder, der ligger i nærheden:

  • Skagahøgdi Skicenter (10 minutter)
  • Golsfjellet Alpincenter (30 minutter)
  • Hemsedal Skicenter (40 minutter)
  • Geilo Skicenter (50 minutter)

- Læs mere om campingpladsen her

Vil du finde andre indkvarteringsmuligheder?

Læs også:

- Store skihytter i Norge
- Store skihytter i Sverige

Udgivet af: Frederik Mikkelsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen