Dachstein West - Familieperle i det vestlige Østrig

Dachstein West - Familieperle i det vestlige Østrig

Blot et stenkast syd fra Salzburg finder du denne usete familieperle - Super velegnet til børnefamilier og nybegyndere der vil udfordre sig selv.

Efter ca. 1.150 km fra den dansk-tyske grænse, ankom vi til vores første skiferie efter et års ufrivillig pause grundet corona og forventningerne var således ikke andre, end at alle i familien kunne komme med, med gyldige coronapas, set i lyset af de forskellige og vekslende restriktioner i månederne op til uge 7, 2022.   


Du kan se hele turen opsummeret i en video-anmeldelse her eller læse videre nedenunder: 


Udstyret med FFP2-mundbind monteret i hårnåle på hjelmen og efter et tjek af bindinger, var det således et sandt moment af lykke, da vi, en familie på 2 voksne og 2 børn, igen kunne sætte os til rette i en 4-stols lift på vej op fra Gosau. Jublen ville faktisk ingen ende tage.


Den glade testfamilie i Dachstein
 
Vores vinterferie i uge 7 i Dachstein West/Annaberg området blev en virkelig god uge og i det følgende får du vores bedste anbefalinger og erfaringer med dette mindre, men utroligt hyggelige område.
 

Lidt om området:

Området består af 140 km pister og tilgås fra byerne Gosau, Russbach og Annaberg. Vi boede som skrevet i Gosau, blot 400 meter fra liften på Hotel Sommerhof. 

Hornspitz Express løftede os i to etaper 670 meter op fra Gosau hver morgen
 
4-stols liften Hornspitz Express II løftede os således hver morgen til 1.411 meters højde og herfra gik det mod forbindelsesliften Ochsenkopflift, en T-træk lift, som dog ikke er særlig stejl, men ca. 600 meter lang.

På vej mod T-liften Ochsenkopf
 
De pister vi i familien blev enige om var de bedste, var piste nr. 1 ned mod Russbach. En meget lang og meget bred rød piste, som også dog også er rigtig god til børn og nybegyndere, da hældningen kun indbyder til leg og træning med de pokkers kanter. 
 


Lækker nyfalden sne. Morgentur på piste 9C
 
Derudover kan nævnes piste nr. 11, som også er en rød piste, lidt mere udfordrende i hældningen og pisterne ned på den anden side af samme top, pisterne omkring Gablonzerhytte.
 
Den røde piste ned mod Annaberg er også en dejlig lang nedfart, men også det eneste sted vi reelt så lidt a’la en funpark, på den nederste del af pisten. 
 
Til gengæld kunne vi godt undvære pisten forbi Franzl Alm ned mod Russbach, som ender i et langt, fladt næsten opadgående stykke…. kommer du alligevel denne vej, synes børn sikkert godt om et stop ved netop samme hytte, da der er æsler, kaniner m.m der kan klappes og kigges på.
 

Hytter:

Området har generelt mange hyggelige og gode spisesteder. Der er tale om mindre steder, med den klassiske østrigske og hyggelige indretning. Så du finder altså ingen store cafeterier her. Vi nød især besøg på Rottenhofhütte, hvor T-hejsen går lige forbi den store solterrasse, på vej mod Annaberg.
 Zeishofhütte
 
Zeishofhütte i Gosau er både smuk ude og inde og pejsen varmer og skaber hygge i den lille træhytte. Gablonzerhytte er ligeså et besøg værd.
 


Hyggelig atmosfære på i Zeishofhütte
  
 
Søger man lidt mere festligt sted i området med høj musik og drinks, bør man slå et sving forbi Go-Gosau restaurant og bar på toppen i Gosau.


 Lækker hjemmelavet Spätzle på Gablonzerhütte

Den korte konklusion:

Området egner sig bestemt til familier, men skal man have det fulde ud af områdets 140 km pister, kræver det dog at man kan køre med T-lifter, da disse skal benyttes enkelte steder, for at kunne komme rundt. Til trods for overvægt af røde pister, er pisterne fine for alle, da der er tale om meget brede pister. 
  
I Gosau findes to muligheder for at komme op i området. Et ved en 4-stols lift, hvor der også er både gode parkeringsforhold samt muligheder for at leje et skab til opbevaring af ski med varme. Alternativt kan man parkere ved gondolen lidt længere inde i dalen, som til gengæld tager en direkte op i midten af området. 
 
Området er ikke særligt højt beliggende og man bør derfor overveje en ferie her i de tidlige uger, med tanke på snesikkerhed. En af de sidste dage i vores uge (uge 7), var det på grænsen til tø/regnvejr, hvilket decideret gjorde at skiene klistrede og bremsede i sneen, selv helt i toppen af området. Det skal dog siges, at den varmefront også drillede i andre områder netop dette år, så det er som sådan ikke noget specielt for dette område.

 
Uge 7 og alligevel oplevede vi gentagne gange at have pisterne helt for os selv
 
Vi besøgte Dachstein området i skolernes vinterferie i vores første ski uge efter corona. Om det var efterveerne fra Covid-19 der gjorde at vi havde skiområdet for os selv i flere perioder eller at området ikke er super kendt lader vi stå hen i det uvisse. Vi glædede os blot over at der ingen liftkø var.
 

Der var ingen liftkø - vi besøgte området i uge 7

Aktiviteter ud over skiløb:

I Gosau by findes der mulighed for en hyggelig kælkeudflugt. Kælkene står klar til fri afbenyttelse i en ulåst container på en p-plads for foden af vejen, som fungerer som kælkebane. Man napper blot en kælk og traver opad. Så dog ikke nogen lift.
 

Kælkebanen tænder et barn i børn og voksne 

Den berømte Betty er i byen Gosau kendt for sine populære snesko vandringer. Man kan gå en tur med Betty, men gør klogt i at bestille tid/plads i god tid.
Endelig kan man booke en tur med hestetrukken kane, og se byen og området på denne måde.
 
Skiskolen har stort område med mange fine forhold for børn, hvor der både er øvebånd, karruseller og tallerkenlift på flere mindre øve pister. Områderne findes i både Gosau, ved stoleliften, Russbach ved gondolen samt ved gondolen i Annaberg.


  
Husk rigeligt med kakao til ungerne


Find mere information om skiferie til Dachstein West. 

Skiområdet hænger sammen med byerne: Annaberg, Gosau og Russbach

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Dachstein West
Fakta om Dachstein West
Skiområdet: 780-2013 m.o.h.
142 pister i alt
32 km grøn
94 km rød
16 km sort

Lifter: 54 stk. / 65.000 pers/time

Slæbelifter: 30
Tog/baner: 4
Stolelifter: 11
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Dachstein West

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen