« Til oversigten

En skiferie med både alpint skiløb og langrend?

Mulighederne er mange hos vores svenske naboer. Seje, smukke langrendsruter den ene dag. Vilde slalom-nedfarter den næste.

Vil vi danskere begge dele på en og samme skiferie, eller bliver det for anstrengende og bøvlet? Svenske skidestinationer mærker nye tendenser på den front.

Naturen er guddommeligt smuk, sveden hagler og mælkesyren mærkes mod slutningen af dagen, hvor solen daler i vest. Det er nok elementer, de fleste genkender fra langrendsløbet. Dynamisk, hastigt slalomløb i fuld fart ned ad pisterne med tempo og adrenalinsus i blodet – og skønne pauser på toppen af bjerget med varm kakao eller frokost. Noget helt andet og alligevel meget tiltrækkende. Flere svenske skidestinationer melder nu, at de ser en tendens til, at flere og flere af deres gæster ønsker at kombinere langrend og slalom på den samme skiferie.

”Flere svenske skisportssteder som Ulricehamn og Idre Fjäll melder samstemmigt, at flere og flere af deres gæster efterspørger både det alpine skiløb og langrend i én og samme ferie. Og det gælder flere aldersgrupper og begge køn. Langrend har fået en renæssance hos mange skiløbere, som ikke af den grund glemmer slalompassionen, men finder det udfordrende og sjovt at prøve kræfter med begge stilarter”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i Visit Sweden.

Hvor langrend ofte er den mere krævende udholdenhedsprøve på ski, synes slalomløbet måske hurtigere og vildere, men begge dele kan i højere og højere grad appellere til den samme person.

I en netop gennemført undersøgelse blandt danskere, svarer omtrent halvdelen (46 %), at de forbinder Sverige som et skiland med gode muligheder for at kombinere det alpine på ferien med langrend.

”Det betyder meget for os som skidestination, at danskerne anerkender, at der både er gode langrendsmuligheder og gode slalomudfordringer på de svenske skidestinationer, for på den måde kan Sverige honorere tidens krav til dét at være dobbelt aktiv på skiferien”, tilføjer Sofie Andersson, Markeds- & salgschef fra Idre Fjäll.

5 destinationer der oplagte til at kombinere alpinskiløb og langrend.

- Idre Fjäll: I området oplever personalet netop en tydelig tendens til, at flere og flere vil stå både langrend og slalom på den samme skiferie. Der er da også gode muligheder for begge dele her. Er man til langrend, er der smukke landskaber og mange udfordrende skispor, og er man til slalom, er der lækre nedfarter i alle farver og sværhedsgrader. Herudover er Idre Fjäll udnævnt til at være officielt træningsanlæg for det svenske skilandshold.

- Ulricehamnn: Mærker også tendensen. Danskere søger både slalom og langrend, når de er på besøg, og især i weekender synes det tydeligt. Mange danskere elsker også at få lidt konkurrence-kilometer i benene, når langrendsruterne løbes frem mod Vasaløbet, lyder det fra skidestinationerne her. Lassalyckan i Ulricehamn er således et ægte Vasaløbscenter, hvor en del af worldcup’en i langrend afholdes i 2017. 

- Kläppen: Her starter langrendssæsonen op allerede engang i november, og  er i år 2016 også blevet udråbt til officielt Vasaløbs-center. Udover gode langrends forhold tilbyder området i alt 34 kilometer alpint skiløb.

- Orsa Grönklitt: Her er der gode mulighed for både slalom og langrend. Langrendsmulighederne er tillige kendt som nogle af de allerbedste i hele Sverige. Skiområdet har fremragende og varierede skispor for alle aldre og stilarter, det er relativt kuperet og byder på svære sving.

Sälen: Dyrkes ikke kun alpint skiløb, for der er også masser af langrendsspor og planlagte ture i alle afskygninger. De mange naturspor og -stier tager skiløberne ud i den magiske fjeldverden, ud i stilheden

Læs mere om skiferie i Sverige her.


Næste »« Forrige

Se alle nyheder