Vail

Find en skiferie til Vail her: DANexplore | SnowTrex.dk

En skiferie i Vail er en skiferie med variation. Det er et af USA’s største resorts, og området byder blandt andet på 193 nedfarter til alle niveauer fordelt over mere end 5000 hektar, masser af sne, offpiste, terrænparker og et effektivt liftsystem.

Vail Ski Resort ligger i midten af Rocky Mountains i Eagle County, Colorado. Siden området åbnede i 1962 har området bare udviklet sig, og i dag hører det til et af USA’s allerstørste områder efter Whistler og Big Sky Resort.

Tre områder fordelt på 5.289 hektar

Selve området er inddelt i tre områder – Front Side, Back Bowls og Blue Sky Basin. Front Side ligger umiddelbart ovenfor Vail Village. Det byder på skiløb i skyggen med mest blå nedfarter, men der er også udfordrende sorte pister. Her er cirka halvdelen af områdets lifter samlet.

På den anden side af Front Side, ligger Back Bowls, som byder på syv kløfter med masser af sort skiløb stort set uden træer. Med gennemsnitlig ni meter sne om året, er der gode muligheder for at bryde overfladen på den berømte amerikanske pudder her.

Længst væk fra byen ligger Blue Sky Basin og gør sig til for rutinerede skiløbere og snowboardere, som vil gå egne veje. Her er der også pukkelpister.

Nogle steder i området er der dog flade passagerer, som kan være til irritation for snowboardere.

Funparks for børn og voksne

Desuden har området tre terrænparker, hvor den største park ”Golden Peak Park” byder på seriøse udfordringer med blandt andet to half pipes. Det er også her US Open Snowboarding Championships afholdes.

For de kommende talenter byder Vail på Kids Adventure Zone. Her er der tunneler og hop for de mindste.

Wifi og World Cup

Siden sæsonen 2012/2013 har området haft den nye 10 personers ”Gondol One”, som både sikrer varmer numser med sædevarme og wifi til smartphonen, når skidagen starter med liften fra Vail Village. Generelt er Vail kendt for at have et velfungerende liftsystem med korte liftkøer.

Og traditionen tro byder Vail i samarbejde med naboområdet Beaver Creek årligt op til skiløb i verdensklasse, når verdens bedste skiløbere besøger området med World Cuppen.

Tyskland i Rocky Mountains

I modsætning til flere andre skiresorts i Rocky Mountains er Vail ikke en gammel guldmineby. Den opstod først i takt med, at skilifter og nedfarter blev bygget i 1960’erne. Derfor er et besøg i Vail noget ganske andet, og byen er etableret i bayersk stil.

Det er især Vail Village og Lionshead, du skal sørge mod, hvis du er på udkig efter barer, butikker og restauranter. Der er gratis shuttlebus i byen.

Byen byder også på en skøjtebane, paraglidning, ture i varmluftsballon og Colorado Ski Museum.

Snescooter, spa og svævebane for børnene

Trænger man til en dag uden ski, er der blandt andet mulighed for at tage en tur i fuld fart på den 400 meter lange svævebane, og der er for eksempel også snescootere for børn i ”Adventure Ridge”.
Er man mere til afslapning, er der adskillige muligheder for massage og spa i byen.

Fotos og video

Brugerne om Vail

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Vail og børn | Skrevet den 03/11 2016

Oprettet af Sophie Hendriksen

Glemte at tilføje at Vail (og Nordamerika generelt) er det allerbedste med børn. Service, service og service alle steder.

Skiområder dedikerte familier/begyndere (Slow zones), hvor man får ...
klippet sit liftkort (og nej du kan ikke købe et nyt) hvis du ikke overholder reglerne. Der er personale, som sørger for reglerne bliver overholdt. "Go fast - loose your pass" som de skriver.

Små børneland med hop, træer at køre rundt om mm.
Læs mere

Det bliver ikke bedre... eller dyrere :-) | Skrevet den 03/11 2016

Oprettet af Sophie Hendriksen

Vær beredt på at finde den store tegnedreng frem, hvis du påtænker en tur til Vail. Til gengæld er der høj kvalitet hele vejen rundt, så selvom det er mange penge får man noget for dem. På mange måder...
er det en anderledes oplevelse at være på ski i Nordamerika. Skiområdet er indhegnet, og så er det umiddelbart "safe" at køre på alt hvad der befinder sig her indenfor, og du er garanteret at blive samlet op hvis du kommer til skade. Kører du til gengæld udenfor hegnet er det både ulovligt og hamrende dyrt selv at betale for en helikopter. Man tæller altså ikke helt pister/pistekm. som vi kender det fra Europa. Området i Vail er rigtig stort og fordelt på tre bjergsider:

Front side er primært pister på europæisk facon, Back Bowl (bagsiden af Front side) er i princippet bare en bjergside med fire lifter. Så kører du hvor du har lyst. Arealet er kæmpestort, så man kan køre fresh tracks selv efter frokost. Der bliver prepareret én rute ned, og resten er der frit løb på. Tredje side er Blue Sky Basin, som er en flot oplevelse bl.a. fordi det ligger uden for lands lov og ret. Så husk der er langt hjem til byen herfra :-) Det er ikke lifterne der har "lukketid" men området. Dvs. de lukker for nedkørsel på et bestemt tidspunkt og så sørger de for at alle kommer op og hjem. Super måde at gøre det på, så man ikke står fem lifter hjemmefra og ikke kan komme med.

Trægrænsen er høj, så masser af muligheder for at køre mellem både gran- og birketræer. Husk også lige at bemærke højden både på byens beliggenhed og skiområdet! Det hele ser lidt blødt og dejligt ud så man kan blive snydt, særligt hvis man flyver direkte ind fra flade Danmark. Ca. 30 % af alle besøgene får Mountain Sickness (højdesyge), som kan være livsfarligt. Man skal ikke joke med alle butikkerne sælger luft på dåse. Jeg blev selv syg og det kostede ca. 2.500 USD, så husk også rejseforsikringen. Til gengæld premium lægebehandling.

God service ved alle lifter - dvs. folk til at hjælpe med skiene mm. HUSK også i USA står man pænt i kø i rækker og skubber ikke.

Spis minimum én gang på The 10th restaurant. Smid din oppakning og skistøvler i garderoben, hop i et par bløde sutsko og få en skifrokost uden lige. På toiletterne er der (naturligvis) solcreme, hårbørbørster, hårtørrer mm., så man kan se pæn ud på pisterne ;-)

Det er dyrt at bo i Vail, så regn med minimum 300 USD pr. overnatning. Det bliver meget meget hurtigt 500. Personligt kan jeg meget varmt anbefale både The Sebastian og Sonnenalp. Restauranterne er også i den høje ende. En pastaret koster hurtigt 25 USD og et standard glas vin 15 USD. Og så er man et billigt sted. Der findes sindssygt gode steakhouses og gourmet, men det koster selvfølgelig også. Intet - INTET - er billigt i Vail.

Husk også lige det er lidt anderledes at købe liftkort med meget varierende priser alt efter hvilket kort du ender med. Det er DYRT at købe i vinduet når du ankommer. Det kan hurtigt betale sig at købe et EpicPass. En uge koster i 2016/2017 649 USD ved køb af EpicPass. Køber du i vinduet er det ca. 900 USD. EpicPass bliver dog kun solgt i efteråret og har gradueret pris alt efter hvor sent på sæsonen (køb tidligt spar mange penge).

Det kan også anbefales at tage en tur med Vail Powderguides på catski. Super, super fed oplevelse og fantastiske guider. Frokost er inkl. og spises i et telt med brændeovn og der er masser af vand og snacks hele turen. De kører kun, når man er garanteret fresh tracks og du låner ski af dem som er meget nemme at køre på. Man når ca. 10-12 ture alt efter hvor gode/hurtige folk er. Det er ikke nødvendigt med lavinegrej, men alle får dog en bipper. Jeg mistænkte dem for, at det var til hvis nogen blev væk :-)

Skriv endelig hvis du vil ha' hjælp til en tur til USA, vi har været der et par gange efterhånden.
Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Vail?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Vail hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Vail?

Hvis du skal på skiferie til Vail, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Vail her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Vail lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Vail her ⇒

Er Vail et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Vail til 4,29 stjerner ud af 5 mulige. Vail scorer højest på Off-piste og Begyndervenlighed, mens området scorer lavest på Afterski. Det er baseret på 1 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Vail?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Vail. Du har også mulighed for at rejse med DANexplore og SnowTrex.dk med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒