Hovden i Norge udvider markant

Hovden i Norge udvider markant

Nye lifter og pister, en uovertruffen snesikkerhed og overkommelig afstand til færgerne i Kristiansand. Hovden er en oplagt skidestination for jyder og fynboer og er nu Norges sjettestørste skispor

Online: 20/12 2007

Øget liftkapacitet og nye pister
Med en investering på 50 mio. norske kroner og en udvidelse af liftkapaciteten på intet mindre end 60 procent, åbner Hovden Skicenter dørene til vintersæsonen 07/08 som Norges sjettestørste skisportsområde.

Pengene er blandt andet blevet brugt til at bygge en fire-personers ekspreslift og en T-lift, der til sammen øger liftkapaciteten til 9400 personer i timen. Desuden har området fået anlagt seks kilometer nye pister fordelt på tre nedfarter fra toppen, så Hovdens skiløbere i denne sæson kan se frem til at tage et nyt, stort og spændende område i brug.

”Hovden er et rigtigt godt familieområde. Vi har hovedsagligt røde og blå pister – og har fået endnu flere med udbygningen. Så vi glæder os meget til at tage mod gæsterne i år,” siger Marianne Fedde Lilland, Rejselivschef i Hovden Ferie A/S.

Overkommelig afstand fra Jylland og Fyn
Hovden er en oplagt destination for især folk fra Jylland og Fyn, som har overkommelig køreafstand til Hirtshals eller Hanstholm, hvor der sejler færger til Kristiansand. Derfra er der kun tre timers kørsel til pisterne. Ud over at være den største destination nær Jylland har Hovden yderligere appeal ved også at være den mest snesikre.

”Vores snesikkerhed skyldes, at vi ligger så højt – 850 meter over havet. I 2006 havde vi sne i seks måneder. Det betød, at vi havde langrendsløjper åbne i seks måneder og alpinpister åbne i fem måneder,” fortæller Marianne Fedde Lilland.

26 nedfarter
Med udbygningen af området kan Hovden nu tilbyde sine gæster 26 forskellige nedfarter med en total længde på 23 km, en højdeforskel på 410 meter og 2,1 km som længste nedfart. Derudover kan Hovden også tilbyde et stort, spændende børneområde og en af Norges bedste skiskoler.

”Vi håber naturligvis, at udbygningen får flere til at tage på ski i Hovden. Men jeg er sikker på, at alle alligevel vil opleve, at de får bedre plads, for nu er der et meget større areal at brede sig på.”

Foto: Hovden Skicenter


Hovden i Norge udvider markant - Billede 110

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen