Snemelding nr. 5 – uge 5 – Sne fra (og i) Nord, syd og vest.

Snemelding nr. 5 – uge 5 – Sne fra (og i) Nord, syd og vest.

De sidste to ugers tid har et højtryk siddet tungt på magten over vejret i alperne – alle vejrsystemer, der kunne se ud til at bringe sne med sig, er blevet skubbet uden om Alperne.

Temperaturen har været lige høj nok til de lavtliggende skiområder, men vejret har været ekstremt flot. Ugerne har været perfekt til postkortfotos, men nu kommer der nye boller på suppen - der er snestorme på vej fra nord, syd og vest.

I denne snemelding:

  • Snevejr i Østrig
  • Italien og Frankrig høster sne
  • Fortsat turbulent vejr i Alperne
  • Meget sne i Norge
  • Konklusion
Hvad er snemeldinger?

Skisport.dk laver snemeldinger, så du kan se hvor meget sne der kommer, hvor den falder, og hvordan vejret i alperne bliver. Vi tænker, at disse artikler vil være interessant at læse for dig, som står på ski både på og udenfor pisten. Dette vil snemeldingerne fremover indeholde:

- Her vil sneen falde
- Her skal du tage hen for at få nysne
- Her skal du tage hen for at få sol
- Hvordan bliver vejret i den kommende tid
- Aktuelle billeder fra flere steder i alperne og norden
- Video meldinger 
- Webcam billeder
- 7 dages sneprognose
- Instagram billeder fra vores brugere
- Gode tips


Vores snemeldinger vil ikke komme på nogle faste dage, men de vil blive sendt til dig gennem Facebook, nyhedsbrev eller vores nyhedsflow på siden. Vi stræber efter at lave en melding, hver gang der sker noget relevant på vejrfronten, så du er opdateret på hvordan vejret bliver, inden du skal afsted på skiferie. 

Vi håber, du kan bruge vores informationer. Ønsker du andre tiltag, har ideer, eller er utilfreds med noget så kontakt os endelig på vores mail!

Forsat god vinter! 


Snevejr i Østrig

Tirsdag og (det meste af) onsdag var grå dage i Østrig. Det var regnvejr i dalene, mens det oppe på bjergene var snevejr. Snegrænsen lå omkring 1400 – 1800 meter, hvilket er lidt højere, end mange områder i Salzburgerland er tilfredse med, men mange steder så alligevel 5 – 30 centimeter sne dumpe ned fra himlen i over 1800 meters højde. Især omkring Arlberg (St. Anton og Montafon) faldt sneen tungest i Østrig. Onsdag over middag spredte skyerne sig så lidt, og enkelte steder kiggede solen sågar frem.

Sådan ser det generelt ud til at vejret vil forblive indtil weekenden, hvor vejrudsigten så endnu engang begynder at blive turbulent. Lørdag, søndag, mandag og tirsdag kommer til at byde på spredte snebyger over det meste af Østrig. Hvor meget sne der kommer, er utroligt svært at sige på nuværende tidspunkt, men et kvalificeret gæt vil lyde på omkring 30 – 40 centimeter på mange østrigske tinder. Temperaturen kommer til at svinge meget i disse dage, så tjek vejrudsigten inden du bevæger dig op på bjerget.


Italien og Frankrig høster sne

Mens vejret i Østrig er ubeslutsomt (for at sige det mildt), så har Franskmændene og nogle af Italienerne været flittige nok med snedansen. Bjergene lige nord for Nice fik 15 centimeter sne i starten af ugen, men nu har et målbevidst vejrsystem sat kurs lige mod de Franske og Vestitalienske bjerge, og det betyder sne!

Fra torsdag til søndag i uge 5, kommer sneen til at falde mere eller mindre konstant hele vejen fra Middelhavskysten til den Østrigske grænse. Langt de fleste steder på denne strækning kan forvente 30 centimeter sne eller mere på bjergenes øvre halvdel, men de store vindere bliver Les Deux Alpes og Alpe d’Huez med 65 centimeter sne, Chamonix med 55 centimeter sne samt Cervinia/Zermatt og Espace Killy (Tignes og Val d’Isere) som begge kan se from til ca. 40 centimeter god puddersne. Generelt kan den vestlige halvdel af de italienske Alper og Dolomitter regne med 20 – 40 centimeter sne, hvilket er yderst tiltrængt efter en usædvanlig tør vinter indtil videre. Desuden vågnede Livigno og flere andre Italienske områder onsdag morgen op til 30 centimeter overraskende (og ganske tiltrængt) nysne. 

Fortsat turbulent vejr i Alperne

Vejret i alperne lige nu er som en teenager, der rammer puberteten – det er umuligt at forudsige, hvad der kommer til at ske mere end 3 dage frem i tiden, men det bliver med garanti interessant at følge med i! Det er jo trods alt næste uges vejr, der kommer til at diktere forholdene i den famøse uge 7. Vejrmodellerne er forholdsvist enige om, at uge 6 formentligt byder på endnu mere sne til Alperne, men hvor det falder, er endnu for tidligt at sige noget om.


Livigno her til morgen d. 1/2 , 30 cm nysne

Meget sne i Norge

Yep – du læste rigtigt. Med start lørdag blæser en kold og fugtig luft fra sydøst op over de norske fjelde. Det betyder, at fugten kondenserer, og falder som sne. Som resultat får langt de fleste områder mellem Kristiansand i syd og Kvitfjell i nord som minimum 10 - 15 centimeter sne, mens mængden på mange fjeldtoppe kan snige sig op over 30 centimeter. De helt store vindere ser ud til at blive Norefjell med op mod 35 centimeter sne, Hemsedal og Hovden med op til 20 centimeter og lillehammer som formentlig også får 20 centimeter sne. Vejret bliver koldt, så sneen bliver god!

Konklusion :

Meget af Østrig fik sne tirsdag og onsdag, og der kommer mere henover weekenden. Temperaturerne kommer til at svinge en del, men generelt ser det ud som om, at der i over 1700 meters højde bliver tale om snefald. Livigno vågnede onsdag op til 30 centimeter hvidt guld, og der er mere på vej til både det nordvestlige hjørne af Italien og de Franske Alper. Det er i weekenden det sker, og vi tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at det bliver dybt. Flere steder får nemlig mere end 50 centimeter god tør puddersne. Hvis det er offpiste, du er ude efter, så er Frankrig og Nordvestitalien the place to be! Men pas på – den nye sne bringer en høj lavinefare med sig. Nordmændene har også god grund til at trække på smilebåndet. Det forventes, at 10 – 35 centimeter falder over mange af de områder, der er hyppigst besøgt af danskerne.

Nyttige links:

> Se Live Webcams fra skiområderne her 

Snestatistikker

> Se Top 10 - Sneprognose 7 dage frem

Find aktuelle restpladser 


Del de gode nyheder her:


Har du kommentar eller et spørgsmål til snemeldingen så skriv herunder:

Billeder fra et par skiområder efter sidste snefald:


Godt gang i skiskolen i Lofer i uge 4


Verdens rekord på verdens længste skislange i Lofer

Friserede pister i Lofer






Vejrudsigten er leveret med hjælp fra www.wepowder.com

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen