Pistekort fra St. Anton

Klik her for at se pistekort i fuld skærm

Offpiste mekkaet for rigtig mange danskere. Her finder du ofte Danmarks bedste offpiste skiløber, som har hovedbase her og bruger mange vågner timer på dette. Men kan St. Anton mere end offpiste?

St. Anton tilbyder alt du kan finde indenfor skiverdenen. Der er som nævnt ovenover exceptionelt offpisteskiløb og mulighederne er næsten uendelige. Der er dog en grund til at St.Anton har ligget i top 10, siden SkiSports spæde fødsel i 1998. De tilbyder nemlig 347 km. pistekilometer og er Øtrigs største sammenhængende skiområde.

St. Anton ligger i Arlberg området, hvor den er knyttet sammen med Lech, Zürs og endda hele vejen over til Schröken. Området udbyder sig mest til den øvede og erfarne skiløber, som har været afsted før. Selv hvis man ikke er til offpiste, så er pisterne stejle og smalle, som kan sætte den øvede skiløber på endnu en prøve. Pisterne bliver ofte opkørt, da der er mange gæster igennem St. Anton hvert år, som endnu engang kan udfordre den øvede skiløber.

Offpisten er allerede nævnt, men man kan ikke komme udenom dette aspekt, når man snakker om St. Anton. Offpisten er nemt tilgængeligt og den er virkelig fantastisk hvert år, da St. Anton har det statiske største snefald hvert år. Der findes mange områder, som er noget af de bedste og der er mange af freeriderne, som ikke vil fortælle om deres hemmelige steder. Den bedste måde er simpelthen at hyre en guide, så man er sikker på at få en god og sikker tur. I og med snefaldet er så stort, kan snelaget mange steder være usikkert, så få altid en lokal guide med til at vise området udenfor pisten.

Når man så har stået en hel dag på ski, så kunne man godt trænge til en iskold fad. Her er St. Anton også stærkt repræsenteret i afterski verdenen med det legandariske sted 'Moosewirt'. Moosewirt ligger relativt tæt på dalen, hvilket er at foretrække når der skal hældes en øl eller to ned. St. Anton er kendt som afterskiets fadder, da der var her det efter sigende skulle være opstået.

Liftsystemet er det typiske østrigske standard, som er en smule over niveau ift. andre land. Der er ofte varme i sæderne og vejrbeskyttelse på lifterne. St. Anton er ingen undtagelse. Liftsystemet er effektivt og får fragtet rigtig mange mennesker rundt. Da området er så populært, så må man forvente lidt liftkøer hvis man rejser mellem jul og nytår, samt uge 5-10.

Selvom St. Anton er den erfarnes skiløbers mekka, så kan man som relativ uerfaren også få meget sjovt i St. Anton, da der findes et par brede blå boulevard pister. Dette er ret atypisk for St. Anton, da de fleste pister er noget smalle og kræver et vist niveau.

Det skal dog nævnes til sidst, at selvom det er et offpiste mekka, så er offpisten stadig et farligt sted, hvis man ikke ved hvad man laver. Vi vil altid anbefale man tager en guide med ud, især hvis der har været nyligt snefald.

Skiområdet hænger sammen med byerne: Lech & Zürs og Warth-Schröcken

Læs mere om skiferie i St. Anton her

Skiferie forslag i St. Anton

Hotel Tirolerhof Hotel Tirolerhof Bil fra 2.547,-/pers.
Landhaus Habicher Landhaus Habicher Bus fra 6.448,-/pers.
Haus Weiskopf Haus Weiskopf Fly fra 9.442,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Endelig tilbake i St. Anton
Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om 1155

Her kan du se brugernes karakterer for St. Anton.

Skiterræn:
4,25
Liftsystem:
4,03
Afterski:
4,22
Byen:
4,07
Børnevenlighed:
3,50
Begyndervenlighed:
2,83
Prisniveau:
3,17
Off-piste:
4,67
Samlet score er 3,84 / 5 ud fra 199 anmeldelser.

Stort område, levende by, god afterski | Skrevet den 28/11 2016

Oprettet af Mads-Cronquist

St.Anton vil altid være favoritområdet, fordi terrænet er kæmpe stort (inkl. Lech m.v., som jo fom. i år 2016-17 nu er lift-forbundet 100%), de små hytter i området med god stemning og mad/drikke, aft...
erski (kan klart anbefale Heustadl med live musik 300 m FØR Mooserwirt på modsatte side, ned af den blå 1'er), ligesom selve byen er stor og varieret med gode butikker (bl.a. Napapijri) og rigtig lækre restauranter. Kan anbefale Bobo's og flotte M3 ikke langt fra hinanden begge i kælderen, store Steakhouse Anthony også i kælderen, Pete's på 1.sal, begge små vin/tapasbarer (den ene spansk, den anden Østrigsk ned af en sidegade på et hjørne) og en gourmetmiddag i den 400 år gamle Schwarzer Adler restaurant-stue. De har i øvrig også outdoor sky-pool, opvarmet (ret lækkert - og dyrt - at bo her!). Massage findes bl.a. ved Mitterdorf i kælderen. Tag også på aften-kælketur fra Nasserein-liften. Slædetur med hestevogn har vi også prøvet. Dejlig by. I bunden af de to hovedlifte ligger base camp, godt sted lige at slutte eller vores favorit; den lille Galzig Bistrobar med udendørs servering lige ved rundkørslen.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Skiløb i verdensklasse | Skrevet den 30/08 2016

Oprettet af Jan Sp

St Anton bliver man aldrig færdig med, efter 35 års erfaring og ca. 100 uger på destinationen, synes jeg godt jeg kan komme med den påstand. Jeg har ellers været mange, mange andre steder i alperne og...
norden men Stanton er nummer 1. At hele området fra i år nu er forbundet, gør det selvfølgelig endnu mere fantastisk. Jeg er med på at byen ikke er optimal, hvis man er barn, begynder eller let øvet, så med mindre man har råd til at bo i Lech, skal man kigge sig om efter et andet sted, hvis man tilhører den kategori. En anden kategori som nok også skal kigge efter noget andet, er dem som kun foretrækker velfriserede pister. Området er et eldorado for den rutinerede skiløber, med et rigt udbud, offpist og pukkelpist skiløb, krydret med pister, som hurtigt bliver kørt op, og som om eftermiddagen, er en mindre pukkelpiste. Byen er en skøn blanding østrigsk og international stemning, med et varieret udbud af afterski, og gode spisesteder. Lifsystemet er top moderne og effektivt.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Se alle Opret kommentar