På langrendsski i Danmark: Her kan du stå på ski

På langrendsski i Danmark: Her kan du stå på ski

Når vi har 48 timers sne i Danmark, hjælper det ikke noget, at du først køber dine langrendsski i time et - det skal du gøre, før sneen falder. Ellers når den hurtigt at smelte igen.

Det danske vintervejr har nu gjort det muligt at komme på langrendsski flere steder i landet. Uanset præparerede spor eller ej, er man altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.

Kuldegraderne ser ud til at fortsætte landet over ugen ud, så find skiene frem og grib den unikke mulighed for at opleve den danske natur fra et par ski! Det er ikke hver dag, at det sker.

Flere steder i statens naturområder ligger der sne nok til, at du kan finde skiene frem og nyde langrend i Danmark. Det gælder pt. i flere skove i Nordjylland.

Det er naturstyrelsen, sammen med lokale skiklubber, der står for at lave løjper klar, når der ligger nok sne. På udinaturen.dk kan man se, hvor de øvrige langrendsløjper er placeret - søg efter løjperne her.

Så et tip, er at holde øje med din lokale skiklubs hjemmeside og på Naturstyrelsens hjemmeside.

- Læs også: Skiklubber i Danmark

Få fat i langrendsudstyr, inden sneen smelter

De fleste år byder Danmark på en lidt forkølet vinter, hvor det handler om at slå til, når sneen kommer - man ved aldrig, hvor længe den bliver liggende.

Hvis du vil være klar til, at du kan stå på langrend i Danmark, så kan du finde alt det bedste udstyr på SkiShoppen.

Har du også kørt langrend den seneste tid, så tip os gerne med område på info@skisport.dk, så får vi det med i artiklen her.

I statsskovene var disse langrendsspor populære sidste sæson:

Her er nogle af de spor, der var åbne sidste sæson.

Vendsyssel

- I Bunken Klitplantage er der lagt et spor ud, som du kan starte fra p-pladsen på Råbjergvej.
- I Skagen Klitplantage er der spor i både den østlige og vestlige del. Sporene kan startes ved p-pladsen ved Den tilsandede Kirke eller fra p-pladsen ved Rødstensvej.
- I Tornby Klitplantage er der præpareret spor på stort set alle skovveje. Hvis man kører til p-pladserne i skoven vil der komme spor forbi alle skovveje på nær Tornby Strandvej, som er Tornby Plantagens nordskel.

Sønderjylland

- Stursbøl Plantage ved Jels. Se et kort over skisporet i Lindet Skov på udinaturen.dk og se hvor sporet starter på google. 
- Lindet Skov ved Toftlund. Se et kort over sporet i Stursbøl Plantage på udinaturen.dk og se hvor sporet starter på google.
- Haderslev Dyrehave ca. 2 km. Parkering v. Nørskovgårdvej Link til P-plads udinaturen.dk
- Torp og Årtoft Plantage ca. 10 km. Parkering ved Tinglevvej mod nord og Plantagevej mod syd.

Sønderskoven ved Sønderborg ca. 3 km. Parkeringsplads ved Egetoftevej ved madpakkehuset, se udinaturen.dk

Fyn

- Elmelund Skov: Der er lavet 2 km spor ad stien ”Vandvejen”, der starter ved P-pladsen nær Bolbro. Fra P-pladsen Elmelund Vest er der lavet 2 sløjferuter på 2, 5 km og 3 km. I alt ca. 7,5 km spor.

Jylland

- Vejle: Der er kørt spor op ved Munkebjerg, men sporende bliver hurtigt slidte og nogle steder er sneen føget væk. Så pas på underlaget, respekter det er en golf bane, kør ikke over green, men hold jer til siderne langs træerne. (tip fra bruger 10/2 2021)

Sjælland

- Haslev: Er der godt område ved skoven omkring Villa Gallina (Villa Gallinavej 3, 4690 Haslev), hvor du finder masser af stier og bakket terræn. (tip fra bruger 11/2 2021)

Bornholm

- Bornholms Skivenner har præpareret en 1,5 km og en 5 km langrendsløjpe i Almindingen og forventer at lave flere spor, hvis forholdene tillader det. 
Følg den aktuelle status hos Bornholms Skivenner.

Har du også kørt langrend den seneste tid, så tip os gerne med område på info@skisport.dk, så får vi det med i artiklen her.

 

Udgivet af: André Moth Andersen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen