Skiferie i Saas-Grund (Schweiz)

Rejsebureauer til Saas-Grund: Italiavillas.net, SnowTrex.dk

Saas-Grund ligger i hjertet af Saas-dalen, en dal med nogle af de højeste bjerge i Schweiz og er “lillebror” til det mere kendte Saas-Fee, som ligger 3 kilometer derfra. Her er ikke mindre end 18 "viertausender", altså bjerge over eller meget tæt på 4.000 meters højde.
Saas-Grund ligger i 1.500 meters højde, og man har her mulighed for at køre i skyggen af kendte bjerge som eksempelvis Matterhorn. Med så høje bjerge og mulighed for skiløb fra 1.500 til knap 3.600 meters højde er her altid sne, der er sågar mulighed for sommerski på gletscheren. Landsbyen holder fast i en traditionelle walisiske charme, som danner... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Saas-Grund
Byen: 1559 m.o.h.

34 pister i alt
12 km blå
21 km rød
1 km sort

Lifter: 8 stk.

Stolelifter: 4
Kabinelifter: 2
Saas-Grund ligger i hjertet af Saas-dalen, en dal med nogle af de højeste bjerge i Schweiz og er “lillebror” til det mere kendte Saas-Fee, som ligger 3 kilometer derfra. Her er ikke mindre end 18 "viertausender", altså bjerge over eller meget tæt på 4.000 meters højde.
Saas-Grund ligger i 1.500 meters højde, og man har her mulighed for at køre i skyggen af kendte bjerge som eksempelvis Matterhorn. Med så høje bjerge og mulighed for skiløb fra 1.500 til knap 3.600 meters højde er her altid sne, der er sågar mulighed for sommerski på gletscheren. Landsbyen holder fast i en traditionelle walisiske charme, som danner rammen for en hyggelig skiferie i Saas-Grund.

Skiløb i Saas-Grund

På skiferien til Saas-Grund findes der flere muligheder for valg af liftkort afhængig af, hvor mange pistekilometer man ønsker. Lokalt i Saas-Grund findes 35 kilometer pister mellem byen og det højeste punkt Hohsaas i 3.200 meter højde. Det er et området der er præget af mellemsvære pister og fantastiske sneforhold, da man fra Kreuzboden og op til Hohsaas befinder sig på Triftgletscheren. Den længste nedfart er Hohensaas-Saas-Grund som byder på intet mindre end 15 kilometers mælkesyre i benene. Man kan også prøv kræfter med gletscherpisten Hohsaas-Kreuzboden, hvor man på en nedfart skal over 800 højdemeter. For de mindste skiløbere, så findes der i området også et Snowland, hvor man trygt kan vove sine første sving på ski, inden man bevæger sig ud på det større og mere udfordrende pister.

Adgang til 147 pistekilometer

Er det lokale skiområde i Saas-Grund ikke tilstrækkeligt, så kan man med det udvidede liftkort Destinationspass få adgang til hele 147 pistekilometer og 42 lifter i hele Saas-dalen inklusiv det store gletscherområde i Saas-Fee. Dalens byer ligger tæt og er forbundet med skibus, som nemt og ubesværet fragter skiløbere mellem områderne. På den måde er der på en skiferie til Saas-Grund gode muligheder for at opleve mere forskellige skiområder, uden at det behøver at kræve lang og besværlig transport.
I Saas-Grunds lokale skiområde er der også forskellige muligheder for at opleve aftenskiløb. Ved gletscherområdet Hohsaas er der en gang om måneden “natskiløb ved fuldmåne”, mens der i månederne fra december til marts er en oplyst piste ved Kreuzboden i 2.400 meters højde. Den er åben fra 18:30-21:45 hver aften. Er man ikke til aftenski, så kan man her også kælke i stedet.

Rolig afterski og god mad

Selvom Saas-Grund er mindre end det kendte Saas-Fee, så skal skiløbere her ikke snydes for en god gang afterski efter en endt dag på bjerget. Man kan her snuppe en afterskiøl eller drink på White Horse Pub eller Old Inn, eller hvis det skal være endnu mere roligt, så kan man udforske byens mange restauranter, hvor der venter både nationale og internationale specialiteter.

Andre aktiviteter

Er der stadig mere energi tilbage efter dagen på ski, så findes der i byen også en lang række aktiviteter at give sig i kast med. Gå eksempelvis ikke glip af en tur på landet længste kælkebakke, som strækker sig 11 kilometer fra Kreuzboden og hele vejen ned til Saas-Grund. Man kan også prøve en tur på byens kunstige skøjtebane, som også bliver brugt til at se EHC Saastals hjemmekampe i ishockey. Indendørs kan man prøve kræfter med klatring disciplinen bouldering eller snuppe en træning i fitnesscenteret.

Udvalgte skirejser fra Saas-Grund

Søg efter skirejser

Hotel Bergheimat

Den traditionelle Walliser familiehotel Hotel Bergheimat ligger i centrum af Saas-Grund, direkte ved Kreuzboden-dalstation. Ved godt snedække er skinedfarten til huset mulig og indstigningen til en langrendsløjpe ligger også lige i nærheden. En skibus, som holder direkte ved huset, bringer gæsterne let til de omkringliggende skiområder. Den hyggelige indkvartering består af to bygninger (Bergheimat og Etoile), som ligger ca. 50 m fra hinanden. Indkvarteringen har reception, elevator, Wi-Fi samt spisesal og restaurant med indbygget bar, opholdsrum med tv og ski- Læs mere

Billeder og video fra Saas-Grund


Brugernes anmeldelser af Saas-Grund

Skiterræn
3,25
Liftsystem
3,75
Afterski
4,50
Byen
4,50
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Saas-Grund har en samlet score på 4,00 stjerner ud af 5. Baseret på 4 anmeldelser.
Smuk hyggelig og gode pister - Anmeldt d. 01/03 2009 17:01 - Oprettet af Uffe Lau Sørensen

Ønsker du et lille og overskueligt område men med gode udfordringer, er Saas Grund en rigtig god mulighed.Fra centrum i byen i 1560m går der en 8 kabinebane via mellemstation Trift til Kreutzboden2400m. Her er der 2 slæbelifter og en øvelift, men vil du højere op tager du 8 kabinebanentil Hochsaas i næsten 3200m´s højde. Herfra er udsigten fantastisk Læs mere

Har arbejdet i Saas-Grund - Anmeldt d. 20/11 2004 21:09 - Oprettet af Anya

Hejsa :-) Kommer bare med en rettelse til det Martin har skrevet... Man må gerne køre i bil i Saas-Grund, men ikke i Saas-Fee som ligger lidt højere oppe... Der er et perkeringshus uden for byen som alle parkere i, og så kører der små el-biler rundt i byen. Men ud over det, så er Saas-Grund en hyggelig by og Læs mere

Bilfir by - Anmeldt d. 12/10 2004 13:30 - Oprettet af Martin

Selve byen er meget stille da man ikke må kører i bil inden i byen(området). I stedet er der SMÅ el-busser der kører rundt i byen.

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Tåge
Tåge
6ºC
13ºC
0,0 mm
1,3 m/s
nord-nordvest
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
7ºC
2ºC
0,0 mm
1,0 m/s
vest
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
7ºC
3ºC
0,0 mm
1,2 m/s
vest-nordvest
Søndag
Skyet
Skyet
10ºC
1ºC
0,3 mm
0,7 m/s
vest

Kort over Saas-Grund

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Saas-Grund. Klik på nålene for mere info. Der er 1590 km fra København til Saas-Grund.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen