3 generationer i Schladming

3 generationer i Schladming

Det er ikke uden grund, at området tidligere er kåret til Europas bedste. Schladming byder på skiløb i verdensklasse, hvor alle aldre kan give den gas på de fire sammenhængende bjerge.


Se video fra vores skitur her:


De to ting jeg elsker allermest er skiferie og at være sammen med min familie. Så hvad er mere oplagt end at tage sammen på ski med søskende, børn og forældre. 3 generationer på ski, hvor fætre og kusiner kan hygge, bedsteforældre er med og alle er glade. Som skrevet så gjort.

Da mine forældre introducerede mig for skiløbet for 600 skidage siden, var det i skønne hytter i Sverige og Norge. Hytter hvor vi efter en dag i sneen kunne samles til hjemlig afterski med kortspil, afslapning og forberedelser til aftensmaden. En ferie hvor man var helt nede i gear, havde røde kinder hver aften og sjældent luntede rundt i andet end skiundertøj indendørs. 


Vi endte med at finde en hytte, som passede perfekt til vores behov
Vil du bo hvor vi gjorde? Se Chalet Hauser Kaibling her.


Når vi tidligere har rejst flere familier sammen, med fælles indkvartering, har det for os virket rigtig godt, at ungerne har kunnet trække ind på værelserne, imens forældrene hang lidt længere over aftensmaden. Så jagten var fra starten sat ind på at finde en hytte hvor der var plads til os alle, så minder om barndommens ture kunne genoplives.

Efter lidt søgning faldt vi over nogle helt nye hytter i østrigske Schladming, et område som vi tidligere havde besøgt og fandt ret lækkert. Hytterne ligger nogle kilometer fra Schladming lidt oppe ad bjerget ved byen Haus/Ennstal, med blot et par hundrede meter til pisten. Dertil kom så det faktum, at hytterne var med egen pool, når vi skulle have en så stor hytte, at der var plads til alle. Så var vi solgt ret hurtigt, selvom det tog et alvorligt indhug på kassekreditten, når børnenes skoleferie er i uge 7. Men afsted kom vi og det blev lige som vi drømte om og måske mere til.


De nye hytter er perfekte til familier eller vennepar med børn


123 km pister i skiområdet med flest blå og røde pister

En af de lækre ting ved skiområdet er, at næsten alle pister ligger godt i læ blandt træer – omvendt er det så også et udtryk for at skiområdet ikke går så højt op, faktisk er højeste skiløb kun i omkring 2.000 meter. Der er dog masser af snekanoner, men i vores ferieuge ramte vi desværre en eftermiddag hvor temperaturen nåede over de 0 grader og snevejr blev til regn. Vi vendte det til noget positivt, så blev der nemlig bare ekstra god tid til at pjatte i poolen hjemme ved hytten.


Schladming er utroligt snesikkert, på grund af de mange snekanoner


I skiområdet er der rigtig mange lækre restauranter/hytter, små hyggelige steder med betjening. Skal man nævne én, så kunne det være Krumholz hytten på toppen af Hauser Kaibling bjerget. En nyrenoveret hytte, hvor der er dejlige rolige hjørner man kan nyde en god frokost eller eftermiddags-kakao i. Drømmer du om at overnatte på toppen af bjerget i et skiområde, så er det faktisk også muligt netop her. Med stedet her som indkvartering, kan man hver eneste morgen få den første tur ned, på helt uberørte pister. Du kan se mere om hytten her.


Størstedelen af skiløb i Schladming køres normalt på de 4 bjerge - Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm


Ikke bare en seng – en oplevelse

Men vi boede ikke på bjerget, vi havde fundet vores hytte, eller rettere et chalet, som indkvarteringen Chalet Hauser Kaibling nærmere skal sammenlignes med. En gennemført og super lækker bolig. Hytterne var til denne sæson spritnye og vi havde som tidligere nævnt en hytte med egen udendørs opvarmet pool, med tilhørende sauna med glasfacade, så man kunne nyde udsigten også inde fra saunaen.

Efter en god dag på pisterne, kunne der slappes af og musklerne blive løsnet op, mens udsigten til Alperne og en stjerneklar himmel blev nydt. De dage det sneede gjorde ikke oplevelsen mindre god. Børn og vand er og bliver et hit. Selvom vejen op til hyttebyen ikke var den bedste, var det dog muligt at trille ned af bjerget i bilen og proviantere i det nærmeste supermarked, knap 2 km væk. Der var parkering direkte ved huset, så også nemt når bagage og indkøb skulle bringes til/fra huset. Generelt en af de mest luksuriøse hytter vi nogensinde har boet i på en skiferie. Vi lader billederne tale for sig selv….


Se video af den private pool


Hvor heldig har man lov til at være? Her ses poolen fra 1. salHer kan man få ret mange timer til at gå

I løbet af ugen kom vi lidt rundt over det hele, primært på de to bjerge tættest på vores indkvartering, Hauser Kaibling og Planai bjerget. Det blev aldrig til en tur helt over på de fjerneste bjerge, Hochwurzen og Reiteralm, nok mest fordi vi var velfornøjede med gode pister på de to førstnævnte bjerge og desuden var en blandet flok, hvor den yngste deltager på blot 5 år skulle have krudt i benene til en returkørsel også. Derfor blev det på ugens sidste skidag besluttet, at hoppe i bilerne alle mand, for at indtage netop Reiteralm og Hockwurzen, med en taktisk smart parkering ved lifterne i Pichl. Vi var lige så begejstrede for selve skiløbsmulighederne og variationerne her, dog skal det nævnes, at ingen i flokken nød de ca. 20 min. vi startede med at rumle op ad bjerget i en meget udtjent 2-stolslift, imens regnen silede ned….


3 generationer - Med de 4 bjerge er her mere end nok pistekilometer og muligheder til en uge på ski


Heldigvis var vi ret forkælede af vejrguderne det meste af tiden, så ovenstående er på ingen måde vores minde fra denne familietur – vi havde en skøn uge i Schladming og kan varmt anbefale området til både børn, unge, familier, nybegyndere og de erfarne skiløbere, der vil ræse og have god hældning. Der er noget for alle i Schladming.


Der er underholdning for alle niveauer i Schladming, her er bl.a. en funcross bane for de unge


Video: Derfor skal du tage på skiferie til Schladming


Vil du bo hvor vi gjorde? Se Chalet Hauser Kaibling her.

_ _ _


Hvad skal man ellers opleve i Schladming
- Se 9 ting du skal opleve i Schladming her

Vi har også tidligere besøgt gletsjeren i området
- Læs om vores besøg på Dachstein Gletcheren her


Se flere billeder fra skiferien herunder:

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Schladming
Fakta om Schladming
Skiområdet: 800-2700 m.o.h.
Byen: 745 m.o.h.

152 pister i alt
46 km blå
91 km rød
15 km sort

Lifter: 87 stk. / 89.400 pers/time

Slæbelifter: 65
Tog/baner: 2
Stolelifter: 15
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Schladming

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen