Skiferie i Narvik (Norge)

Rejsebureauer til Narvik: Amisol Travel

Narvik er en historisk destination i Nordnorge, som siden startede som en havneby, hvorfra eksport kunne sendes ud i verden. I dag er det en relativt stor by med mere end 14.000 indbyggere og eget skisportsområde. Narvik ligger nord for polarcirklen, og kun 45 kilometer fra grænsen til Sverige. Det er desuden den eneste by i Nordnorge med jernbaneforbindelse, hvilket i dag gør byen til et vigtigt knudepunkt med togforbindelser til Sverige, det sydlige Scandinavien og videre i Europa Læs mere

Pistekort
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Narvik
Skiområdet: 87-1003 m.o.h.
Byen: 87 m.o.h.

13 pister i alt
3 stk.
4 stk.
5 stk.
1 stk.

Lifter: 6 stk.

Slæbelifter: 3
Stolelifter: 1
Kabinelifter: 1

Imponerende natur

Byen ligger lige ned til Ofotfjorden og området byder på en vild og farverig natur, imponerende bjergtoppe og smukke fjorde. Tæt på byen ligger desuden skiområdet Narvikfjellet, som byder på nogle af skandinaviens længste højdemeter og glimrende offpiste-forhold. Skiområdet er tidligere blevet kåret til at ligge blandt de 10 bedste uopdagede skiområder i Europa.
Narvik er et samerområde, hvor de lokale Samere i årtier har drevet rener – det vi som danskere måske forstår bedst som rensdyr.

Skiløb på Narvikfjellet

Selvom Narvik kan levere på naturoplevelser året rundt, så tiltrækkes skiturister særligt til området i vintermånederne, hvor det er muligt at stå på ski på Narvikfjellet. Skisæsonen løber her typisk fra december til maj. Skiområdet starter tæt på byen. Fra øvre del af byen kan man tage både en træklift og en kabinelift op i skiområdet, og det er derfor nemt og hurtigt selvom man bor i centrum af den relativt store Narvik by.

Det er på Narvikfjellet muligt at stå på ski op i 1.003 meters højde, og der findes skiløb for alle niveauer og hele familien. For familiens mindste og begyndere kan man tage kabineliften op til Mountain Restaurant, hvorfra der udspringer flere grønne og blå pister. For de mere erfarne som søger større udfordringer kan man tage hele vejen op til Linken på toppen af fjeldet. Her går en lang rød pist hele vejen ned. Det helt unikke for området er den omgivne natur, hvor man i hele skiområdet står på ski med udsigt til både storslåede bjerge, Narvik by og fjorden.

Oplev nordlys på skiferien

Narviks placering nord for polarcirklen er et af de helt oplagt valg at tage til, hvis man ønsker at opleve nordlys. Så er det bare en bonus, at det kan kombineres med en skiferie. Sæsonen for nordlys strækker sig fra september til midt april. Der er naturligvis ingen garanti for at opleve det fantastisk naturfænomen, men det lykkes for mange. De bedste chancer for at se nordlys skulle være mellem kl. 18:00 og 01:00 om natten.

Transport til Narvik

Det er muligt at komme til Narvik på flere forskellige måder. Mest oplagt er det at flyve eller komme med færge. Flyver man er nærmeste lufthavn den nærliggende Harstad/Narvik Evenes lufthavn, som har flere daglige afgange. Fra vandsiden er Narvik af natur en havneby med flere færgeforbindelser. Der er også gode både bus og togforbindelser til byen, da den agerer som et trafikalt knudepunkt både syd- og nordfra. Det er naturligvis også muligt at tage turen i bil, selvom den tæller mange kilometer fra Danmark. Man skal blot køre af den lange E6-vej som løber hele vejen fra nord til syd.

Billeder og video fra Narvik


Brugernes anmeldelser af Narvik

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.


Kort over Narvik

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Narvik. Klik på nålene for mere info. Der er 1587 km fra Oslo til Narvik.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen