Sæsonpremiere kun 6 timer fra Danmark

Sæsonpremiere kun 6 timer fra Danmark

I weekenden den 11. og 12. december bliver der afholdt VM i Snowboard i Winterberg - og vejrforholdene har nu sørget for, at skisæsonen er startet kun 6 timers kørsel fra Danmark.

Find skiferier til Winterberg med: Skitour.dk

Se live webcams fra Winterberg her.

Forholdene har gjort at området åbnede allerede d. 3/12, vi kan næsten ikke få armene ned, så områderne tættest på Danmark begynder at åbne.

Se billeder fra sæsonstarten her:

Fristet af en tur til Winterberg? Så læs og se video fra vores tidligere besøg i området her.

Pistekort:

VM i snowboard blev sidst afholdt i2019 og efter to års ventetid, vender verdensmesterskabet nu tilbage.

Det bliver afholdt fra den 11. til den 12. december i tyske Winterberg - kun seks timer fra den danske grænse. I forbindelse med VM åbner Winterberg sæsonen 2022/2023 - så der er virkeligt noget at fejre. 

Den administrerende direktør for verdensmesterskaberne, Winfried Borgmann, har udtalt sig i samarbejde med borgmester, Michael Beckmann:

"Da vi fejrede det succesfulde VM i 2019, var der ingen, der kunne gætte, hvad der skulle komme! Og da vi så med kort varsel måtte aflyse VM i de følgende år på grund af pandemien og sneen, var skuffelsen enorm. Spændingen er så meget desto større, at Winterberg igen skal være vært for et FIS Snowboard World Cup lige i starten af sæsonen. En stor tak skal lyde til Snowboard Germany Association, World Ski Association FIS og selvfølgelig hele holdet her i Winterberg. Vi vil endnu en gang gøre alt for at organisere et fantastisk VM" (vores oversættelse). 

Det tyske hold ønsker at skabe sensation på hjemmebanen

Især det tyske hold omkring Ramona Hofmeister, Stefan Baumeister og Co. ser frem til hjemmekampen i Winterberg. Nogle store succeser er allerede blevet fejret, så der kommer næppe til at mangle motivation. Tværtimod ønsker de tyske deltagere at markere sig i begyndelsen af sæsonen i Tyskland. 

Organisationsteamet har udført et stort stykke arbejde i de seneste uger for at sikre, at alt er forberedt til verdensmesterskaberne. God pistkvalitet er som altid den afgørende faktor. World Cup-bakken i Winterberg er en af ??de mest teknisk krævende pister i World Cup-banen. Atleter vil næppe blive tilgivet for at lave fejl. Det gør VM i Winterberg til et særligt sæsonløb.

Vintersport og turisme er vigtige økonomiske faktorer 

For at sikre, at dette forbliver tilfældet i 2022, bliver der flittigt produceret sne i de kommende uger med state-of-the-art og energieffektive systemer. "Den tidlige VM-dato i Winterberg kan lykkes med en kombinationen af ??natursne og kunstsne. Da VM og sæsonstart falder sammen, er der en win-win situation med hensyn til sneproduktion, fordi vi producerer til begge på samme tid”, siger Winfried Borgmann.

WTWs administrerende direktør understreger også vintersportsindustriens og turismens enorme betydning for ferieregionen. "Turisme er og bliver vores største arbejdsgiver og økonomiske faktor. Andre regioner har deres industrivirksomheder, vi har turisme.” Begivenheder som snowboard-VM er så meget desto vigtigere. 

Stærk "Winterberg Crew" er den afgørende faktor for et vellykket VM

Uden de mange hjælpende hænder kan en stor begivenhed som dette VM ikke afholdes. Der er meget at lave ikke kun på, men også uden for pisten. ”Som tidligere år vil vi have omkring 200 frivillige på vagt i denne VM-weekend. Engagementet bliver stort igen" udtaler borgmester Michael Beckmann.

Læs mere om skiferie i Winterberg.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Winterberg
Fakta om Winterberg
50 pister i alt
23 km blå
23 km rød
4 km sort

Lifter: 24 stk.

Slæbelifter: 9
Stolelifter: 12

Mere om skiferie i Winterberg

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen