650 km pister i Avoriaz

650 km pister i Avoriaz

Den bilfri by Avoriaz byder på god madlavning samt masser af skiløb

Avoriaz - 650 km pister

Skisport.dk besøgte Avoriaz i uge 10 2005. Vores første indtryk var netop det vi var kommet ned for at se: Nemlig en by med den charme og hygge vi havde hørt så meget om. Byen er bilfri og det giver en helt speciel stemning med skiløbere i hele byen, og børnebakken placeret i midten af det hele. Det at byen er bilfri, gør at de eneste transportmuligheder er de hestetrukne kaner eller til fods. Så ingen kedelige asfalterede veje med frustrerede bilister, som hverken kan komme frem eller tilbage. Sneen ligger meter tykt i gaderne, hvor de eneste lyde kommer fra snakkende skiløbere og klokkerne på de hestetrukne kaner.

Vi havde indkvarteret os i lejligheder, og med rigelig af indkøbsmuligheder i byen var madlavningen ikke noget problem. Ønsker man ikke selv at stå for madlavningen, findes der også masser af gode restauranter i alle prisniveauer.

Skiområdet i Portes du Soleil

Avoriaz ligger i Portes du Soleil skiområdet, der har 650 km pister med en hovedvægt på de røde. Området er kendt for "Le Mur" eller "Muren", som er en ekstrem sort pukkelpiste, der får en øvet dansk skiløber til at ligne en amatør. Faktisk er Portes du Soleil et fantastisk skiområde med blå pister placeret tæt ved byerne og røde der forbinder området. For let øvede skiløbere er der således adgang til hele området uden at skulle kæmpe sig ned af en snæver sort piste. Skisport.dk tog sammen med den lokale bjergguide Bruno, som også er skiguide, på offpiste tur. Selv sidst på sæsonen fandt vi perfekte steder til offpiste skiløb. Er man til skiløb uden for pisterne må man ikke snyde sig selv for en tur med en lokal guide. Vi var 6 der delte guiden og så var prisen overkommelig. Der er mulighed for at løbe på ski til Schweiz og skiområdet hænger bl.a. også sammen med Morzine. Vil man have et billigere ophold skulle det efter sigende kunne lade sig gøre hvis man lader sig indkvartere i Morzine, men så er man ikke placeret helt så centralt i skiområdet.

Aftenliv/shopping

Her mangler Avoriaz absolut ingen ting. Der masser af muligheder for at holde afterski. Uanset om man er til den helt vilde afterski med dans på bordene eller man blot vil nyde en øl og snakke om hvordan dagen er gået. Skiferien kan krydres med et besøg på en af byens restauranter. Udover de traditionelle afterskisteder og caféer er der flere diskoteker, hvor dansetalentet kan udfoldes til langt ud på natten. Hvis stemningen skulle blive lidt for høj til en længere gåtur hjem i skistøvler, kan man jo altid tage en kane. Vort stambar blev hurtigt The Place, som havde god livemusik hver eneste dag, og happy hour hver eftermiddag.

Det store område og den hyggelige by gør destinationen velegnet til de fleste skiløbere.

Fakta om Avoriaz

Afstand til lufthavn: 2,5 - 3 timer
Læs mere om skiferie i Avoriaz her

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Avoriaz
Fakta om Avoriaz
Skiområdet: 1100-2277 m.o.h.
Byen: 1800 m.o.h.

650 pister i alt
170 km blå
380 km rød
100 km sort

Lifter: 219 stk. / 225.000 pers/time

Slæbelifter: 126
Tog/baner: 4
Stolelifter: 79
Kabinelifter: 10

Mere om skiferie i Avoriaz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen