Skiferie i St. Moritz (Schweiz)

Rejsebureauer til St. Moritz: Italiavillas.net, SnowTrex.dk

St. Moritz ligger i Oberengadin-dalen lige ved St. Moritzersee i cirka 1.800 meters højde i det sydøstlige Schweiz. St. Moritz som destination er kendt for at være et eksklusivt feriested for de mere velhavende og kendte, og byen bærer da også præg heraf med imponerende 5-stjernede hoteller, som udstråler eksklusivitet og glamour. Men det er langt fra alt, hvad St. Moritz kan. St. Moritz er delt i byerne St. Moritz Bad og St. Moritz Dorf, som begge er omgivet Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om St. Moritz

Skiløb op til 3.057 meters højde

St. Moritz ligger som en del af skiområdet Corviglia, hvor der venter i alt 155 kilometer varierede pister, som er fordelt på alle sværhedsgrader, så alle kan være med uanset niveau. Hvis man er en af dem, der nyder at komme tidligt ud på ski om morgenen, så bliver man belønnet med en fantastisk panoramaudsigt i solopgangen og skiløb på helt nypræparerede pister. Her kan især pisten White Carpet anbefales. For eksperterne på ski kan også den 2 kilometer lange olympiske nedkørsel anbefales, mens man også kan prøve kræfter med piste nummer 7, hvor der er fart over feltet og man kan se sin hastighed ved målstregen.

326 kilometer pister

Selvom der i Corviglia-området er mange pistekilometer at udforske på ski, så findes der mulighed for at prøve endnu flere på en skiferie til St. Moritz. Liftkortet “Engadin St. Moritz Mountain Pool” giver foruden Corviglia adgang til hele 326 kilometer pister og skiruter i skiområderne Corvatsch og Diavolezza samt flere mindre skiområder, hvor man kan vente sig skiløb i verdensklasse. I alt findes der 53 lifter og skiløb fra 1.720 meters højde til 3.303 meters højde, så der er masser af højdemeter at udforske. De omkringliggende byer, der er indkluderet i liftkortet, kan nemt nås med skibus eller i bil.

Fuld fart på afterski

Hvor de omkringliggende byer i dalen tager det lidt mere roligt til afterski, så kan man i St. Moritz godt forvente, at der er fart på. Allerede på pisterne kan man smugstarte på områdets forskellige hytter og restauranter, hvor stemningen er i top. Er man til rigtig fest, så skal man svinge forbi Hossa-bar ved Corvatsch. I selve St. Moritz findes der en lang række barer og klubber, hvor man kan finde alt fra klassisk schweizisk afterski til de mere vilde fester Man kan også prøve sit held af på kasinoet i byen. Så når mørket falder på, er der rigeligt at give sig til i den eksklusive skiby.

Andre aktiviteter i St. Moritz

St. Moritz er ikke bare alpint skiløb og vild afterski, der findes på en skiferie hertil også en masse andre muligheder for at holde sig aktiveret, selv når pisterne har lukket eller skiene trænger til en pause. Vil man på glatis, så er det bare med at hoppe i skøjterne og løbe en tur på skøjtebanen Eisarena Ludains under åben himmel. Man kan også skifte skøjterne ud med vandre- eller snesko og udforske området 150 kilometer velplejede vintervandrestier til en afveksling. Har man fået nok frisk luft for dagen, så kan man hoppe indenfor og få varmen i familiebadet Zernoz eller i Bellavita oplevelsesbad og spa i Pontresina, hvor afslapningen er i højsædet.

Billeder og video fra St. Moritz


Brugernes anmeldelser af St. Moritz

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.


Kort over St. Moritz

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i St. Moritz. Klik på nålene for mere info. Der er km fra Kolding til St. Moritz.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen