Norge er noget af det mest rå, verden har at byde på

Norge er noget af det mest rå, verden har at byde på

Der er en grund til at Aksel Lund Svindal altid vender tilbage til hjemlandet, se hvorfor i den flotte video "Come follow my path". En mand med en stor en passion for den norske natur.

Come follow my path

”Norge er noget af det mest rå, verden har at byde på.” Sådan udtaler norsk alpinskiløber Aksel Lund Svindal, der har rejst i det meste af verdenen i forbindelse med sin beskæftigelse – et job, som forudsætter ryg-mod-ryg vintre, der bringer ham rundt på det meste af kloden. Men hvad er det, der gør Norge til så enestående et sted, at en af de bedste i branchen anslår landet til at udbyde noget af det ypperste skiløb på kloden?

Alle, som har erfaring med Norge ved, at jeg taler sandt, når jeg siger, at meget få steder i verden, hvis nogen overhovedet, kan måle sig med dette nordiske land, når det kommer til naturoplevelser. En natur, som byder på udfordringer og eventyrer for skiløbere på alle niveauer.

Norge er for alle

Ligegyldigt om du er til uberørt fjeldsider og storslået skiløb, eller børneområder, der stiller ungernes behov fra pølser og brød over bål til kramme-maskotter, så har Norge det. Den norske skikultur er ubændig, og det er tydeligt at se og mærke på de talrige skisportssteder i landet; lækre og udfordrende parkanlæg, sjove og inspirerende børneområder, port-områder med tidstagning, og adgang til bjergguider, hvis man søger den ekstraordinære oplevelse og pudder.

Skitouring i Norge

Skitouring er indbegrebet af ”skiing the Norwegian way” og udbydes til skiløbere med forskellige ambitioner. Det kræver en god fysik og man kan glemme alt om skilifter, men det er den absolut ultimative måde at opleve naturen på, og en offpiste, hvis lige ikke er at finde mange andre steder i verden. Skisport.dk fik udforsket netop denne side af Norge med en tur til Lyngen Alperne i den nordligere del af landet.

Se den flotte video med skiløb i Lyngen i Norge med skitouring og speedbåd.

Se også video fra den tur herunder

Sommerski i Norge

Norden ”skriger” ikke ligefrem afterski, men ”hvisker” snarere hygge. Er det tid til at koble fra, så er Norge uden sammenligning den rette destination. Hvad end du har lejet en hytte eller et hotelværelse, forefindes der som regel er altid en pejs og tunge træmøbler, som indbyder til mange, lange samtaler. Kvalitetstid er den eneste tid, der gælder, og familien eller din elskede er i højsæde. Noget helt særligt ved Norge som blot de færreste har kendskab til, er gletsjeren Fonna, i Folgefonna er der adgang til sommerski fra april til slut september. Fra København, en køretur på 14 timer, men med sine tre timer fra Bergen kan det sagtens betale sig at flyve derop. Mange racehold tager op på gletsjeren og træner (inklusiv Christoffer Faarup), men det er ikke blot alpint skiløb, der er plads til på Fonna; der findes ligeledes gode muligheder for både freestyle og langrend.

Flere udenlandske skiløbere end hidtil finder vej til Norge, og med åbningen af den nye lufthavn Scandinavian Mountains Airport i efteråret 2019, kommer antallet af besøgende formodentligt til at øges betydeligt.

Læs mere om den nye Scandinavian Mountains Airport her.

Snart vil resten af verden få øjnene op for Norges storslåethed, så det gælder om at gribe chancen for at opleve landet med dine børn eller venner, så længe der endnu er få gæster ved lifterne og vi stadig har naturen for os selv.

Læs meget mere om skiferie til Norge her. 

Udgivet af: Tamar Barbara Andersen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen