Mindre kendt skiområde i Tjekkiet opgraderer

Mindre kendt skiområde i Tjekkiet opgraderer

Måske kender du Spindleruv Mlyn som er Tjekkiets mest besøgte skiområde, men rejser du med børn, så er det mindre turistede Lipno i syd måske et besøg værd.

Tjekkiets mest populære skiområder er spredt godt ud over hele landet med Spindleruv Mlyn og Harrachov i nord, Klínovec i vest og Cerna Hora i øst. Men helt syd på, tæt op ad den østrigske grænse, finder man det lille område Lipno, som for mange vil være ukendt.
Lipno er ikke et skiområde, man hører om hver dag, men ikke desto mindre kan man her finde et familievenligt område med pister perfekte til børn og begyndere.

Selvom Lipno er mindre kendt, så kan man finde udemærket skiløb

Nye pister og stolelift

Lipno er et område med i alt 13,4 kilometer pister, hvor det hele står knivskapt efter en omfattende modernisering gennem de seneste år. Klar til sæsonen 2021/22 har området udvidet med to nye pister og en tilhørende 2-personers stolelift. Derudover har de også fået en ny snowcrossbane, en snowpark for alle niveauer og en 800 meter lang piste, hvor børn kan blive udfordret og komfortable med at have ski under fødderne.
Generelt er området meget børnevenligt med blå pister hele vejen fra toppen ned til byen, hvor der også er to specifikke børneområder, så de mindste kan få en tryg start på skikarrieren. Derudover har Lipno også den fordel at det er et mindre kendt skiområde, hvorfor der er god plads på pisterne. I byen finder man desuden Hopsarium Lipno som er et legeland for alle andre, samt det store Aquaworld Lipno og flere andre aktiviteter.

Lipno er særligt godt til begyndere og børnefamilier

Skiferie til fordelagtige priser i Tjekkiet

Når Lipno ligger op ad den østrigske grænse, så kan man spørge sig selv, hvorfor man skal tage på skiferie til Tjekkiet fremfor Østrig, når rejsetiden er tæt på den samme. Det skal man, hvis man vil have en skiferie til et mindre begyndervenligt område til en fordelagtig pris. Tjekkiet har stadig den fordel at priserne ligger lidt lavere end i de resterende europæiske lande, hvorfor det er oplagt at tage hertil, hvis man ikke er klar til at ofre for meget på skiferieformen, før den er testet. 
Der er desuden også penge at spare, hvis man vil kombinere skiløb med wellness og spa. Mange tjekkiske skiområder har spafaciliteter, hvor priserne ligeledes er tilsvarende lave til sammenligning med andre mere populære skidestinationer.

Du kan læse meget mere om skiferie i Tjekkiet her

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen