Skiferie i Grønland

Skiferie i Grønland Grønland er en af de skidestinationer som meget få danskere har besøgt, alligevel udgør danske turisters overnatninger på Grønland 87 procent af det samlede antal overnatninger af udlændinge i landet. Der er rig mulighed for at dyrke vintersport på Grønland. Det centrale Grønland er dækket af 3.000 meter tyk indlandsis.

En af de aktiviteter som enkelte danskere deltager i hvert år i marts, er: Arctic Circle Race, i Sisimut hvor der er ca. 120 deltagere fra 13 lande. Et langrendsløb over flere dage. Omkring de fleste grønlandske byer er der mulighed for langrend i forårsperioden og i eksempelvis Nuuk er der en lift på 1.100 meters længde.
Der er også mulighed for at dyrke Heliskiing i Grønland. Områderne hvor man dyrke Heliskiing i Grønland er kendetegnet ved, at de er beliggende væsentligt lavere end tilsvarende områder i resten af Europa og USA.
Det betyder mere ilt i luften, og dermed mere energi til skiløb.

Det er ligeledes muligt at løbe på ski om sommeren på Grønland. Apussuit Skiing Center beliggende på toppen af Gletcheren 25 km. fra Maniitsoq by. Det er muligt at stå på ski året rundt, men pga. de strenge vejrforhold går sæsonen normalt fra april.

For nærmere information omkring sommerskiløb og Heliskiing i Grønland kan man kontakte Maniitsoq Turismeselskab på adressen nedenfor.
For nærmere information om rejsearrangører der har Grønland på programmet, kontakt Greenland Tourism a/s.

Maniitsoq Turismeselskab
P.O.Boks 318
DK-3912 Maniitsoq
Greenland
tlf + 299 81 38 99
fax -299 81 38 77
mantour@greennet.gl

Artikler om Grønland fra Skisport.dk

Brugerne om Grønland

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Her kan du se et kort med skiområderne i Grønland. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.