Off-piste skiløbere er som trøffelsvin

Off-piste skiløbere er som trøffelsvin

Vores udsendte er taget til Serfaus-Fiss-Ladis, som vi indrømmer er en af vores favoritter her på redaktionen, et kæmpe skiområde med noget for enhver.

Selv i uge 7 er der god plads på pisten, men som et andet trøffelsvin med snuden i jorden, er vores udsendte konstant på jagt efter den silkefine puddersne udenfor pisten, med drømmen om at lave det første stempel af spor på bjergsiden. Inden man kommer til nedfarten, står den på opstigning, enten med skiene på ryggen eller med skind under skiene nogle gange i timevis.

Feel Free – tæt på pisten

Det familievenlige Serfaus-Fiss-Ladis byder på off-piste muligheder ganske tæt på pister og lifter, så med lidt indsigt og viden kan man komme hurtigt i off-pisten. De mest kendte dele af området til off-piste, er Masner og den såkaldte ”Fiss nordside”. Her informere store informationstavler om den aktuelle lavinefare og en indbygget sensor melder til skiløberen om lavinebipperen virker, så man kan bevæge sig ud i off-pisten med det rette udstyr. På tavlerne vises også hvordan man kommer sikkert frem til de officielle freeride ruter ”Kamikaze”, ”Powder Nose” og ”Old Sattel”, som er blandt de bedste insidertips når man kigger de mange off-piste ruter.

Foto: Sepp Mallaun

Researchen kan laves hjemmefra

Skiområdet har lanceret en hjemmeside dedikeret til freeride, her kan man finde alt om freeride-routerne, nyttige tips og meget mere, siden findes her.

Foto: Sepp Mallaun

Uanset om man er ny eller erfaren i off-piste er der gode muligheder for at få forbedret kundskaberne i skiskolen i Serfaus-Fiss-Ladis. Der findes kurser for såvel begyndere og øvede. Læs evt. historien her, hvor vi tog med på en smagsprøve på en af disse off-piste turer.

Vejret lige nu i Serfaus-Fiss-Ladis

Onsdag sender vores udsendte live fra skiområdet, så vil du se en aktuelt melding fra området, så følg med på vores Facebook side, der kan du i løbet af onsdagen se en helt frisk reportage direkte fra skiområdet.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Serfaus-Fiss-Ladis
Fakta om Serfaus-Fiss-Ladis
Skiområdet: 1200-2820 m.o.h.
Byen: 1427 m.o.h.

214 pister i alt
47 km blå
123 km rød
44 km sort

Lifter: 68 stk. / 90.000 pers/time

Slæbelifter: 11
Tog/baner: 1
Stolelifter: 16
Kabinelifter: 11

Mere om skiferie i Serfaus-Fiss-Ladis

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen