VINTERUDSALG - Se tilbud til HERRE, DAME og BØRN.
« Til oversigten

Nytår med ski på?

Hvorfor ikke udnytte de mange helligdage omkring jul og nytår til en ekstra skiferie? Flere destinationer har endda lidt ekstra på programmet for både store og små.

Antallet af skidage bestemmes ofte af, hvor mange feriedage man har til rådighed – og af andre ting, naturligvis. Men hvorfor ikke udnytte de ”gratis” feriedage, som man får foræret i forbindelse med helligdage og højtider? Fx hen over jul og nytår, hvor det ikke kræver mange fridage for at få en uge på ski. Inden du drøner ud og bestiller en ekstra uges skiferie, skal du dog være opmærksom på, at priserne hen over jul og nytår oftest er de samme som i højsæsonen og at de forskellige destinationer ofte har tæt på fuldt booket, blandt andet fordi mange lokale også tilbringer jul og nytår i bjergene. Fordelen ved de mange lokale er dog, at langt fra alle af dem gider stå på ski hver dag, så det mærkes sjældent på pister og lifter, at alle senge i byen er optaget.


> Se alle skirejser over jul (Uge 52) <

> Se alle skirejser over nytår (Uge 1) <

(U)højtideligt

For de, der ikke gider juleracet, er en skiferie hen over julen en alletiders mulighed for at holde jul på en anderledes og uhøjtidelig måde. Men det betyder ikke, at man ikke kan holde jul. Flere danske rejsearrangører tilbyder endda noget ekstra til deres julekunder, hvad enten det er en fælles frokost ude i sneen, en fælles afterski eller en ganske særlig menu om aftenen. Hvis man har lyst er der altså rig mulighed til at fejre julen, dog på en anderledes og ofte meget afslappende måde i forhold til den danske jules mange traditioner.

Eksempelvis laver skisportsstederne i Sverige, Branäs, Kläppen, Lofsdalen og Åre ofte tiltag til nytår.

Foto: Karl Hägglund


Der findes intet bedre end at være først på bjerget, 1. januar. Der er få mennesker og man kan finde fantastisk sne

Nytår med en ski på

Er julen i Danmark helliget den store familie, der ikke gider stå på ski, har man stadig mulighed for at score sig en ekstra skiferie for få fridage. Alt efter hvordan julen falder, kan man tage af sted umiddelbart efter jul og udnytte fridagene omkring nytår til en uge på ski. Du skal dog være opmærksom på, at rejsearrangører og skidestinationer ikke tilpasser deres uger alt efter antallet af helligdage, men holder fast i lørdag-lørdag eller søndag-søndag.

Stort udvalg i hoteller, hytter og lejligheder

Som med alt andet, så får dem som kommer først de bedste pladser, heldigvis er udvalget i hoteller, lejligheder blevet større og større år efter år. Der bliver bygget flere og flere ski-in/ski-out steder, men heldigvis er der sjældent 100 % udsolgt i nytårsugen.

At fejre nytår på ski er et hit, hvilket underbygges af en YouGov-undersøgelse1 foretaget på vegne af Visit Sweden. Undersøgelsen viser, at cirka 50 % af alle adspurgte synes, det vil være attraktivt eller meget attraktivt at holde en nytårs-skiferie. De 50-70 årige er lidt mere forbeholdne overfor at rejse i højtiderne, men 46 % af aldersgruppen vil dog stadig gerne holde nytår på ski.

Vi oplever en større søgning på nytårsrejser i år, og YouGov-undersøgelsen understøtter tendensen til, at der generelt er en positiv holdning til at rejse på skiferie hen over nytåret. Man ønsker en fejring af nytåret, hvor samvær på en aktiv ferie er vigtigere end en vild fest”, fortæller Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Lidt ekstra til gæsterne

Men det er ikke kun i Sverige, at de gør noget ekstra ud af nytårsugen. Uanset hvilket land man rejser til, så forstår de fleste skisportsdestinationer nemlig at fejre årets sidste uge. Udover stort arrangerede nytårsfester, hvor der sjældent mangler hverken mad eller våde varer, er der også mange events i løbet af ugen. Eksempelvis arrangeres der flere steder forskellige skikonkurrencer for både store og små, lige som skiinstruktørerne ofte benytter ugen til at fremvise deres evner fx ved fakkeloptog sidst på dagen, når mørket falder på.

Fantastiske shows nytårsaften

Nytårsugen kulminerer nytårsaften, når klokken slår 24.00. Hvis du tager på ski for at undgå det megen fyrværkeri, skal du nok holde dig indendørs umiddelbart efter midnat. For selv om gæsterne sjældent har meget fyrværkeri med, bliver nattehimlen alligevel oplyst. De fleste skisportsbyer afholder nemlig gerne et stort fyrværkeri-show for byens mange besøgende. Vi har oplevet nogle stykker og de er storslåede og farvestrålende.


I Kläppen er der mulighed for aftenskiløb, så man kan få fuldt udbytte af sine skidage

Går du med overvejelser om en skitur hen over jul og nytåret, er der endnu en ting, der burde veje tungt på vægtskålen – sneen! For som modsætning til de seneste snefattige år ser det nemlig ud til, at der denne sæson ikke kommer til at mangle sne, når skisæsonen for alvor bliver skudt i gang i ugen op til jul.

> Se alle skirejser over jul (Uge 52)<

> Se alle skirejser over nytår (Uge 1)<

> Se alle skirejser over nytår til Frankrig <

> Se alle skirejser over nytår til Sverige <

> Se alle skirejser over nytår til Norge <

> Se alle skirejser over nytår til Østrig <

> Se alle skirejser over nytår til Italien <


Næste »« Forrige

Se alle nyheder