Skiferie i Vail (USA)

Rejsebureauer til Vail: DANexplore, SnowTrex.dk

En skiferie i Vail er en skiferie med variation. Det er et af USA’s største resorts, og området byder blandt andet på 193 nedfarter til alle niveauer fordelt over mere end 5000 hektar, masser af sne, offpiste, terrænparker og et effektivt liftsystem.Vail Ski Resort ligger i midten af Rocky Mountains i Eagle County, Colorado. Siden området åbnede i 1962 har området bare udviklet sig, og i dag hører det til et af USA’s allerstørste områder efter Whistler og Big Sky Resort.Tre områder fordelt på 5.289 hektarSelve området er inddelt i tre områder – Front Side, Back Bowls og Blue Sky Basin. Front Side ligger umiddelbart ovenfor Vail... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Vail
Skiområdet: 2470-3530 m.o.h.
193 pister i alt
35 stk.
56 stk.
102 stk.

Lifter: 31 stk. / 54.963 pers/time

Slæbelifter: 8
Stolelifter: 21
Kabinelifter: 2
En skiferie i Vail er en skiferie med variation. Det er et af USA’s største resorts, og området byder blandt andet på 193 nedfarter til alle niveauer fordelt over mere end 5000 hektar, masser af sne, offpiste, terrænparker og et effektivt liftsystem.

Vail Ski Resort ligger i midten af Rocky Mountains i Eagle County, Colorado. Siden området åbnede i 1962 har området bare udviklet sig, og i dag hører det til et af USA’s allerstørste områder efter Whistler og Big Sky Resort.

Tre områder fordelt på 5.289 hektar

Selve området er inddelt i tre områder – Front Side, Back Bowls og Blue Sky Basin. Front Side ligger umiddelbart ovenfor Vail Village. Det byder på skiløb i skyggen med mest blå nedfarter, men der er også udfordrende sorte pister. Her er cirka halvdelen af områdets lifter samlet.

På den anden side af Front Side, ligger Back Bowls, som byder på syv kløfter med masser af sort skiløb stort set uden træer. Med gennemsnitlig ni meter sne om året, er der gode muligheder for at bryde overfladen på den berømte amerikanske pudder her.

Længst væk fra byen ligger Blue Sky Basin og gør sig til for rutinerede skiløbere og snowboardere, som vil gå egne veje. Her er der også pukkelpister.

Nogle steder i området er der dog flade passagerer, som kan være til irritation for snowboardere.

Funparks for børn og voksne

Desuden har området tre terrænparker, hvor den største park ”Golden Peak Park” byder på seriøse udfordringer med blandt andet to half pipes. Det er også her US Open Snowboarding Championships afholdes.

For de kommende talenter byder Vail på Kids Adventure Zone. Her er der tunneler og hop for de mindste.

Wifi og World Cup

Siden sæsonen 2012/2013 har området haft den nye 10 personers ”Gondol One”, som både sikrer varmer numser med sædevarme og wifi til smartphonen, når skidagen starter med liften fra Vail Village. Generelt er Vail kendt for at have et velfungerende liftsystem med korte liftkøer.

Og traditionen tro byder Vail i samarbejde med naboområdet Beaver Creek årligt op til skiløb i verdensklasse, når verdens bedste skiløbere besøger området med World Cuppen.

Tyskland i Rocky Mountains

I modsætning til flere andre skiresorts i Rocky Mountains er Vail ikke en gammel guldmineby. Den opstod først i takt med, at skilifter og nedfarter blev bygget i 1960’erne. Derfor er et besøg i Vail noget ganske andet, og byen er etableret i bayersk stil.

Det er især Vail Village og Lionshead, du skal sørge mod, hvis du er på udkig efter barer, butikker og restauranter. Der er gratis shuttlebus i byen.

Byen byder også på en skøjtebane, paraglidning, ture i varmluftsballon og Colorado Ski Museum.

Snescooter, spa og svævebane for børnene

Trænger man til en dag uden ski, er der blandt andet mulighed for at tage en tur i fuld fart på den 400 meter lange svævebane, og der er for eksempel også snescootere for børn i ”Adventure Ridge”.
Er man mere til afslapning, er der adskillige muligheder for massage og spa i byen.

Billeder og video fra Vail


Brugernes anmeldelser af Vail

Skiterræn
5,00
Liftsystem
4,00
Afterski
0,00
Byen
5,00
Børnevenlighed
5,00
Begyndervenlighed
5,00
Prisniveau
1,00
Offpiste
5,00
Vail har en samlet score på 4,29 stjerner ud af 5. Baseret på 1 anmeldelser.
Vail og børn - Anmeldt d. 03/11 2016 14:24 - Oprettet af Sophie Hendriksen

Glemte at tilføje at Vail (og Nordamerika generelt) er det allerbedste med børn. Service, service og service alle steder.Skiområder dedikerte familier/begyndere (Slow zones), hvor man får klippet sit liftkort (og nej du kan ikke købe et nyt) hvis du ikke overholder reglerne. Der er personale, som sørger for reglerne bliver overholdt. "Go fast - loose your pass" som Læs mere

Det bliver ikke bedre... eller dyrere :-) - Anmeldt d. 03/11 2016 14:20 - Oprettet af Sophie Hendriksen

Vær beredt på at finde den store tegnedreng frem, hvis du påtænker en tur til Vail. Til gengæld er der høj kvalitet hele vejen rundt, så selvom det er mange penge får man noget for dem. På mange måder er det en anderledes oplevelse at være på ski i Nordamerika. Skiområdet er indhegnet, og så er det umiddelbart "safe" Læs mere

Snemeldinger og vejr

Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-10ºC
14ºC
0,0 mm
1,4 m/s
øst
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
-3ºC
8ºC
1,0 mm
3,2 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
-5ºC
10ºC
0,5 mm
2,9 m/s
øst-sydøst
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-3ºC
10ºC
0,0 mm
1,7 m/s
øst-sydøst

Kort over Vail

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Vail. Klik på nålene for mere info. .

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen